Wel of geen buikwandcorrectie?

Kalinda

Ervaring

Wel of geen buikwandcorrectie? Kalinda heeft er lang over nagedacht. Achteraf is ze heel blij dat ze de beslissing heeft genomen.

Kalinda (40): “Ik ben twee keer zwanger geweest en had twee keer een flinke buik. Die is daardoor behoorlijk uitgerekt. Bij de tweede bevalling beviel ik door middel van een keizersnee. Mijn buik, huid en rechte buikspieren waren flink uitgerekt; zo erg zelfs dat mijn rechte buikspieren niet goed meer werkten. Ik had diastase, maar deze was niet ernstig genoeg voor het reguliere circuit om te laten verhelpen.

Eerst denk je: het hoort erbij. Maar ik had er toch last van. Ik voelde me gewoon een oude oma in dat lichaam omdat ik geen stevigheid meer in mijn rompspieren had en moeite had met rechtop zitten en staan. Ik ging op de lijn letten en meer bewegen, maar de schade die was ontstaan was niet met sporten en lijnen weg te krijgen. Ik dacht: óf ik accepteer dit en leg me erbij neer, óf ik ga er wat aan laten doen. Het is een heel lang proces geweest van wikken en wegen. Wat zijn de risico’s? Wat zijn de mogelijkheden? Wil ik laten snijden in een gezond lichaam? Maar ik wist ook: ik ga hier nooit gelukkig mee worden en hoe langer ik wacht, hoe erger het wordt. En nog belangrijker: liep ik een gezondheidsrisico doordat mijn spieren niet meer goed werkten? Ik kon op z’n minst informatie in gaan winnen om te horen wat de mogelijkheden zijn.

Op internet kwam ik filmpjes tegen van dr. Laura Moojen. Ze kwam heel professioneel over. Ze oordeelde ook niet: ze begrijpt waarom mensen bij haar komen en gaat dan kijken of ze iets kan betekenen. Dat maakte het voor mij makkelijker om de stap te zetten. Ik hoefde mij niet te schamen!

Tijdens het eerste consult heb ik mijn verhaal gedaan. Ze heeft gekeken en gevoeld en twijfelde of ik misschien een navelbreuk had. Daarvoor stuurde ze me eerst terug naar de huisarts, waarna in het ziekenhuis bekeken zou worden of het hersteld moest worden. Afhankelijk van de techniek die daarbij gebruikt zou worden, was een buikwandcorrectie later wel of niet mogelijk. Gelukkig bleek er niets aan de hand te zijn. De ingreep kon dus doorgaan.

Wat ik heel fijn vond, is dat ik vooraf zoveel informatie heb gekregen. Ik wist precies wat ik kon verwachten en aan welke medische adviezen ik me na de ingreep moest houden. Bij vragen kon ik altijd bellen. De ingreep zelf vond ik best wel eng, maar ik werd meteen op mijn gemak gesteld. Je bent in hele goede handen, iedereen heeft veel aandacht voor je en het verplegend personeel was fantastisch. Je ziet ook de arts nog even van tevoren en aan de anesthesist kon ik nog wat vragen stellen. In het reguliere circuit is daar geen tijd voor. Wanneer je rustiger bent en de ingreep met vertrouwen tegemoet ziet, verloopt alles denk ik ook soepeler.

Ik ben heel blij met het resultaat. Ik trek nu makkelijker iets strakkers aan, voel me op het strand toch prettiger in een bikini. Dat stukje onzekerheid is weg. Mijn buikspieren zijn nu weer stevig, waardoor ook mijn houding verbeterd is en ik minder rugklachten heb. Achteraf denk ik: had ik het eerder geweten, dan had ik makkelijker de stap gezet.”

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten