Mijn Velthuis

Tel: 088 - 7785201

Spataderen

Of neem contact op: 088 - 7785201

MA - DO

08.00 - 18.00

VR

08.00 - 17.00

Of neem contact op

Vertrouw op Velthuis kliniek

8 vestigingen, altijd een vestiging in de buurt

Korte wachttijden, dus snel geholpen

Stoor je je aan ontsierende spataderen op je benen?

Durf je geen korte broek of een rok zonder dikke panty meer te dragen? Aan spataderen is gelukkig van alles te doen, daarom wijzen wij je graag door naar een van onze zusterbedrijven; Helder kliniek.

Meer informatie over spataderen

In Nederland hebben miljoenen mannen en vrouwen last van spataderen. Dat is vervelend, want spataderen kunnen allerlei klachten geven. Een zwaar en vermoeid gevoel in de benen en voeten is het meest gehoorde probleem. Anderen hebben jeuk en een branderig gevoel in de benen. Maar ook een rusteloos, tintelend gevoel in de benen dat vooral ’s nachts opkomt. Of pijnlijke nachtelijke krampen in de kuitspieren, die zorgen voor slapeloze nachten… Daarnaast geven spataderen cosmetische klachten: ze zien er lelijk uit. Het meest opvallend zijn de dikke, kronkelige aderen die bijna óp de huid lijken te liggen. Maar ook verkleuringen en zichtbare rode of blauwe bloedvaatjes kunnen storend zijn. 

Wat zijn spataderen?

Wanneer we bewegen (bijvoorbeeld lopen of fietsen) spannen de kuitspieren zich aan. Ze worden dan korter en dikker en drukken daardoor de aderen in de onderbenen plat. Het bloed in die aderen stroomt omhoog en kan dankzij de kleppen in de aderen niet terug naar beneden lopen. Maar als deze kleppen niet goed werken, stroomt er wél bloed omlaag. Er ontstaat dan overdruk in de aderen en in de haarvaatjes. De aderen zetten uit, worden langer en gaan daardoor kronkelen. Dat zie je door de huid heen: er is sprake van een spatader.

Ga naar de website van Helder kliniek

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201