Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Handleiding beeldbelconsult

Op dit moment is het mogelijk om via een beeldbelconsult een afspraak te maken. Het beeldbelconsult brengt je direct in contact met één van onze specialisten voor een advies op maat. Lees hieronder hoe dit in zijn werk gaat.

Of neem contact op: 088 - 7785201

MA - DO

08.00 - 18.00

VR

08.00 - 17.00

Of neem contact op

Hoe werkt een beeldbelconsult?

Je specialist heeft met jou afgesproken dat jouw afspraak via een ‘beeldbelconsult’ plaatsvindt. Je kunt jouw specialist zien en met hem/haar praten via het beeldscherm van je computer, tablet of smartphone. Je hoeft voor de afspraak dus niet naar de kliniek te komen. Als je wilt dat een familielid of naaste bij het videoconsult aanwezig is, dan mag dat.

Handleiding beeldbelconsult

Hier vind je meer informatie over hoe een beeldbelconsult in zijn werk gaat. Een beeldbelconsult is een makkelijke manier om via het internet met jouw specialist te praten en hem of haar te zien. De arts ziet jou ook. Op het tijdstip van jouw afspraak kun je via de link die je per e-mail ontvangt met je specialist videobellen.

Hoe werkt het?

De afspraak voor een beeldbelconsult wordt ingepland door ons informatiecentrum. Dit gebeurt op dezelfde manier als het inplannen van een afspraak in de kliniek. Vervolgens ontvang je op de geplande tijd een link per e-mail van jouw specialist. Wanneer je hier op klikt, kom je in het beeldbelconsult terecht. Je plastisch chirurg, cosmetisch arts of huidtherapeut wacht hier al op jou.

Wat heb je nodig voor een beeldbelconsult?

• Een computer, tablet of smartphone;
• Het door jou gebruikte apparaat moet een ingebouwde camera of webcam hebben (je mag ook een webcam aansluiten in het geval van een desktop computer);
• Een goede internetverbinding;
• Een link naar het beeldbelconsult (deze ontvang je per e-mail van jouw specialist)

Tips voor het videobellen

• Zorg dat je minimaal vijf minuten voor de afspraak jouw e-mail geopend hebt en klaar zit voor het beeldbelconsult;
• Zorg ervoor dat je in een rustige, afgesloten ruimte zit. Het is belangrijk dat het stil is in de ruimte, zodat jouw specialist je goed kan verstaan;
• Zorg ervoor dat het geluid en jouw microfoon aanstaan, zodat jullie elkaar goed kunnen verstaan;
• Versta of begrijp je de specialist niet? Vraag jouw arts het dan opnieuw uit te leggen;
• Probeer zelf rustig te spreken en je lippen duidelijk te bewegen;
• Zorg ervoor dat jouw gezicht helemaal in beeld is en dat er voldoende licht op je gezicht schijnt. Houd er rekening mee dat het door de cameraverbinding niet mogelijk is de ander in de ogen te kijken;
• Is het starten van het beeldbelconsult niet gelukt of gaat er tijdens het consult iets mis? Blijf rustig en wacht geduldig. Jouw specialist probeert de verbinding opnieuw te starten of hij/zij neemt telefonisch contact met jou op.

Ben je toch verhinderd?

Het beeldbelconsult is een afspraak tussen jou en je specialist. Ben je verhinderd op het tijdstip van het beeldbelconsult? Neem dan op tijd contact op met ons informatiecentrum om het beeldbelconsult te verzetten.

Privacy

Een beeldbelconsult is een medisch consult. Het is belangrijk dat jouw digitale afspraak net zo veilig en vertrouwelijk is als een afspraak in de kliniek. Wij gaan daarom zorgvuldig met jouw gegevens om. Het consult wordt niet opgenomen of opgeslagen. De specialist zit in een afgesloten en rustige ruimte tijdens het beeldbelconsult. We vragen je te voorkomen dat onbekenden met jou op het scherm kunnen meekijken of meeluisteren. Zorg er daarom voor dat je ook in een rustige en afgesloten ruimte zit. De specialist kan het beeldbelconsult stopzetten als hij/zij vindt dat jouw omgeving niet veilig genoeg is. Als je wilt dat een bekende bij het videoconsult aanwezig is, kan de persoon aan jouw kant plaatsnemen.

Heb je nog vragen, of wil je een beeldbelconsult inplannen?

Neem dan contact op met ons Informatiecentrum via 088 - 7785201. 

Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201