Wat vinden we aantrekkelijk?
Wat vinden we aantrekkelijk?

Wat vinden we aantrekkelijk?

Slechts 1% van de bevolking ziet eruit als een fotomodel. Maar gelukkig is er goed nieuws voor de overige 99%.
Uit onderzoek blijkt dat juist een gemiddeld uiterlijk het meest aantrekkelijk wordt gevonden.

Wat we een mooi gezicht vinden, is grotendeels een kwestie van smaak. De één houdt van ronde, blozende wangen,
een ander vindt een smal gezicht juist fraaier. Ook cultuur speelt een rol in onze mening over schoonheid.
In Amerika willen vrouwen allemaal hetzelfde rechte neusje, in Azië is een bleke huid het schoonheidsideaal en stammen in Ethiopië vergroten hun lippen met schotels om zo aantrekkelijk mogelijk te zijn...

Hé, ken ik jou?
Misschien dacht je dat in onze westerse cultuur fotomodellen en actrices de schoonheidsnorm bepalen. Maar dat is niet waar: uit onderzoek blijkt dat we gezichten die dicht bij het gemiddelde liggen, toch echt het mooist vinden. Geen grote neus dus, maar ook geen kleine. Geen dunne lippen, maar ook geen hele dikke. Wanneer uit verschillende gezichten één nieuw gezicht wordt samengesteld, vinden we dat ‘gemiddelde gezicht’ het meest aantrekkelijk. Blijkbaar voelen we ons het meest aangetrokken tot dingen die ons bekend voorkomen. In feite gaan we voor gezichten die lijken op dat van onszelf!

Symmetrie
Behalve ‘gemiddeld’ zijn er nog een paar dingen die we mooi vinden. Zo houden we het meest van een symmetrisch gezicht, van een egale huid zonder oneffenheden, en van een gezicht dat de juiste verhoudingen heeft. Mooi zijn ook een sterke kaaklijn, een smalle kin, grote ogen, hoge jukbeenderen en volle lippen. Als al die onderdelen bovendien met elkaar in verhouding zijn, heeft een gezicht precies de juiste proporties.

4opeenrij680210

Driehoek van de jeugd
Het zal geen verrassing zijn dat mensen een jeugdige uitstraling aantrekkelijker gevonden worden. Natuurlijk: een lachrimpel of grijze slapen kunnen heel charmant zijn. Maar liever zien we de zogenaamde ‘driehoek van de jeugd’. Die wordt gevormd door mooi gevormde jukbeenderen en een strakke kaaklijn. Wanneer we ouder worden verandert die driehoek in een piramide: de diepe lijnen van de neuslippenplooi lopen uit in een brede, slappere kaaklijn. Een piramide- of langwerpig gezicht ziet er vermoeid en somber uit en vinden we minder aantrekkelijk dus...

Beetje hulp
Ben je niet helemaal tevreden over je uiterlijk? Tegenwoordig hoef je je daar niet meer bij neer te leggen. Met hulp van de plastisch chirurg en de cosmetisch arts haal je de mooiste versie van jezelf naar boven. Het grootste effect bereik je met een facelift. Dankzij de nieuwste technieken geeft die een heel natuurlijk resultaat en ben je ook veel sneller hersteld dan vroeger. Ook met een ooglidcorrectie zorg je voor een frisse, open blik.
Voor kleinere correcties zijn injectables heel geschikt. Je kunt er een rimpel mee laten wegpoetsen, maar ook het verloren volume in je gezicht terug laten brengen. Wat ook kan is je lippen voller laten maken of je lipcontouren verfraaien.

Is je huid wat vaal, grauw of vlekkerig, dan is een oppervlakkige peeling aan te raden. Die tovert een frissere, egale huid tevoorschijn en laat je weer stralen. Benieuwd welke behandeling het beste in jou naar boven haalt?
De specialisten van Velthuis kliniek vertellen het je graag!

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten