Artsen Velthuis kliniek in VROUW magazine - Velthuis kliniek
19-11-2012
Artsen Velthuis kliniek in VROUW magazine

In magazine VROUW stond vorige week een interview met zowel Drs. Oostrom als Dr. Moojen-Zaal.
Een cliënte van Drs. Oostrom werd gevraagd haar behandeltraject bij te houden in een dagboek. Dr. Moojen-Zaal werd ondervraagd over haar beroep plastisch chirurg.

Het interview met Dr. Moojen-Zaal leest u hier:
“Ik deed de opleiding tot algemeen chirurg, maar gaandeweg ontdekte ik dat ik vooral graag borstcorrecties deed. Ik houd ervan om mooie borsten te maken, aangepast op de patiënte. Het is echt maatwerk. En de vrouwen die ik heb geopereerd zijn zo blij met het resultaat! Dan komen ze naar de eindcontrole in een mooi jurkje en een kanten BH. Dat is het grootste compliment dat ik kan krijgen. 

Ik doe ook verkleiningen, maar de meeste vrouwen die naar de Velthuis Kliniek komen, willen graag een maatje meer. En de grootste groep vrouwen die ik opereer bestaat uit jonge moeders. Die zeggen dan: ‘ik had altijd een mooie C-cup en die wil ik graag terug.’ Het komt zelden voor dat iemand met een A-cupje op consult komt en zegt een H-cup te willen. Nederlandse vrouwen houden helemaal niet van grote opgeblazen ronde borsten zoals Amerikanen. Ze willen gewoon een mooie natuurlijk vallende borst, waardoor een jurkje leuker staat of een bikini net iets beter is gevuld. Ze gaan ook niet over één nacht ijs. De meeste vrouwen hebben drie tot vier jaar nagedacht over de ingreep.

Zelf heb ik niks aan mijn borsten laten doen. Ik ben tevreden met ze zoals ze zijn. Als een van de weinigen. Uit onderzoek is gebleken dat 70% van de vrouwen ontevreden is over haar boezem. Terwijl maar 20% van de mannen de borsten van zijn vrouw niet mooi vindt.

Mijn dochter is nu 9 en mocht ze later iets aan haar borsten willen laten doen, dan sta ik daar niet negatief tegenover. Ik weet uit ervaring hoe groot de tevredenheid van de vrouwen is na een ingreep. Maar je moet wel minstens 18 zijn voor je geopereerd kan worden.

Overigens is het een misverstand dat je na een borstoperatie geen borstvoeding meer zou kunnen geven. We laten het tepelcomplex intact. Maar ik raad het mijn patiënten wel af. Borsten hebben heel veel te lijden van het voeden van een baby. Als je kinderen wil èn een borstcorrectie dan is het verstandiger om de operatie uit te stellen tot na het moederschap.”

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten