Borsten mogen er weer zijn - Velthuis kliniek
Borsten mogen er weer zijn

Borsten mogen er weer zijn

Volle borsten zijn weer terug in de mode. Dus verstop ze niet achter hooggesloten knoopjes, maar laat ze zien! 

Van B naar D
Afgelopen decennia is de gemiddelde cupmaat in Nederland flink toegenomen. Jarenlang was 75B het gemiddelde, maar inmiddels is 80C de meest voorkomende maat. En van de jonge vrouwen tussen 15 en 25 jaar heeft maar liefst de helft cupmaat D of groter. Een ongezond eetpatroon en het slikken van de anticonceptiepil zouden hiervoor de voornaamste oorzaken zijn.

Jongensachtig
Helaas is niet iedereen van nature gezegend met een mooie borsten. Plastisch chirurg dr. Laura Moojen-Zaal ziet nog altijd een toenemende groei van het aantal borstvergrotingen: ”Dat is geen trend van het afgelopen jaar, maar een blijvende stijgende lijn. Slanke vrouwen zonder borsten vinden zichzelf er jongensachtig uitzien, dat hoor ik vaak op mijn consult. Een goede borstvergroting geeft je taille en maakt je vrouwelijk.”

Nep = uit
Als een borstvergroting goed wordt uitgevoerd, valt het nauwelijks op. Dat klinkt misschien gek, maar vrouwen met kleine borsten dragen vrijwel allemaal een push-up beha of een maximizer. Dr. Moojen: “Wanneer ze eenmaal grotere borsten hebben, gaan ze zich wel vrouwelijker kleden, vinden ze het prettiger om jurkjes te dragen en voelen ze zich bloot en in bikini veel zelfverzekerder.”

Borsten mogen er zijn

Een andere reden waarom een borstvergroting niet enorm opvalt, is omdat we het in Nederland liefst zo natuurlijk mogelijk doen. “Die grote, ronde, neppe Amerikaanse borsten zijn helemaal uit. Sterker nog: in Amerika gaan artsen steeds meer op maat opereren zoals wij dat in Europa doen.”

Specialistenwerk
Tegenwoordig is een borstcorrectie vooral een borstverfraaiing. Want het gaat niet alleen om het volume, maar ook om de vorm, de proporties en de symmetrie van de borsten. Voor te kleine of lege borsten kan een implantaat een oplossing zijn, te grote of hangende borsten kunnen worden gecorrigeerd met een borstverkleining en/of borstlift. Uiteraard is dit allemaal specialistenwerk. De plastisch chirurgen van Velthuis kliniek hebben veel ervaring en weten precies welke ingreep het mooiste resultaat geeft. Ze werken volgens de nieuwste technieken, waardoor een borstvergroting veel natuurlijker wordt en een borstlift minder littekens geeft. Dat zijn toch belangrijke dingen…

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten