Boek je consultafspraak online     

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

Help, mijn buik is te dik! Wat kan ik eraan doen?

18 / 12 / 2019

Heb jij last van storende vetophopingen en ben je op zoek naar manieren om ervan af te komen? Met dit artikel geven we enkele simpele tips en oplossingen waar jij misschien nog niet aan had gedacht, want het ene lijf is het andere niet. Er zijn vele oorzaken, klachten, situaties en type lichamen die een rol kunnen spelen.

Wat zegt jouw buikgevoel?

Wat de oorzaak precies is, daar kunnen wij je natuurlijk geen uitsluitsel over geven. Dus voordat we de meest voorkomende oorzaken van een ongewenst buikje gaan bespreken, willen we jou op het hart drukken om niet tot een oplossing over te gaan voordat je het exacte probleem kent. Bezoek dus je huisarts als je twijfels of vragen hebt of als bepaalde diëten, behandelingen of medicijnen voor jou niet lijken te werken. Of vraag eens een specialist van Velthuis kliniek om advies als je al meerdere dingen geprobeerd hebt.


Opgeblazen

In de ochtend opstaan met een strak lichaam en ’s avonds voor het slapen gaan eindigen met een opgezette, opgeblazen buik. Het overkomt vooral veel vrouwen en het heeft te maken met de darmflora en de hormoonhuishouding van de vrouw. Een vrouw heeft een langere dikke darm dan de man en bovendien een ander bekkensysteem. Dit zorgt ervoor dat er in de lussen en bochten van de darm extra veel ophoping van lucht en ontlasting vormt. Zo ontstaat dit opgeblazen gevoel. Een teveel van het hormoon oestrogeen kan dit gevoel nog versterken omdat het zorgt voor extra bindweefsel dat drukt op de darm.

Een opgeblazen gevoel is vervelend, maar kan ook weer heel snel verdwenen zijn. Het is zeer complex om te achterhalen waar het lichaam gevoelig voor is, dus is het ook lastig om een algemene tip voor een opgeblazen gevoel te geven. Citroensap toevoegen aan groenten zoals bloemkool, broccoli en boerenkool helpt de spijsvertering. Onbewerkt voedsel eten zorgt dat er minder chemicaliën in je lichaam komen die daar oorlog maken in je spijsvertering. Neem je de pil? Wellicht zit daar de oorzaak en kun je een ander merk of een tijdje een ander voorbehoedsmiddel proberen.

Ongezond leefpatroon

Waar de opgeblazen buik vaak van tijdelijke aard is, hebben mensen met iets teveel buikvet hele andere problemen die niet zo snel weer verholpen zijn. Maar ook hierbij geldt dat het ene lijf het andere niet is, en mannen zijn anders dan vrouwen. Het beste dieet, of de meest efficiënte sportbeweging om van je buikje af te komen is voor iedereen anders. In het algemeen geldt natuurlijk dat een gezond leefpatroon met voldoende beweging en gezonde voeding al een heleboel kan helpen. Je hoeft niet van de ene op de andere dag heel rigoureus het roer helemaal om te gooien, dit kan in kleine stapjes.

Begin bijvoorbeeld met het nuttigen van iets kleinere porties van elke maaltijd. Ga eens op onderzoek uit welke voeding je eenvoudig kan vervangen door een gezondere variant. Neem de trap in plaats van de lift en blijf niet de hele dag zitten. Het klinkt zo logisch, maar het valt niet altijd mee als je een druk leven leidt om dit soort kleine veranderingen al in je dagelijkse systeem te krijgen.

Ooit aan liposuctie gedacht?

Onder invloed van verschillende hormonen kan je lichaam vet gaan opslaan op diverse plekken van je lichaam zoals je armen, je nek, je dijbenen en je buik. Het is extreem lastig om dit vet te verbranden of via diëten het hormonale vet te doen laten verdwijnen. Bij vrouwen die in de overgang zijn, komt dit nog iets vaker voor omdat zij een veranderende hormoonbalans hebben. 

Liposuctie kan hierbij een uitkomst zijn om je figuur te verbeteren en je lichaam weer blijvend in balans te brengen. Een liposuctie is een veel voorkomende plastische behandeling bij Velthuis kliniek en wordt al decennialang bij mannen en vrouwen uitgevoerd door ervaren chirurgen. Niet alleen bij de buik trouwens. Liposuctie is mogelijk op verschillende plaatsen van het lichaam, zoals je nek, hals, bovenarmen, dijbenen en rug.

Het wegzuigen van het vet is pijnloos en afhankelijk van de hoeveelheid en locatie duurt een liposuctie behandeling ongeveer 2 uur. De vetcellen zijn dan voor altijd verdwenen en je lichaam ziet er gezonder uit. Maar belangrijker nog, het zorgt ervoor dat jij met meer zelfvertrouwen en zekerheid de deur uit stapt naar je werk, een feestje of je vakantie. En daar doen we het allemaal voor.

Wil je meer weten over liposuctie? Lees dan eens dit artikel of neem contact op. We staan klaar om je te helpen bij al je vragen, twijfels en persoonlijke wensen.

Altijd volledig op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor info, acties en kortingen!

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201