"Dagboek van een borstverkleining" door cliënte Drs. Oostrom - Velthuis kliniek
20-11-2012
"Dagboek van een borstverkleining" door cliënte Drs. Oostrom

In magazine VROUW stond vorige week een interview met zowel Drs. Oostrom als Dr. Moojen-Zaal.
Een cliënte van Drs. Oostrom werd gevraagd een dagboek bij te houden over haar borstverkleining.

Waarom?
Drs. Karine Oostrom: "Vrouwen die een borstverkleining willen laten doen, hebben meestal lichamelijke én psychische klachten. De klachten zijn wel afhankelijk van de leeftijd: jonge vrouwen van boven de achttien hebben van nek-, rug- en schouderklachten en vaak ook moeite met relaties aangaan vanwege hun grote borsten. Oudere vrouwen zijn meestal al gewend aan hun grote borsten en weten goed te verhullen. Zij schamen zich er vaak niet meer voor. Zij hebben vaker last van de lichamelijke klachten vanwegen het hangen van de borsten."

20 januari 2002
Het dagboek begint op 20 januari 2002 met: "Ik heb de huisarts gebeld voor een afspraak. Sinds mijn veertiende weet ik al dat ik een borstverkleining wil, maar mijn ouders vonden me te jong. Nu ben ik 19 en heb ik lang genoeg gewacht. De huisarts begrijpt gelukkig dat ik van mijn G-cup af wil, maar vindt het verstandiger dat ik eerst ga afvallen. Daar moet ik hem wel gelijk in geven. Met mjin 1.75m en 90 kilo ben ik best stevig; het kan geen kwaad om eerst wat gewicht te verliezen".

14 september 2012
"Ik voel me goed, de pijn was gelukkig na drie maanden over. Mijn tepels voelen nog wel wat doof aan, maar dat wordt beter. Dat merk ik aan de steekjes die ik soms voel. Niet prettig, maar het betekent wel dat het gevoel langzaam weer terugkomt. Het was een heftige operatie, maar ik vind het resultaat nog steeds prachtig. De pijn, de angst, het was het absoluut waard. Mijn borsten zijn mooi van vorm, ik ben er helemaal blij mee. Ik draag nu beha's in een E-cup, ik het het zo leuk om beha's te kopen! Mijn ultieme droom is een Marlies Dekkers beha. Nou ja, nog even sparen...

 

 

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten