Vergoeding borstverkleining, ervaringsverhaal - Velthuis kliniek
Nelly

Nelly

Ervaring

Nelly (64) had last van haar schouders en rug door haar zware borsten. Ze had nooit gedacht aan een borstverkleining, totdat een vriendin haar erover vertelde. De ingreep werd volledig vergoed door de zorgverzekering.

Nelly (64): “Ik wil heel graag mijn ervaring delen, omdat ik andere vrouwen op leeftijd wil laten weten dat deze mogelijkheid er is. Misschien kan het ze helpen bij hun beslissing. Zelf had ik namelijk nooit gedacht aan een borstverkleining. Ik had door mijn borsten wel last van mijn schouders en rug, en die knellende behabandjes waren ook niet prettig. Maar ik dacht: je wordt ouder, dit hoort er gewoon bij. Totdat een vriendin die in het buitenland woont me vertelde dat een borstverkleining ook kan als je ouder bent en dat het gewoon wordt vergoed door de zorgverzekering.

Voor mij was het duidelijk dat ik voor deze ingreep naar een privékliniek wilde. Ik heb me vooraf goed georiënteerd en bewust voor Velthuis kliniek gekozen. Ik was al bij Helder kliniek onder behandeling voor iets anders en daarover was ik heel tevreden. Velthuis kliniek behoort tot dezelfde groep. Het is er niet overdreven luxe en je ziet er geen vrouwen met enorme opgespoten lippen; het is een kliniek voor gewone mensen en ik voelde me er thuis. Wel wilde ik heel graag bij een vrouwelijke arts, want ik geneerde me toch wel een beetje. Gelukkig kon ik terecht bij dr. Moojen-Zaal. Zij was heel vriendelijk, maar ook heel nuchter en zakelijk. Dat was fijn, want daardoor viel de gêne meteen van me af. Ook de consulente was heel aardig en informatief. Ze heeft van alles verteld over de operatie zodat ik precies wist wat er ging gebeuren.

Ik mocht er nog even over nadenken, maar dat hoefde niet: nu ik beslissing had genomen wilde ik liever vandaag dan morgen. We hebben dus meteen een datum geprikt op 1 september ben ik geopereerd. Van de ingreep zelf heb ik niks gemerkt en toen ik wakker werd ben ik flink vertroeteld. Dat was echt super. Na de ingreep heb ik helemaal geen pijn gehad. Ik ben na een week alweer aan het werk gegaan.

Ik ben zo blij verrast met het resultaat; mijn rug- en nekklachten zijn weg en ik heb het gevoel dat ik wel vijftien kilo lichter ben. Ik kan weer gewone kleding aan en daardoor voel ik me veel zekerder. Het verschil is enorm: ik loop weer rechtop, ik ben gewoon een ander mens. Ik had tegen niemand verteld dat ik een borstverkleining zou laten doen, maar daarna kreeg ik zoveel complimentjes. Wat zie je er goed uit, ben je afgevallen? Mensen zien wel dat er iets is veranderd, maar niet precies wat.

Bij de laatste controle heb ik dr. Moojen bedankt dat ze mijn borsten niet alleen kleiner, maar ook mooier heeft gemaakt. Toen zei ze: maar dat had ik toch beloofd? En dat was ook zo – maar ik was haar belofte helemaal vergeten. De pijnklachten waren voor mij de belangrijkste reden om te gaan, maar dat ik er nu mooi uitzie met én zonder kleding, dat is echt een cadeautje. Echt waar: veel meer vrouwen zouden het moeten doen!”

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten