Mooie littekens…

Een ongeluk zit in een klein hoekje. En wanneer je een wond hebt, bestaat altijd het risico op een litteken. Soms is zo’n wond onvermijdelijk, bijvoorbeeld na een chirurgische ingreep. Wat kun je zelf doen om littekens zo mooi mogelijk te doen genezen?

  • Stel het litteken zo min mogelijk bloot aan de zon. Een litteken is als het ware een nieuwe huid die zichzelf niet goed kan beschermen. Om verkleuringen (bijvoorbeeld een toename van pigment) van littekens te voorkomen, is het belangrijk om ze goed te beschermen met een SPF 30-50. Vergeet in de zomer niet om elke 2 uur opnieuw in te smeren!
  • Om het litteken soepel te houden is het zinvol om iedere dag even te masseren. Daar kun je mee begonnen wanneer het wondje geheeld is en het korstje weg is. Masseer met circulerende bewegingen.
  • Soms helpt het ook om de littekens in te smeren met vitamine C crème. Deze vitamine ondersteunt de reparatie en het herstel van de huid. Ook vitamine E crème kan helpen om de littekens mooier te laten genezen.

Leave A Comment

Your email address will not be published.