Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Ervaringsverhaal

De mini-facelift van Linda

Facelift behandeld door

Toen behandelingen bij de schoonheidsspecialiste niet meer hielpen, besloot Linda: het is tijd voor een mini-facelift.

Linda (55): “Als je ouder wordt, krijg je rimpeltjes, dat is normaal. Maar in amper een jaar tijd begon alles opeens te hangen. Als in de spiegel keek, zag ik een gezicht dat niet paste bij hoe ik me voelde. Door die zakkende mondhoeken en kalkoen-kin leek ik vijftien jaar ouder dan ik was. Dat ging me echt storen. Ik heb allerlei behandelingen bij de schoonheidsspecialiste geprobeerd maar de strakke kaaklijn die me was beloofd, die bleef uit. Aan een operatie zijn echter flinke kosten verbonden, daar moest ik eerst voor sparen. Ik dacht: laat ik eerst eens kijken of ik een gesprek kan krijgen hoe zo’n ingreep precies in zijn werk gaat.

Een vriendin had een ooglidcorrectie laten doen bij Velthuis kliniek en zij was heel enthousiast over de kliniek. Ik heb me toen aangemeld voor een informatieavond, waar je ook een mini-consult kon krijgen. Ik had het geluk dat ik terecht kwam bij dr. Bart Stubenitsky. Hij heeft me uitgelegd wat de mogelijkheden waren en adviseerde een S-lift, een gedeeltelijke facelift. Hij was zo rustig, vriendelijk, menselijk en inlevend, het voelde meteen vertrouwd. Hij schiep een reëel beeld en liet met foto’s zien van wat ik zou kunnen verwachten. En hij vertelde ook meteen wat níet haalbaar was. Zo zei hij bijvoorbeeld dat hij me niet helemaal strak kon trekken, hij hield van een natuurlijk look. Dat was precies wat ik zocht, ik wilde niet een heel ander gezicht. Ik wist meteen: bij hem durf ik het aan.

Nadat ik nog even doorgespaard had, heb ik een afspraak gemaakt voor een ‘echt’ consult. Toen zijn er ook foto’s gemaakt en is de procedure tot in detail doorgenomen. Ik heb meteen een datum voor de operatie ingepland.

De dag van de ingreep was verschrikkelijk spannend. Maar zodra ik de kliniek binnenkwam, werd ik heel hartelijk ontvangen en riep de chirurg al zwaaiend vanuit de verte: leuk dat je er bent, het komt goed! Ik kreeg een bed aangewezen met een verrukkelijk dekbed en er werd keurig uitgelegd wat er ging gebeuren. Op de OK werd ik aan iedereen voorgesteld en ook meteen op mijn gemak gesteld. Dr. Stubenitsky had gezegd dat ik een sedatie kreeg, omdat hij wilde dat ik tijdens de ingreep aanspreekbaar zou zijn. Ik kon me daar niks bij voorstellen, maar het is heel grappig: je voelt dat je in slaap zakt en wanneer je wordt aangesproken geef je gewoon antwoord. Je voelt wel dat ze bezig zijn, maar hebt helemaal geen pijn. Ik hoor Bart nog zeggen: nu gaan we aan de andere kant beginnen. Voor je het weet is het gedaan. Ik voelde me meteen weer goed, want bij een sedatie ben je niet zo diep weg. Wel kreeg ik het koud. Onmiddellijk kwam er een lieve verpleegkundige met een apparaat met een stofzuigerslang om warme lucht onder mijn dekbed te blazen, zo lekker! Er wordt echt bijzonder veel zorg aan je besteed.

Ik kreeg een strak verband om mijn hoofd en toen mocht ik naar huis. De eerste twee weken ben je echt niet toonbaar, je ziet eruit alsof je onder een bus hebt gelegen. De pijn viel heel erg mee overigens, na een dag had ik al geen pijnstillers meer nodig. Toch duurt het volledige herstel wel lang: het was een half jaar gevoelloos bij mijn oren en af en toe voel je een steekje, alsof er iets werkt. Maar dat heb je er graag voor over, want het resultaat is fantastisch. Ik heb geen strakgetrokken gezicht, maar zie eruit alsof ik heel uitgerust van vakantie ben terug gekomen. Mijn kaaklijn is eindelijk weer strak.

Als ik nu in de spiegel kijk, klopt mijn spiegelbeeld. Dit ben ik, zo herken ik mezelf. En dat doet heel veel voor je zelfvertrouwen. De tijd, het geld: het is het allemaal waard.”

"Als ik nu in de spiegel kijk, klopt mijn spiegelbeeld. Dit ben ik, zo herken ik mezelf. En dat doet heel veel voor je zelfvertrouwen. De tijd, het geld: het is het allemaal waard.”"

Meer informatie over deze behandeling
Facelift

Voor een gezicht dat past bij je leeftijd

Bel 088 - 7785201