Angela Groothuizen over cosmetische ingrepen - Velthuis kliniek
6-11-2013
Angela Groothuizen over cosmetische ingrepen

Deze week schrijft Angela Groothuizen een column in Veronica Magazine. In de column schrijft ze over cosmetische behandelingen.

Lees hier de column: 
"Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft aangekondigd maatregelen te nemen rondom de 'mooi-maak-industrie'. Mensen moeten beter geïnformeerd worden over de mogelijke risico’s van deze ingrepen. En gelijk heeft ze, overal duiken nu horrorverhalen op van vrouwen die verminkt uit verschillende behandelingen komen en ik hoor het met afgrijzen aan.

Tien jaar geleden lag ik eens bij mijn schoonheidsspecialiste op de pijnbank. Ze zei dat 'er wel wat aan die enorme frons kon worden gedaan, de prikdokter is toch hier'. Ik heb altijd een diepe frons op mijn voorhoofd gehad, zelfs op mijn kinderfoto zie je ’m al staan. Voor ik het echt goed doordacht had zat ik, labiel als ik toen was, vijf minuten later in de stoel bij een gepensioneerde huisarts die me vrolijk overal begon te prikken. Even later, totaal in de war, weer in de auto met een bont en blauw gezicht. Ik zag er belachelijk uit. Eens maar nooit weer.

Nu ben ik druk bezig met mijn tweede seizoen van "Een Nieuw Begin', een programma waarbij vrouwen die een zware tijd achter de rug hebben een opknapbeurt krijgen, zodat ze het leven weer vol goede moed kunnen oppakken. Met vertrouwen stel ik ze voor aan de plastisch chirurgen van Velthuis kliniek, doktoren die vaak meer dan twaalf jaar hebben gestudeerd en die zeer ingewikkelde operaties doen. Handchirurgie, neusverkleiningen, maagwandcorrectie en noem maar op. Slimme, bekwame mensen die overdacht en terughoudend te werk gaan. Ik ga er maar van uit dat de minister deze artsen niet bedoelt.

De afgelopen weken heb ik gezien hoe zo'n mooimaakoperatie het leven van iemand kan veranderen. Een meisje van drieëntwintig hoorde op haar zesde dat ze ongeneeslijk ziek was. Jarenlang slikte ze zware medicijnen, ze ging naar een speciale school, het kleinste kwetsuur kon fataal zijn dus ze moest altijd heel voorzichtig doen en door de medicijnen woog ze op haar achtste al tachtig kilo. Toen ze op haar zestiende nog niet dood was bleek dat de diagnose niet klopte, ze was helemaal niet ziek. Ze woog inmiddels 140 kilo. Nu probeert ze het leven op te pakken maar dat valt niet mee. Ze heeft nooit geleerd om gewoon te leven en om toekomstplannen te maken. Ze is nu op eigen kracht 50 kilo afgevallen en haar huid is door de zware medicijnen dusdanig verwoest (en veel te ruim!) dat alleen een grote operatie haar weer een jonge vrouw van 23 kan laten voelen. De plastisch chirurg ging aan de slag en het resultaat is indrukwekkend, echt een nieuw begin voor haar. Ik hield het niet droog. In januari komt 'Een Nieuw Begin' weer op de buis. Ik hoop dat Edith ook kijkt."

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten