Veelgestelde vragen ooglidcorrectie - Velthuis kliniek

Veelgestelde vragen ooglidcorrectie

27-10-2016

Voor wie is een ooglidcorrectie geschikt?

Je hebt een bovenooglidcorrectie en een onderooglidcorrectie. Een bovenooglidcorrectie is voor iedereen die vel over het ooglid of de pupil heeft hangen. Dit is niet alleen een cosmetisch probleem omdat hierdoor een vermoeide blik kan ontstaan, maar het is ook in praktische zin vervelend. Vaak gaan mensen fronsen om het ooglid op te trekken en daar worden ze moe van of ze krijgen hoofdpijn. Ook zie je dat mensen moeite moeten doen om ‘onder het ooglid’ door te kijken. Veel praktische redenen dus voor een bovenooglidcorrectie.

En een onderooglidcorrectie?

Een correctie van het onderste ooglid kan uitkomst bieden als er onder het oog een ophoping van vet (wallen) zit, die maakt dat iemand er vermoeid uitziet. Dit is vaak een erfelijke kwestie en ook ingewikkelder om te verhelpen. De operatie duurt ook twee keer zo lang, waarbij minutieus het vet onder het oog wordt herverdeeld.

Wat gebeurt er precies bij een bovenooglidcorrectie?

Heel simpel gezegd: er wordt een stukje vel van het ooglid verwijderd waardoor de blik frisser en ‘opener’ wordt. Mensen denken overigens dat dit net zo eenvoudig is als het klinkt. Toch is ook een bovenooglidcorrectie een precisiewerkje. Een plastisch chirurg moet goed kijken naar de stand van het oog en de manier waarop het oog beweegt bij bijvoorbeeld lachen. Als er namelijk te veel vel wordt verwijderd, kan dit een vreemd effect opleveren. Dan kan iemands blik veranderen.

Hoe lang blijft het effect?

Met deze ingreep zetten we de klok terug, maar de tijd staat natuurlijk niet stil. Een enkele keer kan het dus voorkomen dat we na enkele (tientallen) jaren opnieuw een ooglidcorrectie moeten uitvoeren. Vaker is het nodig om een wenkbrauwlift te doen als de ogen weer gaan ‘hangen’. Dan is niet zozeer overtollig vel van het ooglid de boosdoener, maar de huid van de wenkbrauw die is gaan zakken. Realiseer je wel dat een ooglidcorrectie geen (lach)rimpels weghaalt. Het is dus niet zo dat de huid rondom het oog weer helemaal strak is.

Meer weten?

Lees dan meer over een bovenooglidcorrectie of onderooglidcorrectie 

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten