Minder pijn en sneller herstel na borstvergroting - Velthuis kliniek
19-9-2012
Minder pijn en sneller herstel na borstvergroting

Herstellen na een borstvergroting moet sneller kunnen en minder pijnlijk zijn. Dat was het uitgangspunt waarmee binnen Velthuis kliniek een innovatief herstelprogramma werd ontwikkeld. De resultaten zijn opmerkelijk: vrouwen blijken sneller weer mobiel te zijn, zodat ze maar kort uit de roulatie zijn. Daarnaast is aangetoond dat vrouwen minder (lang) pijnklachten ervaren.

Dr. Laura Zaal, plastisch chirurg bij Velthuis kliniek, nam het initiatief voor de ontwikkeling van het herstelprogramma. Zij werkte samen met twee fysiotherapeuten van Xpert Clinic om vrouwen een op maat gesneden therapie te kunnen bieden. Inmiddels wordt dit programmma in alle vestigingen van Velthuis kliniek uitgevoerd. Velthuis kliniek is de enige in Nederland die dit innovatieve herstelprogramma als extra service aanbiedt

Persoonlijke aanpak
Het herstelprogramma is erop gericht om de borstspier - die tijdens de operatie gedeeltelijk los wordt gemaakt - zo goed mogelijk voor te bereiden en na de ingreep zo snel mogelijk én met minder pijn te laten herstellen. Twee weken voor de ingreep krijgen cliënten oefeningen van de fysiotherapeut om de borstspier op te rekken. Na de ingreep worden zij begeleid bij het opbouwen van de dagelijkse activiteiten. Daarbij wordt er gekeken naar persoonlijke omstandigheden: heeft de cliënt kinderen? Werkt ze? Sport ze? Voor iedere cliënt wordt zo een persoonlijk herstelprogramma samengesteld.

Veel pluspunten
Inmiddels hebben al meer dan 200 vrouwen het herstelprogramma gevolgd en zijn de resultaten bijzonder goed te noemen: vrouwen blijken veel minder pijn te hebben na de ingreep, hebben dus minder pijnmedicatie nodig en herstellen veel sneller. Ook keert door de training de kracht in de borstspier sneller terug. Bovendien voelen de nieuwe borsten dankzij de oefeningen soepeler aan. Enorm veel pluspunten dus!

Specialist in borstvergroting
De plastisch chirurgen van Velthuis kliniek voeren jaarlijks ruim 1000 borstvergrotingen uit. Gemiddeld waarderen vrouwen hun borstvergroting bij deze kliniek met een 9. Velthuis kliniek biedt het nieuwe herstelprogramma standaard aan na een borstvergroting middels de dual plane methode.

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten