Tips voor uw huid - Velthuis kliniek
11-10-2010

Geschreven door: Jetske Ultee, cosmetisch onderzoekarts bij de Velthuis Kliniek

Geef niet al te veel geld uit aan een gezichtsreiniger. Er hoeven zeker geen dure ingrediënten in dit product te zitten want die verdwijnen toch weer direct door het gootsteenputje. 

Zoek een milde reiniger (geen zeep) die je na het wassen weer met water af kunt spoelen. Vermijd reinigers met irriterende stoffen als parfum, sodium lauryl sulphate, muntachtige stoffen of alcohol.

 

Potjes in de glasbak 
Als je zeker wilt weten dat actieve stoffen als vitamine C, green tea en retinol in je dure crème ook na een paar keer gebruiken nog werken, kies dan voor een pompje. Antioxidanten (de naam zegt het al) reageren op zuurstof; dat moeten ze op je huid doen en niet al in het potje. 


24/7 
Een goede crème is goed voor 's avonds, 's morgens, 's middags én 's nachts. Misschien verrassend, maar wat betreft samenstelling is een nachtcrème niet anders dan een dagcrème. Er is één uitzondering; in sommige dagcrèmes zit een zonnefilter. Die heb je 's nachts natuurlijk niet nodig.


Multipurpose 
Er is nog meer te besparen. Wat betreft samenstelling is de oog-, nek- of decolleté- crème niets anders dan
een gewone dagcrème. Heb je een goed product gevonden dan kan je deze gerust overal smeren. 


Een stralende huid 
Vanaf het dertigste jaar raakt de huid moeilijker zijn dode huidcellen kwijt. Het gevolg: een doffe huid en huidonzuiverheden. Je kunt de dode huidcellen weghalen door te scrubben, maar dit is over het algemeen voor de gevoelige huid en de acnehuid te heftig. Dan kom je met een simpel washandje ook een heel eind. 
Kijk kritisch naar dure crèmes. Van één cosmetisch ingrediënt is vastgesteld dat het werkt tegen bestaande huidveroudering en dat is vitamine A-zuur. Voordat je meteen naar de parfumerie rent; dit middel is alleen op recept verkrijgbaar. 


Masker 
Bij een vette huid kan een kleimasker goed werken. Hierdoor wordt overtollig talg geabsorbeerd. Ook is het mogelijk een masker te nemen van magnesiumhydroxide. Dit werkt reinigend en ontstekingsremmend. Het effect van de crèmemaskers is vooral vocht toevoegen aan de huid. 
Dit doet het doordat er in het masker stoffen zitten die de huid tijdelijk afsluiten. Deze stoffen zitten in een wat vettere crème ook. Als je last hebt van een droge huid kun je ook prima een vettere dagcrème wat dikker op je gezicht smeren en een nachtje laten zitten. 


Multifunctionele producten 
Sommige producten hebben meerdere functies; dat scheelt weer in aanschaf en reisbagage. Een milde shampoo kun je ook gebruiken als zeep voor het lichaam. Een conditioner voor het haar als scheerschuim voor je benen. Een olieachtig product voor het lichaam kan prima in bad als badolie gebruikt worden.

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten