Lezing Dr. P.J. Velthuis - Velthuis kliniek
25-2-2010

In samenwerking met de Velthuis Kliniek organiseert Bibliotheek Eindhoven dinsdag 9 maart in haar vestiging Centrum, de Witte Dame, een lezing over het schoonheidsideaal en cosmetische chirurgie.

 

Vrouwen worden voortdurend geconfronteerd met een jong, slank en strak schoonheidsideaal. Veel vrouwen vrezen dat ze niet aan dat ideaal kunnen voldoen. Tijdens deze lezing wordt de documentaire 'Beperkt houdbaar' getoond, waarin Sunny Bergman het schoonheidsideaal dat vrouwen wordt opgedrongen ter discussie stelt.
 

De meest interessante vraag die de documentaire opwerpt, is waarom vrouwen cosmetische chirurgie laten uitvoeren. Bestaat er een diepgewortelde behoefte om mooi te zijn of jong te blijven in het menselijk wezen of is er een subtiele manipulatie gaande vanuit commerciële belangen? Ook filosofische aspecten komen aan de orde: dragen cosmetische ingrepen werkelijk bij aan welbevinden of geluk? Wat doet cosmetische chirurgie met de identiteit van een persoon: ben je nadien wel dezelfde mens gebleven?
 

Na de documentaire geeft Dr. Peter Velthuis van de Velthuis Kliniek zijn reactie en gaat hij dieper op bovenstaande vragen in.
 

Mocht u interesse hebben dan kunt u zich aanmelden voor de lezing via de website van de bibliotheek
www.bibliotheekeindhoven.nl of telefonisch via 040-260 4 260.
 

Dinsdag 9 maart (19.30 tot 22.30)
Vestiging Centrum, de Witte Dame
Kosten: € 6,50. Bibliotheekleden € 4,50

 

 

 

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten