Help: mijn wimpers vallen uit!

Mooie, volle, lange wimpers geven je gezicht uitdrukking. Maar het kan zomaar gebeuren dat je op een dag merkt dat je wimpers steeds dunner worden. En wat dan?

Probeer eerst om de reden van de wimperuitval te achterhalen. In de meeste gevallen is je mascara de boosdoener. Vooral waterproof mascara’s kunnen ervoor zorgen dat je wimpers afbreken of uitvallen. Deze mascara’s houden weliswaar lang, maar kunnen je wimpers ook droog en broos maken. Bovendien moet je vaak flink boenen om een waterproof mascara weer weg te krijgen – en ook daar zijn je wimpers niet blij mee. Overigens kan wimperuitval ook een medische oorzaak hebben. Bij aandoeningen zoals rosacea, eczeem, psoriasis of alopecia zie je vaker dat de wimpers uitvallen. Ook hormonen hebben invloed: zo kunnen je wimpers duidelijk dunner worden na een zwangerschap of tijdens de menopauze. En ook stress, voeding of vitaminetekort kunnen invloed hebben op je wimpergroei.

 

Merk je dat je wimpers uitvallen, probeer dan eerst een andere mascara (niet waterproof). Kies ook je oogmake-upreiniger slim: een ongeparfumeerde variant heeft de voorkeur. Een reiniger met olie haalt je make-up makkelijker weg, zodat je minder hoeft te boenen. Hard wrijven is sowieso geen goed idee, daar is ook de tere huid rondom je ogen niet blij mee. Beter kun je een wattenschijfje goed doordrenken met de reiniger en dat zo’n vijftien seconden tegen je ogen drukken. De make-up kan dan oplossen waarna je alles zachtjes weg kunt vergen.

 

Het duurt gemiddeld twee tot drie maanden tot je wimpers terug gegroeid zijn. Je moet dus even geduld hebben om het resultaat te zien. Merk je geen verschil, dan is het slim om bij je huisarts langs te gaan. Misschien is er dan iets anders aan de hand.

Photo By: Sashas lashes London

Leave A Comment

Your email address will not be published.