Botox aanbiedingen verleden tijd want stunten met Botox mag niet meer.
27-5-2015

We schreven het al eerder: kiezen voor goedkope Botox is geen goed idee. Inmiddels hebben alle cosmetisch artsen die aangesloten zijn bij de beroepsvereniging (NVCG) met elkaar afgesproken dat er niet meer gestunt mag worden met lage prijzen voor Botox of fillers. Door deze strengere regels bent u als consument beter beschermd. Want wie kiest voor injectables, zou zich niet moeten laten leiden door een aantrekkelijke aanbieding, maar altijd moeten kiezen voor kwaliteit. Dat geldt niet alleen voor het middel waarmee u wordt behandeld, maar ook voor de ervaring en deskundigheid van de arts. Goed om te weten: alle cosmetisch artsen van Velthuis kliniek zijn lid van de NVCG. Velthuis kliniek ondersteunt dit initiatief dan ook van harte!

Meer informatie over de een Botox® behandeling 

Lees hieronder het persbericht

Reclamecode cosmetisch artsen beschermt consumenten tegen gestunt met  Botox®

Botox of fillers kunnen een prachtige oplossing zijn voor storende rimpels of gezichtsveroudering. Helaas worden mensen vaak verleid met marketingstunts, zoals kortingsacties, Groupon of een goedkope eerste behandeling. Alsof het om een frivoliteit gaat in plaats van een medische behandeling. Een verkeerde injectie leidt tot een onnatuurlijke gezichtsuitdrukking en kan zelfs blijvende schade opleveren. De Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG), de beroepsvereniging voor cosmetisch artsen, maakt zich hard voor kwaliteitsverbetering in de cosmetische sector, en hanteert strenge richtlijnen voor haar leden. “Cosmetisch artsen moeten de nieuwe reclamecode in acht nemen en mogen niet met prijzen stunten. Dat beschermt consumenten tegen impulsbehandelingen en malafide praktijken”, aldus Dr. Catharina Meijer, voorzitter van de NVCG.

Goedkope behandelingen niet zonder risico

In Google wordt veelvuldig gezocht naar ‘goedkope botox’ of ‘korting injectables’. Botox voor een spotprijs? Dat klinkt te mooi om waar te zijn en dat is het vaak ook. Het is niet zonder risico. “Nog te vaak zien wij cliënten die zijn gezwicht voor een goedkope behandeling. Slecht uitgevoerde behandelingen geven slecht resultaat, en mogelijk nare ontstekingen of onnatuurlijke gezichtsuitdrukkingen. Het verkeerd inbrengen van injecties kan ook leiden tot beknelde zenuwen en problemen met de doorbloeding.”

Eerst voorlichten, daarna behandelen

Is een Botox of filler injectie eigenlijk wel de beste oplossing? Dat is nog maar de vraag. Persoonlijk advies en het bespreken van de behandelmogelijkheden en voor- en nadelen is een absolute noodzaak. Om te voorkomen dat je niet bekocht wordt door een “koopje”.

“Schoonheid is een serieuze zaak”

De NVCG wil een einde maken aan wanpraktijken. “Het is tijd voor eerlijke, feitelijke informatie over cosmetische behandelingen, de mogelijkheden, de te verwachten resultaten en de risico’s.” De NVCG vereist van alle aangesloten cosmetisch artsen zich te committeren aan de nieuwe reclamecode. Overtredingen van deze gedragscode is niet vrijblijvend en is niet te verenigen met het lidmaatschap. Cliënten moeten in alle rust een afweging maken, en niet door prijzen, acties of misleiding worden overgehaald om overhaast een cosmetische behandeling te ondergaan. De NVCG helpt consumenten om te kiezen voor betrouwbare kwaliteit. Het gaat immers om hun uiterlijk en hun veiligheid.

Meer weten? Kijk op http://www.nvcg.nl/ 

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten