Nationale Huidkankerdag - Velthuis kliniek
29-4-2015

Op 30 mei is het voor de derde keer Nationale Huidkankerdag. Op deze dag kunt u uw huid laten controleren bij meer dan 200 dermatologen in ziekenhuizen door heel Nederland. Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker en het aantal patiënten neemt nog steeds toe. Alleen wanneer we ons goed beschermen in de zon kunnen we deze stijging stoppen.

Verstandig omgaan met de zon, dat is het beste advies om huidkanker te voorkomen. Dat betekent dat u uit de zon blijft tussen 11.00 en 15.00 uur. Zoek ook daarvoor en daarna regelmatig de schaduw op. Verder is een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor onmisbaar. Breng die royaal aan en herhaal dat elke twee uur. Dan weet u zeker dat u goed beschermd blijft.

UV-straling van de zon zorgt niet alleen voor verbranding, maar ook voor huidveroudering. Wist u dat 90% van de rimpels en verslapping door zonlicht ontstaat? Wilt u uw huid fris en jeugdig houden, voorkom dan dat u in de zomer erg bruin wordt. Blijf zoveel mogelijk in de schaduw en bedek uw huid met beschermende kleding. Gebruik in de zomer elke dag een zonnebrandcrème voor uw gezicht, decolleté en handen – ook op dagen dat de zon niet schijnt!

Alle locaties voor de Huidkankerdag 2015 zijn helaas volgeboekt, lees meer over Huidkanker, diagnose en het herkennen ervan op Helderkliniek.nl

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten