Ooglidcorrectie ervaringsverhaal
Maartje Sluijs

Maartje Sluijs

Ervaring

Na haar bovenooglidcorrectie heeft mevrouw Sluijs weer een open blik. En daar is ze heel blij mee!

Maartje Sluijs (68): “Mijn oogleden waren heel zwaar. Ik had er ’s avonds last van met lezen en het gaf me ook een vermoeid uiterlijk. Op een gegeven moment voel je je echt oud. Een jaar of acht geleden was ik al eens naar een arts geweest om te praten over een ooglidcorrectie. Ik moest toen zelf foto’s maken en opsturen naar de verzekering, en die liet weten dat de ingreep niet vergoed zou worden. Ik dacht: dan zal het waarschijnlijk ook niet zo erg zijn.

De afgelopen jaren is er veel gebeurd, er waren steeds andere dingen die voorrang hadden. Maar een paar maanden geleden vond ik het tijd om toch iets aan die ogen te laten doen. De huisarts zei: je kunt zelf kiezen waar je behandeld wilt worden. Velthuis kliniek heeft een goede naam en geen wachttijden, dus de keuze was snel gemaakt. Toen ging het heel snel. Dr. Laura Moojen was heel duidelijk: mijn ooglidcorrectie zou gewoon vergoed worden. Ruim een week later kon ik al geholpen worden. Toevallig was dat precies op de dag dat ik 45 jaar getrouwd was, maar ik dacht: ik doe het toch.

De operatie was klaar voor ik er erg in had. Van de verdoving merk je amper iets en dokter Moojen was al aan het snijden voordat ik het wist. Na een uurtje in de kliniek mocht ik alweer naar huis. Dan is het een kwestie van goed koelen met doperwten en niet tillen en zo.

Vrienden en familie waren verbaasd hoe weinig last ik had. Ze zeiden van tevoren: waar begin je aan, je wordt bont en blauw. Maar daar was totaal geen sprake van. Natuurlijk waren mijn ogen wel wat opgezet, maar ik heb geen verkleuringen gehad. Het is echt super gegaan.

Het verschil tussen voor en na is enorm groot. Het is echt ontzettend mooi geworden, ik heb weer een open blik. Mensen die ik langere tijd niet gezien had, zeiden: er is wat veranderd aan je, maar wat? Ik heb weer de oogopslag van vroeger terug, dit is weer míjn blik. Dr. Moojen zei: ik ga het niet strak trekken, ik zorg wel dat het bij je leeftijd blijft passen. En dat heeft ze heel mooi gedaan.”

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten