Een mooie huid? De zin en onzin van cosmeticaproducten. - Velthuis kliniek
15-6-2009

Alweer een fortuin uitgegeven aan de nieuwste crèmes? En nog steeds rimpels? Eigenlijk weten we allemaal best hoe het zit: zelfs de duurste crèmes voorkomen niet dat onze huid veroudert. Sterker nog, irriterende stoffen in bepaalde huidverzorgingsproducten kunnen huidveroudering zelfs versnellen.

Hoewel we misschien het vertrouwen zijn kwijtgeraakt, kunnen goede huidverzorgingsproducten toch heel veel voor de huid doen; ze kunnen de huid weer een fris en gezond uiterlijk geven, de huid egaler van tint maken en oneffenheden als puistjes en andere onregelmatigheden verhelpen. 

De basis voor een goede gezichtsverzorging is het gebruik van milde producten, zonder irriterende bestanddelen zoals parfum of alcohol. Hiernaast zijn er ingrediënten die in de juiste concentratie een positieve werking hebben op de huid. Dit zijn bijvoorbeeld vitamine E, vitamine C, vitamine A-zuur, glycolzuur en niacinamide. In sommige gevallen zijn er geweldige resultaten te bereiken als je reguliere huidverzorgingsproducten combineert met een creme die voorgeschreven moet worden door een dermatoloog.

Een juiste beautyroutine bestaat uit de keuze voor goede producten, maar is ook heel individueel. Mijn advies? Laat een uitgebreide huidanalyse doen. Zodat duidelijk wordt waar je huid behoefte aan heeft en je haar precies de juiste behandeling en verzorging kunt geven.

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten