Help, ik zie er moe uit!

“Ik zie er zo moe uit, iedereen vraagt aan me of ik slecht geslapen heb. Wat ik ook doe, hoeveel ik ook slaap, hoe goed en hoe duur mijn concealer ook is: je blijft mijn wallen zien.”

Dit krijg ik als cosmetisch arts vaak te horen en dat moet absoluut frustrerend zijn. Je doet er alles aan, maar niets geeft het gewenste resultaat. Je geeft misschien jezelf wel de schuld of gaat kijken wat je nog anders kan doen. Tevergeefs, weet ik…

Vaak zie ik al in één oogopslag wat de oorzaak is: volumeverlies onder de ogen. Je ziet dan een richeltje lopen onder je ogen. Vervelend wanneer je dit hebt. Want je hebt het geërfd van je ouders en je kunt er zelf niets aan doen. Het is zelfs zo dat het alleen maar erger gaat worden naarmate je ouder wordt. Dat heeft met slijtage te maken van je orbita-rand (oogkasbot). Bot slijt als we ouder worden, dus je hebt geen ondergrond meer voor je huid en daardoor wordt het ingevallen deel onder je oog erger. Ook is het zo dat je huid daar met de tijd dunner wordt en het steun- en vetweefsel krimpt. Hierdoor ga je steeds meer de onderliggende vaatjes en de oogspier zelf zien, die dan lichtblauw door de huid heen schemeren. Deze verkleuring plus het volumeverlies geven schaduwen onder je ogen waardoor je er moe uitziet.

Het komt dus allemaal door het volumeverlies. Dus wil je iets dat wél werkt, dan moet er volume ter plekke bijgeplaatst worden. Vaak is vullen met een filler dan een goede optie. Persoonlijk gebruik ik hiervoor Juvéderm Volbella. Volbella geeft heel mooi subtiel volume zonder dat het onder je ogen gaat zwellen. Je ziet gelijk resultaat en het blijft vaak wel 1 tot 1,5 jaar aanhouden!

Ik hoor van veel cliënten dat ze na deze behandeling geen negatieve opmerkingen meer krijgen en dat ze weer blij in de spiegel kijken. Dit geeft mij echt voldoening, want een behandeling is redelijk snel (en pijnloos) uitgevoerd. En dat, terwijl cliënten vaak al hun hele leven een oplossing zoeken voor hun probleem.

Photo By: Jpost