Ervaringsverhaal bovenooglidcorrectie - Velthuis kliniek
Mevr. Kuypers

Mevr. Kuypers

Ervaring

Mevrouw Kuypers had last van hangende bovenoogleden door ptosis (verslapping van de spier die het ooglid omhoog trekt). Haar ptosiscorrectie werd volledig vergoed door de zorgverzekering.

Mevrouw Kuypers (51): “Mijn oogleden hingen meer dan halverwege over mijn ogen. Ik keek als het ware tegen een plafond en zeker ’s avonds had ik moeite mijn ogen open te houden. Daarnaast vond ik het cosmetisch niet mooi. Ik stoorde me er al langer aan, maar toen mijn dochter vertelde dat ze ging trouwen besloot ik er iets aan te laten doen. Ik wilde al jaren niet meer op de foto en bij een bruiloft ontkom je daar niet aan… De huisarts stelde voor dat ik met mijn zorgverzekeraar CZ zou bellen om te overleggen naar welk ziekenhuis of kliniek ik kon. CZ raadde Velthuis kliniek aan. Dus heb ik een afspraak gemaakt in Eindhoven bij drs. Jeroen Schots.

Het consult verliep heel soepel. De consulente vertelde wat er ging gebeuren en maakte foto’s. De chirurg bevestigde meteen dat de ingreep in verband met de ptosis gewoon vergoed zou worden, daar was geen discussie over mogelijk. Hij legde uit wat hij ging doen en hoe de nabehandeling zou gaan. Ik hoefde er verder niet meer over na te denken: het stond voor mij vast dat ik het zou laten doen.

De operatie verliep prima – je kunt beter een ooglidcorrectie laten doen dan laten boren bij de tandarts. Het stelt werkelijk niks voor. Je krijgt een plaatselijke verdoving, de ingreep duurt een uur en daarna moet je koelen met doperwtjes. Dat heb ik heel goed gedaan en ik heb na de ingreep dan ook nauwelijks last gehad van pijn. Na een week ben ik weer gewoon aan het werk gegaan. Eén oog was nog wat blauw, maar dat kon ik prima camoufleren. Na 14 dagen was het helemaal bijgetrokken.

Wat ik heel prettig vond bij Velthuis kliniek, is dat je keurig op tijd aan de beurt bent. Je wordt netjes en correct behandeld, ze nemen alle tijd voor je. De dag na de ingreep werd ik gebeld om te vragen hoe het ging, dat vond ik heel attent.

Ik ben heel blij met het resultaat. Achteraf denk ik: ik had het jaren eerder moeten doen, Nu zeggen mensen ook: het was toch wel erg, die oogleden van jou. Ik heb geen last meer met kijken of van vermoeide ogen. Maar mijn uiterlijk is toch wel het grootste verschil. In mei gaat mijn dochter trouwen en daar kijk ik nu enorm naar uit!”

 

Bovenooglidcorrectie-27112015

Meer informatie over een bovenooglidcorrectie.

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten