Ervaringen van een ooglidcorrectie
Jolanda Tromp

Jolanda Tromp

Ervaring

Jolanda Tromp had elke dag hoofdpijn. Haar ooglidcorrectie werd volledig vergoed door de zorgverzekering.

Jolanda Tromp (41): “Ik had al langer last van vermoeide ogen en hoofdpijn, maar het laatste half jaar was het door stress heel erg geworden. Achteraf merk je dat je continu rimpels in je voorhoofd trekt om je oogleden omhoog te krijgen. Ik droeg ook altijd een zonnebril om mijn ogen wat meer rust te geven. Op een gegeven moment had ik steeds dikke ogen en kon ik geen make-up meer verdragen. Toen ik daarmee naar de huisarts ging, merkte hij op dat mijn oogleden wel heel erg omlaag gezakt waren. Hij adviseerde om een ooglidcorrectie te laten doen.

Ik heb thuis de polis van mijn zorgverzekeraar erbij gepakt om te zien of ik daarvoor verzekerd was. En dat bleek inderdaad het geval: de operatie werd volledig vergoed. Toen wilde ik graag snel doorpakken. Bij het ziekenhuis kon ik pas maanden later terecht voor een intake. Ik ben toen verder gaan kijken en Velthuis kliniek Enschede zit hier heel dichtbij. Op dinsdag heb ik gebeld, op vrijdag kon ik al terecht voor een consult bij drs. Xander Bakker. Dat eerste gesprek was heel prettig, dokter Bakker was heel vriendelijk, duidelijk en begripvol. Een week later kon ik al worden geopereerd. Dat vond ik heel prettig, want als je eenmaal de beslissing hebt genomen, wil je het ook zo snel mogelijk laten doen. De spuiten voor de verdoving vond ik het minst prettig. En het is een raar idee dat ze bij je ogen bezig zijn. Toen er een reepje huid werd weggesneden, kreeg ik een heel licht gevoel bij mij ogen. Ik had opeens meer lichtinval, heel raar. De ingreep verliep heel soepel en was zo klaar. In de week erna heb ik weinig last gehad. Absoluut geen pijn, meer irritatie omdat je dikke ogen hebt. In het begin moet je veel koelen en dat is best lastig inpassen als je kleine kinderen hebt. Ook mag je niet tillen, dus er moest wel even wat geregeld worden. Maar het viel echt alles mee.

De aanleiding voor de ingreep was die hoofdpijn en daar heb ik nu geen last meer van. Een leuke bijkomstigheid is dat ik ook een minder vermoeide en norse blik heb. Mijn ogen staan veel opener en dat is mooi meegenomen. Wat ik wel lastig vind is dat ik opnieuw moet leren hoe ik me op moet maken. Mijn wimpers staan opeens naar boven en een bolling boven mijn ogen heb ik nooit gehad. Dat is dus nog even zoeken. Maar verder heb ik er alleen maar profijt van. En mocht het op den duur weer nodig zijn, dan laat ik het meteen weer doen.”

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten