Boek je consultafspraak online   

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

HArmonyCA: de nieuwe hybride filler die je huid kan liften

Door Lizenka Adriaanse - 26 / 10 / 2023

Sinds kort kun je bij Velthuis kliniek terecht voor een gloednieuwe fillerbehandeling. HArmonyCA is een hybride injectable met twee actieve ingrediënten. Resultaat: je huid wordt onmiddellijk én langdurig gelift. Cosmetisch arts Lizenka Adriaanse vertelt je er meer over.

Wat is HArmonyCA?

Lizenka: “HArmonyCA is een zogenaamde hybride filler. Dat betekent dat het middel twee actieve ingrediënten bevat: hyaluronzuur en calciumhydroxyapatiet (CahA). Met HArmonyCA heb je dus the best of both worlds. Voorheen gebeurde het wel dat artsen zelf twee fillers in één spuit combineerden. Nu is er dus een kant en klaar product dat beide werkstoffen in de juiste verhouding zich heeft. En dat is nieuw.”

Wat doet hyaluronzuur?

“Hyaluronzuur is een stof die van nature in de huid voorkomt. Het trekt vocht aan en houdt het vast. De deeltjes werken diep in de huid, waar ze helpen om de huid voller te maken. Na het injecteren van hyaluronzuur zie je direct dat de huid meer volume krijgt en dat de vochtbalans op peil is. Fijne lijntjes vervagen daardoor en de huid krijgt een subtiele lift. Het hyaluronzuur in HArmonyCA komt van een niet-dierlijke bron en is bovendien biologisch afbreekbaar.”

Wat doet calciumhydroxyapatiet?

“Dit is een natuurlijk mineraal dat je ook in het lichaam terugvindt: het grootste deel van de menselijke botstructuur bestaat uit CaHA. Ook deze stof is volledig biologisch afbreekbaar. CaHA-microsferen kun je zien als biostimulator: ze stimuleren de fibroblasten in je huid, de cellen die verantwoordelijk zijn voor de collageenproductie. Na het inspuiten beginnen er dus nieuwe collageenvezels te groeien in je huid. En dat zorgt voor een langdurig liftend effect.”

Wat is het voordeel van twee stoffen in één filler?

“Het voordeel daarvan is dat ze elkaars kracht versterken. Hyaluronzuur vult je huid op en zorgt voor een onmiddellijke lift die je meteen na de behandeling al ziet. Ondertussen stimuleert CaHA de productie van nieuw collageen door je lichaam. Als de microsferen na verloop van tijd verdwijnen, zijn er nieuwe collageenvezels aangemaakt die samen een stevig en dicht netwerk vormen. Dat geeft een geleidelijke maar duidelijke lift die bovendien lang aanhoudt.”

Wat is het verschil met Radiesse?

Radiesse bevat ook CaHA maar geen hyaluronzuur. Bij deze filler heb je dus niet het gecombineerde voordeel van twee werkzame stoffen. Ik heb jaren met Radiesse gewerkt en daar was ik altijd wat voorzichtig mee. Het product is wat stugger en de kans bestaat dat je er hardere plekjes van krijgt. HArmonyCA is veel zachter laat geen sporen na. Ik kan het dus ook probleemloos in de wang gebruiken.”

Voor wie is een behandeling met HArmonyCA geschikt?

“Ik gebruik het vooral als finishing touch na een liquid facelift. Eerst bouw ik de fundatie op en met HArmonyCA kan ik het kersje op de taart plaatsen door net even wat extra contouring te geven bij de kaaklijn. Wat je vooral heel mooi kunt behandelen met HArmonyCA is het gebied naast je mond, daar waar de lijntjes ontstaan als je lacht. Deze ‘harmonicalijntjes’ zijn heel moeilijk te behandelen omdat er geen bot onder ligt. Met HArmonyCa kun je in dit gebied op een subtiele manier stevigheid aanbrengen.”

Waar moet je rekening mee houden na een HArmonyCA behandeling?

“Net als bij andere fillers kun je na de behandeling wat last hebben van roodheid of zwelling. Dat verdwijnt meestal binnen een tot twee dagen, maar soms houdt de zwelling tot een week aan. Als je de behandelde gebieden de eerste 24 uur koelt met ijspacks of koude kompressen is de kans op roodheid en zwelling minder.

In principe kun je meteen weer je dagelijkse activiteiten oppakken, maar het is wel verstandig om de eerste 24 uur rustig aan te doen. Ga dus niet intensief sporten, blijf uit de zon en vermijd extreme hitte en kou.

De kans bestaat dat je na de behandeling kleine bobbeltjes voelt. In dat geval mag je het behandelde gebied masseren, waardoor de bobbeltjes verdwijnen.”

Welke resultaten kan ik verwachten?

“Meteen na de behandeling zie je al dat je huidkwaliteit verbetert. De huid wordt echt mooier en strakker, fijne droogtelijntjes verdwijnen. Na een aantal weken begin je ook een liftend effect te zien. Harmonicalijntjes verbeteren significant en ook de kaaklijn wordt mooier. Uit een enquête onder mensen die behandeld werden met HArmonyCa bleek dat veruit de meesten na ruim anderhalf jaar nog heel tevreden zijn met het resultaat. Je hebt er dus lang plezier van.”

Twijfel jij over een HArmonyCa behandeling? Plan dan gerust eens een afspraak bij een van onze cosmetisch artsen. Zij helpen je graag verder! 

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201