"Super te zien dat die persoon ook écht gelukkiger wordt" - Velthuis kliniek

"Super te zien dat die persoon ook écht gelukkiger wordt"

"Wat een uitdaging: iemands wens vervullen en te zien dat die persoon daar dan ook écht gelukkiger van wordt."

Dr. Laura Zaal

"Tijdens mijn specialisatie als plastisch chirurg heb ik mij extra toegelegd op de esthetische kant van het vak. Cosmetische plastische chirurgie is een uitdagend vakgebied. Het is technisch lastig en onderhevig aan veranderingen. Zo zie je bijvoorbeeld dat er de laatste tijd steeds meer met lipofilling gewerkt wordt, en dat de technieken voor onderoogleden en facelifts duidelijk verbeteren en bijdragen aan een langduriger effect van de ingreep.

Er wordt mij wel eens gevraagd of er een verschil is tussen mannelijke en vrouwelijke plastisch chirurgen. Chirurgisch technisch zal het niet veel uitmaken, maar ik heb als vrouw waarschijnlijk wel een andere aanpak. Ik denk dat ik vrouwelijke cliënten beter aanvoel. Ik merk ook dat vrouwen het vaak fijner vinden om met een vrouw over bepaalde problemen of wensen te praten dan met een man. Sommige vragen brengen toch een soort gêne met zich mee. Vrouwen die bijvoorbeeld met een wens voor een schaamlipverkleining komen, geven vaak aan liever door een vrouwelijke arts geholpen te worden. Maar ook bij andere vragen of wensen speelt vaak een gemis of onzekerheid een rol. En het is makkelijker om dat met een vrouw te delen.

Als plastisch chirurg kun je mensen blij maken, maar het is niet altijd mogelijk om aan iemands wensen te voldoen. Ik vind dat je bovenal eerlijk moet zijn in wat kan en wat niet kan. Het is belangrijk om goed te luisteren naar een cliënt en aan te voelen naar wat iemand precies verwacht. Je bekijkt vervolgens of dat reëel is en of het technisch mogelijk is. Als een wens niet realistisch is, dan moet je als arts eerlijk zijn en de ingreep niet doen. Dat psychologische deel vind ik steeds weer een uitdaging."

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten