Ervaringsverhaal Ooglidcorrectie - Velthuis kliniek
Celia van den Berg

Celia van den Berg

Ervaring

Hoewel ze nog heel jong is, had Celia van den Berg al last van hangende oogleden. Drs. Erik Laban verhielp dit erfelijke probleem.

Celia van den Berg (27): “Mijn halve familie heeft al een bovenooglidcorrectie laten doen, ik ben dus duidelijk erfelijk belast. Hoewel ik pas 27 ben, hingen mijn oogleden echt op mijn wimpers. Als vrouw wil je graag eyeliner en mascara dragen maar dat was onmogelijk. Mensen vroegen ook vaak: ben je moe? Dat is heel vervelend. Daarnaast had ik last van hoofdpijn omdat ik de hele dag liep te fronsen om die oogleden omhoog te krijgen. En in het hooikoortsseizoen was het helemaal erg: wanneer ik dan in mijn ogen wreef, werden ze nog dikker. Omdat ik nog jong ben, was ik wel benieuwd hoe een arts tegen een operatie aan zou kijken. Is het eigenlijk wel mogelijk als je zo jong bent? En moet je het dan later nog een keer laten doen? Drs. Erik Laban vond mijn vragen helemaal niet raar. Hij zei: als jij je er goed bij voelt, dan moet je het laten doen. En ja, misschien moet je later nog eens terug, maar dat heeft ook te maken met hoe je leeft, of je rookt en drinkt bijvoorbeeld. Ik ben nu in de bloei van mij leven, dus ik dacht: waarom niet?

Op de dag van de ingreep was ik heel zenuwachtig. Het is toch een eng idee dat er iemand aan je ogen zit. Op internet had ik al veel fijne verhalen gelezen over dokter Laban, dat stelde me wel gerust. En in de kliniek werd ik heel fijn geholpen en gerustgesteld. Ik kon zoveel vragen stellen als ik wilde. Tijdens de ingreep bleef dokter Laban ook steeds met me praten, dus het viel al met al erg mee.

Na de ingreep weet je: oké, nu gaat het echt beginnen. Maar ik ben helemaal niet blauw geweest en heb ook geen pijn gehad. In het begin voelt het wat beurs aan, maar door veel te koelen heb je daar weinig last van. Na een week weet je niet eens meer dat er iets gebeurd is.

We zijn nu zes weken verder en je ziet er bijna niets meer van. Het verschil is echt bizar. Het voelt als een enorme verlichting. Vroeger liep ik de hele dag mijn oogleden omhoog te trekken. Dat dat niet meer hoeft, is echt een verademing. De eerste keer dat ik eyeliner op kon doen was ik zo blij, dat had ik nog nooit gekund.

Het grootste verschil is denk ik mijn uitstraling. Ik zie er niet meer moe en nors uit, ik zie er weer uit zoals ik echt voel. Ik hoop natuurlijk dat het zo blijft, maar mochten mijn oogleden weer gaan hangen, dan twijfel ik geen moment en laat ik het weer doen.”

bol-berg-voorkant

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten