“Een natuurlijk uitgevoerde facelift geeft prachtige resultaten!" - Velthuis kliniek

“Een natuurlijk uitgevoerde facelift geeft prachtige resultaten!"

Plastisch chirurg Jacques van der Meulen kan u alles vertellen over hoe een gezicht veroudert. Maar belangrijker nog: hij weet ook wat je eraan kunt doen!

Dr. Jacques van der Meulen

"Als plastisch chirurg heb ik altijd al een speciale interesse voor het aangezicht gehad. Je gezicht is essentieel in communicatie met anderen en daarmee bepalend voor wie je bent. Dat het gezicht voor iedereen anders is en daarmee elke keer om een custom made benadering vraagt, spreekt mij als perfectionist erg aan.

Ik ben mijn carrière begonnen met het behandelen van aangeboren gezichtsafwijkingen bij baby's in het Sophia Kinderziekenhuis en later kwamen daar vanzelf andere, meer cosmetische ingrepen bij. Bij Velthuis kliniek doe ik daarom, naast borstvergrotingen, vooral ook ooglidcorrecties, voorhoofdslifts, midfacelifts en facelifts. Nu lijkt een facelift misschien wat oppervlakkig als je het afzet tegen het opereren van kinderen met een schedelgroeiprobleem of een hazenlip, maar het vraagt om minstens evenveel techniek en perfectie.

Omdat we steeds meer inzicht krijgen in het verouderingsproces, is de facelift tegenwoordig totaal anders dan vroeger. In de jaren zestig en zeventig, toen de facelift in opkomst was, trok men eigenlijk alleen maar de huid strakker naar achteren. Dat zag er onnatuurlijk uit en hield meestal niet lang stand. Dit is ook de periode waar de facelift zijn onnatuurlijke 'Amerikaanse' imago vandaan heeft. Het is echter in de loop der tijd niet voor niets een van de meest populaire ingrepen geworden.

Ouder worden doe je eigenlijk op 3 niveau’s plaatsvindt: allereerst doordat je continue beweegt. Je huid verliest elasticiteit en in verloop van tijd worden je plooien steeds erger. De tweede factor is zwaartekracht: alles zakt naar het zuiden. En de laatste factor is volume verlies van het onderhuidse vetweefsel, waardoor je meer gaat tekenen.

Er is de afgelopen jaren steeds meer aandacht gekomen voor dat volume verlies. Om dit volume aan te vullen kun je natuurlijk fillers gebruiken. Hyaluronzuur bijvoorbeeld geeft mooie resultaten, maar slechts tijdelijk. Aan de ene kant is dat fijn, omdat het risico daarmee erg klein is. Het nadeel is dat het effect na een aantal maanden of jaren weer is verdwenen. Er is echter een goed alternatief: lipofilling. Bij deze techniek halen we vet weg van een andere plek in het lichaam en brengen dat via een kleine canule op bepaalde plekken in het gezicht weer terug. Je moet ervoor geopereerd worden, dat is een nadeel. Maar het resultaat is permanent en omdat je met een lichaamseigen stof werkt, is het veilig.

De beste indicatie blijken de groeven in de onderoogleden en de te kleine kin te zijn. De technieken hebben zich zo ontwikkeld dat we steeds nauwkeuriger vet neer kunnen leggen met minder risico op onregelmatigheden.

Maar als je goed kijkt, spelen de eerste twee factoren, de slapper wordende huid en het naar beneden zakken, toch de grootste rol in het ouder worden. Daar zit ook de kracht van een facelift. Het klinkt misschien eng, maar die operatie is de enige manier waarop je in één klap èn de hals èn de kaaklijn èn het gezicht er weer frisser uit kan laten zien. Ik heb een techniek ontwikkeld waarmee het effect indrukwekkend is, maar de mogelijke risico’s, de littekens en de genezing vele malen minder problematisch zijn als voorheen. Mijn klanten hebben er dus minder last van dan vroeger, zijn minder blauw, en dus ook sneller weer onder de mensen. En omdat de verfrissing op zo’n natuurlijke manier bereikt wordt, denkt iedereen dat ze lekker op vakantie zijn geweest. Ik kan me zo voorstellen dat ze dat dan met een lichte glimlach beamen, terwijl ze van binnen stralen van oor tot oor. Want wie wil er nu niet horen dat je er goed uitzien?!”

Als u graag wilt weten wat in uw geval de beste manier is om uw uiterlijk een ‘boost’ te geven, maak dan gerust een afspraak bij Dr. van der Meulen in Rotterdam.

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten