Rob van Det - Velthuis kliniek
doctor-picture

Drs. Rob van Det

Vaatchirurg. Gespecialiseerd in: Vaatchirurgie

Werkzaam op locatie:

Velp

BIG registratienummer:

89020616301

Drs. Rob van Det (1950) studeerde medicijnen aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en voltooide in 1983 de opleiding algemene heelkunde in Den Haag in het Leyenburg Ziekenhuis. Daarna was hij aldaar chef de clinique van de afdeling vaatchirurgie. Na een jaar werkzaam te zijn geweest op de afdeling Hart- en Vaatchirurgie in het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen vestigde hij zich in Enschede als vaatchirurg in het toenmalige Stadsmaten Ziekenhuis, later het Medisch Spectrum Twente (1985-2011).

Sinds 2009 is Rob van Det ook verbonden aan Helder kliniek in Enschede waar hij zich uitsluitend bezig houdt met de behandeling van spataderen. “Spataderbehandeling is in de laatste tien jaren uitgegroeid tot een aparte subspecialisatie waarin innovatie en verbetering van technieken de cliënt ten goede zijn gekomen. Zo werd in Maastricht in 2010 een bijzondere leerstoel veneuze chirurgie opgericht.

Mensen met spataderen zijn niet ziek, ze voelen zich daarom ook niet thuis in het ziekenhuis. In een privékliniek voelen zij zich meer op hun gemak; hier zijn ze cliënt in plaats van patiënt. Bij Helder kliniek werken zeer gespecialiseerde en gemotiveerde medewerkers zoals flebologen, echolaboranten en ok assistenten.

De vaatchirurgie - en met name de ingrepen aan de kleinere perifere vaten - heeft altijd mijn speciale interesse gehad. Deze vorm van chirurgie heeft er een volwaardige en belangrijke subspecialisatie bijgekregen: de veneuze chirurgie. Een subspecialisme dat vooral heel patiëntvriendelijk is en dat voor mij de vaatchirurgie nog boeiender heeft gemaakt.

Vooral de mogelijkheid om de behandeling poliklinisch en onder lokale verdoving uit te kunnen voeren, is een enorme verbetering ten opzichte van het traditionele ‘strippen’. Dit is mogelijk geworden door de minimaal invasieve lasermethode. Het cosmetisch effect is fraaier omdat het te behandelen vat wordt aangeprikt of  via hele kleine huidsneetjes wordt benaderd .

Vaak zeggen patiënten na afloop van de ingreep: was dat nu alles dokter?

Lees meer over Drs. Rob van Det

Gespecialiseerd in:

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten