10 tips voor een mooie zomerhuid
19-4-2017
10 tips voor een mooie zomerhuid

 

Nu de zon weer steeds vaker schijnt, voelen we ons heerlijk! De zon zorgt voor een fijn tintje en bovendien geeft zonlicht een dosis extra energie. Natuurlijk is een goede bescherming wel belangrijk voor je huid – maar er is méér wat je kunt doen om je huid te laten stralen. We hebben de beste tips voor je op een rijtje gezet.

  1. Doseer de zon. Geniet in de ochtenduren of laat in de middag van de zonnestralen. Tussen 11.00 en 15.00 uur is de zon te fel, zoek tijdens deze uren liever de schaduw op.
  2. Bescherm je huid elke dag (dus niet alleen als je gaat zonnen!) met een zonnebrandcrème. SPF 15 is voldoende in Nederland, maar op heel zonnige dagen of op vakantie is SPF 30 aan te raden.
  3. We weten het allemaal maar je kan beter niet roken. Roken vernauwt de bloedvaatjes in de huid waardoor de huid grauw wordt. Bovendien krijg je er rimpels van: mensen die 15-20 sigaretten per dag roken hebben net zo veel rimpels als niet-rokers die 20 jaar ouder zijn!
  4. Een lekker wijntje? Geniet, maar drink met mate. Wie veel en vaak alcohol drinkt, krijgt last van vochtwallen, rimpels, een droge huid en gesprongen vaatjes.
  5. Gezond eten is óók voor je huid belangrijk – die wordt immers van binnenuit gevoed.
  6. Voldoende slaap is nodig zodat je huid kan herstellen. Slapen houdt je langer jong!
  7. Vergeet huidtypes: kies huidverzorgingsproducten die passen bij je huidconditie (en dat kan per seizoen verschillen). Zo krijgt je huid precies de verzorgde stoffen die ze nodig heeft.
  8. Voldoende lichaamsbeweging houdt al je organen – dus óók je huid – in topconditie. Bovendien stimuleert sporten de afvoer van afvalstoffen, ook uit je huid.
  9. Stress maakt je huid doffer, droger, sneller geïrriteerd en bovendien sneller oud. Op tijd ontspannen is dus een goed idee.
  10. En tot slot: geniet! Want genieten van het leven zorgt voor een verbeterde doorbloeding in de huid, een verhoogde zuurstoftoevoer en minder vrije radicalen. Geluk laat je stralen én houdt je jong!

Is er toch iets in je gezicht waaraan je je stoort? Bijvoorbeeld een rimpeltje of een pigmentvlekje. We bieden je graag de behandeling die het beste bij je past. Onze deskundige en ervaren specialisten staan voor je klaar. 

Bekijk alle behandelingen voor een mooi gezicht.

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten