Dr. Johan Wijbenga - Velthuis kliniek

Dr. Johan Wijbenga

Plastisch chirurg. Gespecialiseerd in: Plastische chirurgie

Werkzaam op locatie:

Enschede

BIG registratienummer:

49066537301

AGB nummer:

03307124

“Al sinds mijn werk als tandarts heb ik een fascinatie voor de anatomie, vorm en functie van het aangezicht. De combinatie van mijn opleiding tot zowel tandarts als plastisch chirurg is uniek in Nederland, en deze gecombineerde achtergrond heeft een uitstekende basis gelegd voor de esthetische chirurgie van het aangezicht.”

Na het gymnasium heeft dokter Wijbenga (1981) de studie tandheelkunde afgerond aan de Rijksuniversiteit Groningen. Aansluitend heeft hij geneeskunde gestudeerd, eveneens aan Rijksuniversiteit Groningen, en heeft gedurende die periode in deeltijd gewerkt als tandarts met als aandachtsgebieden esthetische tandheelkunde en 3Dtechnieken. Vervolgens specialiseerde hij zich tot plastisch chirurg in het Universitair Medisch Centrum Groningen en de Isala Klinieken Zwolle. Tijdens zijn opleiding volgde hij een stage Esthetische Plastische Chirurgie bij prof.dr. B. van der Lei.

In het laatste jaar van zijn opleiding werd dokter Wijbenga geselecteerd voor het fellowship van de Dutch Association for Facial Plastic and Reconstructive Surgery in Rotterdam. Tijdens dit fellowship legde hij zich in o.a. Velthuis kliniek (dr. Van der Meulen en dr. Klepetko) met name toe op de esthetische chirurgie van het aangezicht (neuscorrecties, face- en halslifts, ooglidcorrecties, voorhoofdslifts), en daarnaast op borstchirurgie, lipofilling en liposculptuur.

 Sinds januari 2018 is dokter Wijbenga werkzaam als plastisch chirurg bij de Coöperatie Plastische Chirurgie Oost, in ZGT Almelo en Hengelo. Hier houdt hij zich voornamelijk bezig met reconstructieve (aangezichts)chirurgie, microchirurgie en borstchirurgie. Bij Velthuis kliniek in Enschede concentreert hij zich op de esthetische chirurgie van het aangezicht en de borsten.

“Bij de meeste mensen ontstaat er in de loop van de tijd het gevoel dat ze er ouder uitzien dan ze zich voelen. Het geeft veel voldoening om samen tot een passend plan te komen en deze balans zo natuurlijk mogelijk te herstellen.”

Dokter Wijbenga is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie en de Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie.

Lees meer over Dr. Johan Wijbenga
Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten