Prof. dr. Dietmar Ulrich - Velthuis kliniek
doctor-picture

Prof. Dr. Dietmar Ulrich

Plastisch chirurg. Gespecialiseerd in: Cosmetische Chirurgie

Werkzaam op locatie:

Velp

BIG registratienummer:

19911277701

Prof. dr. Dietmar Ulrich (1971) komt uit Duitsland. Hij heeft een internationale reputatie en is een van de meest gerenommeerde plastisch chirurgen voor reconstructieve en esthetische ingrepen in Nederland. Hij studeerde geneeskunde aan de universiteit in Kiel (Duitsland) met buitenlandse stages in Zwitserland en is opgeleid tot plastisch chirurg op de afdeling Plastische Chirurgie van de RWTH in Aken (Duitsland), een van de grootste universitaire ziekenhuizen in Europa.

Sinds 2012 is hij hoogleraar voor plastische en esthetische chirurgie en afdelingshoofd van de plastische chirurgie van het Radboudumc te Nijmegen. Daarnaast is hij ook opleider voor assistenten tot plastisch chirurg bij het Radboudumc. Hij heeft diverse nationale en internationale prijzen voor plastische en esthetische chirurgie gewonnen en heeft fellowships in New York (VS), Rio de Janeiro (Brazilië) en Gent (België) gevolgd.

Prof. Ulrich is auteur van talrijke wetenschappelijke en klinische publicaties, recensent van internationale tijdschriften en lid van de belangrijkste en meest prestigieuze professionele verenigingen voor plastische chirurgie in Europa.

Binnen Velthuis kliniek heeft hij twee speciale aandachtsgebieden: de aangezicht- en borstchirurgie, waarbij hij ook op de behandeling van mannen gespecialiseerd is. Daarnaast zijn liposculptuurbehandelingen en de esthetische chirurgie van de schaamlippen zijn specialisme. “Ik heb ervoor gekozen, naast mijn drukke werkzaamheden in het Radboudumc met hoofdaandachtsgebied voor complexe reconstructieve ingrepen, de esthetische chirurgie in de persoonlijke omgeving van Velthuis kliniek aan te bieden. Het streven naar excellentie en aantoonbaar onderscheidende kwaliteit is binnen mijn afdeling van het Radboudumc en Velthuis kliniek hetzelfde. Met veel plezier werk ik met Velthuis kliniek samen.”

Prof. Ulrich vindt risicoarme operaties met een kort litteken en een natuurlijk resultaat voor de patiënt heel belangrijk: ”Minder is meestal meer. Een facelift, dat het gezicht in een masker verandert, of een borstvergroting, die niet overeenkomt met de rest van het lichaam van de patiënt, zijn absoluut taboe voor mij. Door het gebruik van littekensparende technieken, zoals bij borstreducties en -liftings, heb ik de zichtbare gevolgen van cosmetische ingrepen aanzienlijk kunnen verminderen. Mijn motto is: 'Less is more' - ook om een natuurlijk resultaat te bereiken.”

Prof. dr. Dietmar Ulrich heeft een eigen website: www.profulrich.nl.

Lees meer over Prof. Dr. Dietmar Ulrich

Video's

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten