Reclames over cosmetische ingrepen voortaan voorafgegaan door waarschuwing - Velthuis kliniek

Reclames over cosmetische ingrepen voortaan voorafgegaan door waarschuwing

3-7-2015

Het kabinet wil dat mensen goed geïnformeerd zijn over mogelijke risico’s bij puur esthetische cosmetische ingrepen, zoals borstvergrotingen of behandelingen met injectables. Mensen moeten volgens minister Edith Schippers van Volksgezondheid beter beschermd worden tegen onverantwoorde risico’s.

'Kijk uit. Jezelf mooier maken kan lelijk uitpakken. Een geslaagde ingreep begint bij een goede arts.' Deze slogan zullen cosmetisch artsen vanaf deze zomer gebruiken in reclame uitingen voor cosmetische ingrepen. Dat maakt de minister bekend in haar brief over maatregelen in de cosmetische sector.

De slogan staat in de nieuwe reclame code van de Nederlandse Stichting voor de Esthetische Geneeskunde (NSEG), die tot stand is gekomen met subsidie van Schippers. Het kabinet vindt dat aanbieders een belangrijke rol spelen in de voorlichting.

Velthuis kliniek staat volledig achter strengere regels voor cosmetische ingrepen. Velthuis kliniek werkt daarom alleen met ervaren, BIG-geregistreerde cosmetisch artsen en plastisch chirurgen en met gediplomeerde huidtherapeuten. Meer informatie over het kiezen van een goede specialist is o.a. te vinden op de site van de Rijksoverheid.

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten