Onderooglidcorrectie bij wallen en verslapte onderoogleden - Velthuis kliniek

Onderooglidcorrectie

Bij verslapte onderoogleden of wallen kunnen we een onderooglidcorrectie uitvoeren. De incisie valt vlak onder de wimperrand en laat dus een nauwelijks zichtbaar litteken achter.

informatie over een ooglidcorrectie

Bij Velthuis kliniek wordt u behandeld door zeer ervaren specialisten. De incisie bij een onderooglidcorrectie valt vlak onder de wimperrand en laat dus een nauwelijks zichtbaar litteken achter. Er wordt een reepje huid en eventueel overtollig vet weggenomen. Het schotje dat het vet moet tegenhouden wordt verstevigd.

Soms wordt het vet niet weggehaald maar opnieuw verdeeld in de groef tussen neus en ogen. Zo voorkomen we dat de ogen na verloop van tijd ‘hol’ worden.

Indien nodig wordt ook de oogkringspier een stukje ingekort en gehecht aan het botvlies van de buitenste ooghoek. Deze techniek (spiersuspensie) zorgt ervoor dat de buitenste ooghoek ietsje omhoog komt en het oog dus een mooiere vorm krijgt.

Onze specialisten behandelen ook overhangende bovenoogleden door middel van een bovenooglidcorrectie.

Foto's voor en na de behandeling(9)

Deze behandeling is uitgevoerd door Erik Laban, Plastisch chirurg

Deze behandeling is uitgevoerd door Maarten Fechner, Plastisch chirurg

Deze behandeling is uitgevoerd door Maarten Fechner, Plastisch chirurg

Deze behandeling is uitgevoerd door Laura Zaal, Plastisch chirurg

Deze behandeling is uitgevoerd door Laura Zaal, Plastisch chirurg

Deze behandeling is uitgevoerd door Erik Laban, Plastisch chirurg

Deze behandeling is uitgevoerd door Laura Zaal, Plastisch chirurg

Deze behandeling is uitgevoerd door Maarten Fechner, Plastisch chirurg

Het eerste consultgesprek

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico's en de nazorg. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna. 

Tijdens dit consult bekijkt de plastisch chirurg of u een geschikte kandidaat bent voor een ooglidcorrectie. De chirurg zal vragen naar uw gezondheid, uw medische achtergrond en welke medicijnen u gebruikt. Ook zal hij vragen wat uw wensen en verwachtingen zijn. Hij kan dan aangeven of de ingreep aan die verwachtingen kan voldoen. En ook of een combinatie met een andere behandelmethode een optie kan zijn. De medisch consulente geeft u aanvullende informatie met betrekking tot de voor- en nazorg en de controles. 

Besluit u tot een behandeling, dan wordt alle informatie op papier gezet in een behandelingsovereenkomst die zowel door de plastisch chirurg als door u wordt ondertekend.

Aan een consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

3D animatie ooglidcorrectie

Bekijk video

Ervaringsverhaal

Bekijk video

Informatie over de behandeling

Voor de behandeling worden er foto's gemaakt voor in uw medisch dossier. 
Wanneer er sprake is van veel uitpuilend vet onder de ogen wordt er vaak gekozen voor het verwijderen via het slijmvlies aan de binnenkant van het ooglid. De incisie die hiervoor gemaakt wordt hoeft niet gehecht te worden en er ontstaan geen zichtbare littekens. Wanneer er sprake is van een teveel aan huid op de onderoogleden moet wel aan de buitenzijde gesneden worden. Hierdoor kan een klein litteken zichtbaar blijven. 

Een andere optie om wallen onder de ogen aan te pakken is de Hamra-techniek. Hierbij wordt het vet niet weggehaald maar onderhuids verplaatst naar de groef tussen neus en ogen. Daardoor kan worden voorkomen dat de ogen na verloop van tijd wat 'hol' kunnen worden. 

Indien nodig wordt ook de oogkringspier een stukje ingekort en gehecht aan het botvlies van de buitenste ooghoek. Deze techniek (spiersuspensie) zorgt ervoor dat de buitenste ooghoek ietsje omhoog komt en het oog dus een mooiere vorm krijgt.

Verdoving

Een ooglidcorrectie via de binnenzijde van uw oog vindt plaats onder narcose.

Een ooglidcorrectie middels de Hamra-techniek kan worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Van de ingreep zelf voelt u dus niets. Veel mensen vinden de injecties met verdovingsvloeistof echter wel vervelend. Als u wilt kan een ooglidcorrectie ook onder sedatie worden uitgevoerd. Bij een sedatie wordt u, net als bij een narcose, in slaap gebracht. Het verschil met een narcose is echter dat u tijdens de ingreep steeds goed wakker te maken bent terwijl u toch een uitstekende pijnstilling hebt. Het grote voordeel van een sedatie is dat u snel na de ingreep weer fit bent en naar huis kunt gaan. Uw arts zal met u bespreken wat voor u de beste optie is.

Boven- en onderooglidcorrectie onder locale verdoving

Bekijk video

Na de ingreep

Na de ingreep kunt u snel naar huis. Bent u lokaal verdoofd, dan gaat u eerst koelen en kunt u daarna rustig naar huis. Bent u behandeld onder narcose of sedatie, dan kunt u na ongeveer 2 uur naar huis. Uw ogen zullen gezwollen zijn met rondom bloeduitstortingen, die over het algemeen binnen een week wegtrekken. De hechtingen worden na een week verwijderd. De meeste mensen gaan na deze periode weer aan het werk. Na de behandeling mag u niet zelf autorijden. Zorg er dus voor dat u iemand meeneemt die u naar huis kan brengen.

Napijn en herstel

De napijn is voor elke cliënt anders. Meestal volstaat een paracetamol. De herstelperiode verloopt verder pijnloos. Net als bij elke andere cosmetisch chirurgische ingreep heeft het behandelde gebied tijd nodig om te herstellen. 

Tijdens het consult krijgt u advies over het koelen, dit moet u regelmatig doen; zo worden zwellingen en bloeduitstortingen aanzienlijk minder. U kunt er vanuit gaan dat u ongeveer een week niet representatief bent. De meeste mensen dragen een zonnebril wanneer ze naar buiten gaan. De roodheid trekt meestal na een aantal weken weg. Alleen bij een dunne huid blijft die langer zichtbaar, soms tot zes maanden.

Resultaat van een ooglidcorrectie

Een onderooglidcorrectie maakt vaak een groot verschil: dankzij een ingreep die hooguit 1,5 uur duurt ziet u er jaren jonger uit. Het resultaat is na het wegtrekken van de zwelling en bloeduitstortingen al goed te beoordelen. Toch duurt het nog een paar maanden voordat het definitieve resultaat zichtbaar is. Tijdens de eindcontrole in de kliniek worden foto's gemaakt die aan uw medisch dossier worden toegevoegd.

Risico's en complicaties

Net als bij de meeste chirurgische ingrepen bestaat het risico van een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters. Ook kan, ondanks het feit dat er steriel gewerkt wordt, een infectie ontstaan. De kans hierop is echter klein, namelijk 1-2%.

Soms is er sprake van een gestoorde wondgenezing of een nabloeding. Dit hoeft geen negatieve gevolgen te hebben voor het resultaat. De kans dat het oog beschadigd wordt, is bij een ooglidcorrectie uiterst gering. Een specifieke complicatie bij een onderooglidcorrectie is dat de huid na de behandeling strakker trekt dan gewenst. Dit is meestal via een kleine correctie te verhelpen.

Roken vergroot de kans op een infectie. Daarom raden we u dringend aan om drie weken voor de ingreep te stoppen, en ook drie weken na de ingreep niet te roken.

Lees ook de chirurgische bijsluiter onderooglidcorrectie van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie

Wordt de behandeling vergoed door zorgverzekeraars?

Omdat de ingrepen op cosmetische indicatie worden uitgevoerd, worden ze over het algemeen niet vergoed door zorgverzekeraars.

Na hoeveel tijd kan ik weer aan het werk?

De meeste mensen gaan na een onderooglidcorrectie na een week weer aan het werk. Dat komt met name omdat u die eerste week niet toonbaar bent. U mag die week al wel weer licht huishoudelijk werk doen. Zware lichamelijke inspanningen (ook tillen) mag de eerste maand na de ingreep niet. De genoemde termijnen zijn gemiddelden; het kan zijn dat u zich sneller fit voelt of dat het herstel juist wat langer duurt.

Is een narcose nodig?

Een onderooglidcorrectie wordt doorgaans onder lokale verdoving of onder sedatie uitgevoerd. Het voordeel hiervan is dat u na de behandeling weer snel wakker en helder bent en u de kliniek in goede conditie weer kan verlaten. Bij sommige onderooglidcorrecties is een narcose wel noodzakelijk.

Moet ik stoppen met roken?

Roken heeft een ongunstige invloed op de doorbloeding van de weefsels en juist dat is belangrijk voor een goed herstel. Wij raden u daarom aan om enkele weken voor de behandeling te stoppen met roken. Ook na de behandeling is het beter om niet te roken omdat daardoor het verouderingsproces wordt versneld en de kans op infecties toeneemt.

Mag ik alcohol drinken?

In de dagen voor en na de ingreep mag u geen alcohol drinken. Een paar dagen na de behandeling mag u wel weer (met mate) alcohol drinken, maar alleen als u geen pijnstillers of andere medicijnen gebruikt.

Wanneer mag ik douchen of in bad?

Na de meeste behandelingen mag u de volgende dag alweer douchen. U moet er wel voor zorgen dat de hechtingen droog blijven, dus ga niet met uw hoofd onder de straal staan. Na een week mag u weer gewoon douchen en in bad. Let er wel op dat het water niet te warm is, want daardoor kan het behandelde gebied gaan zwellen.

Is het mogelijk in termijnen te betalen?

Een behandeling op afbetaling of in termijnen is helaas geen mogelijkheid, daar de betalingsvoorwaarden voor alle cliënten van Velthuis kliniek gelijk zijn.

Waarom kiezen voor Velthuis kliniek

  • Zeer ervaren specialisten.
  • Moderne technieken voor een natuurlijk resultaat.
  • Wij nemen de tijd voor u en luisteren écht naar uw wensen.

Kosten van een onderooglidcorrectie

De kosten van een ooglidcorrectie (beide ogen) zijn afhankelijk van het feit of u kiest voor een gecombineerde of enkele ooglidcorrectie en van de behandeltechniek. Tijdens het consult zal uw arts u uitgebreid informeren over de verschillende keuzes en het bijbehorende kosten van een ooglidcorrectie
Behandel soort Kosten
Onderooglidcorrectie klein met lokale verdoving v.a. € 1.800,-
Onderooglidcorrectie klein met sedatie v.a. € 2.100,-
Onderooglidcorrectie groot met lokale verdoving v.a. € 2.100,-
Onderooglidcorrectie groot met sedatie v.a. € 2.400,-

Wilt u meer weten over een onderooglidcorrectie?

Neem dan contact op met ons informatiecentrum of maak een afspraak voor een consultgespek.

Artsen gespecialiseerd in een onderooglidcorrectie (14)

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten