Inspectie lovend over Velthuis Kliniek Cosmea Enschede/Hengelo - Velthuis kliniek
26-7-2011

Op 11 april jl. kreeg  Velthuis Kliniek Cosmea bezoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De inspectie wilde beoordelen of onze kliniek voldoet aan de voorwaarden voor verantwoorde zorg.

De IGZ heeft een hele lijst van punten onder de loep genomen. Zo is gekeken naar het beleid van de kliniek ten aanzien van personeel, kwaliteit, patiëntenrechten en patiëntveiligheid. Ook werden het zorgproces, het infectiepreventiebeleid en het geneesmiddelenbeleid beoordeeld. Tevens nam de IGZ het gebouw zelf en de facilitaire voorzieningen mee in haar beoordeling.

Wij zijn er trots op dat de IGZ meer dan tevreden was over alle onderdelen, en dat aanvullende maatregelen niet noodzakelijk worden geacht. In het afrondende gesprek gaf hoofdinspecteur Vesseur aan dat hij 'onder de indruk was van de organisatie binnen Velthuis Kliniek Cosmea'. Ook meende hij dat wij 'de lat hoog hebben gelegd voor privéklinieken'. Een resultaat waar Velthuis Kliniek Cosmea zeer trots op is.

In het najaar van 2011 zal Velthuis Kliniek Cosmea verhuizen naar een nieuw pand in Enschede, waar de operaties op locatie uitgevoerd gaan worden. Wij nodigen de IGZ dan ook van harte uit om eind 2011 opnieuw een kijkje te komen nemen in onze nieuwe vestiging.
Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten