Ervaringsverhaal van een bovenooglidcorrectie
Dhr. Moret

Dhr. Moret

Ervaring

Dhr. Moret had zoveel last van zijn overhangende oogleden, dat hij ze met zijn vinger open moest houden. Dr. Leon van Adrichem voerde een bovenooglidcorrectie uit.

Dhr. Moret (68): “Eigenlijk heb ik veel te lang gewacht met die operatie. Mijn oogleden waren al zover gezakt dat ze voor mijn pupil hingen. Ik moest mijn oogleden de hele dag met mijn vinger omhoog duwen om iets te kunnen zien. De druk op mijn ogen was enorm en ’s avonds had ik veel last van vermoeidheid. Ook met autorijden en sporten is het heel lastig als je niets ziet in de hoeken. Op het laatst werd het echt te gek, en toen ben ik naar de huisarts gegaan.

In het ziekenhuis waar ik al onder behandeling was bij de neuroloog, heb ik een gesprek gehad met de arts die mijn bovenoogleden zou doen. Maar vervolgens kreeg ik bericht van zorgverzekeraar CZ dat ze geen verbintenis hadden met dat ziekenhuis. Dat betekent dat de ingreep dus niet vergoed zou worden. Ik kreeg een lijstje van ziekenhuizen en klinieken waar wel afspraken mee zijn gemaakt. De keuze voor Velthuis kliniek heb ik puur gevoelsmatig gemaakt. Het voelde goed.

Je hebt weleens dat het lekker klikt met een arts en dat had ik tijdens het eerste consult al met dr. Van Adrichem. Dat is heel fijn. Het was meteen duidelijk dat de ingreep vergoed zou worden en het kon vier weken later al gebeuren. Je hoort vaak dat de verdovingsprik het ergste is. Ik had me dus op alles voorbereid, maar het viel bijzonder mee. Tijdens de ingreep zei dr. Van Adrichem steeds wat hij ging doen, dat was heel prettig. De ingreep was echt een fluitje van een cent, het was klaar voordat ik wist.

Achteraf kan ik alleen maar zeggen: wat een zaligheid dat ik het heb laten doen. Die druk op mijn ogen is weg en de vermoeidheid is veel minder. Ook met sporten is het heel fijn. Het trekt nog een klein beetje, maar dat gaat nog over. Ik hoor van kennissen dat ik er tien keer beter uit zie. Ik hoefde er niet mooier van te worden hoor, maar het valt wel echt op. Ik kan echt alleen maar positief zijn over de kliniek, de artsen en het personeel. De kliniek straalt rust uit, iedereen is vriendelijk en hartstikke deskundig. Alle afspraken worden voortreffelijk op tijd geregeld en hoe het personeel met je omgaat, dat is niet te vergelijken met een ziekenhuis. Wat mij betreft: een dikke tien voor iedereen!”

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten