Mijn Velthuis

Tel: 088 - 7785201

TCA peeling

vanaf € 195,-

Voor een egalere, jongere huid

Of neem contact op: 088 - 7785201

MA - DO

08.00 - 20.00

VR

08.00 - 17.00

Of neem contact op

Vertrouw op Velthuis kliniek

8 vestigingen, altijd een vestiging in de buurt

Korte wachttijden, dus snel geholpen

Behandeling door een ervaren huidtherapeut

Neem afscheid van die vlekkerige huid

Last van een oneffen huid? Of een huid die een onregelmatige structuur vertoont door bijvoorbeeld acnelittekens? Dit is vervelend en kan je erg onzeker maken. De TCA peeling biedt de oplossing. Bij deze intensieve peeling worden oppervlakkige lijntjes en structuur verzacht en verkleuringen van de huid verminderd. De TCA peeling geeft je gezicht een sterk verfrissend effect. Deze peeling is geschikt voor het gelaat, hals, decolleté en handruggen.

Resultaat

Nadat je huid hersteld is, ziet ze er aanmerkelijk gladder, zachter en frisser uit. Voor een optimaal resultaat adviseren wij vier behandelingen met een interval van 2 weken tussen de peelingen.

De duur van het resultaat is afhankelijk van het verouderingsproces dat ook na de behandeling doorgaat. Overmatig zonlicht en roken hebben een nadelige invloed op het resultaat. Voor het behouden van een optimaal resultaat adviseren wij je ook na de behandeling dagelijks je huid te blijven beschermen tegen Uv-straling. Gemiddeld blijft het resultaat drie jaar zichtbaar.

De stappen van de behandeling

  • Telefonische intake
  • Advies gesprek met arts
  • De behandeling
  • Nazorg
  • Risico's

Telefonische intake

Bel 088 – 7785201 (ma-do van 8-20 uur, vrij van 8-17 uur). Je krijgt dan een van de medewerkers van ons Informatiecentrum aan de lijn. Zij vragen je naar je klachten en je wensen en plannen op basis daarvan een consult in bij de huidtherapeut die jou het beste kan helpen. Uiteraard houden we rekening met de plaats waar je woont en de dagen die voor jou handig zijn.

Om het consult zo goed mogelijk voor te bereiden vragen we naar je medische achtergrond en je medicijngebruik. Ook ontvang je alvast informatie over de behandeling.

Direct contact opnemen

MA - DO 08.00 - 20.00

VR 08.00 - 17.00

180709_Equipe_IC_245_HR.jpg

Consult

Tijdens het consult word je ontvangen door de huidtherapeut. Zij geeft je informatie over de behandeling, de voor- en de nazorg. Je bespreekt samen je wensen en je verwachtingen. De keuze van een peeling voor jouw huid hangt samen met het huidtype en het doel dat je wilt gaan behalen. De huidtherapeut kan je precies uitleggen welke behandeling voor jou het meest geschikt is. Zij geeft je eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s en het herstel.

Voorafgaand aan de behandelingen zal de huidtherapeut eventueel een digitale huidscan uitvoeren. Met behulp van deze scan wordt de conditie van de huid in beeld gebracht. Besluit je de behandeling te doen, dan wordt alle informatie op papier gezet. Samen met de huidtherapeut onderteken je deze behandelovereenkomst.

De behandeling

Voor de behandeling maken we foto's voor in je medisch dossier. Ter voorbereiding op de behandeling dien je de huid enkele weken voor te bereiden met producten. De huidtherapeut bespreekt dit voorafgaand tijdens het consult.

Voor deze intensievere peeling wordt de stof trichloorazijnzuur (TCA) gebruikt. Deze stof ontdoet de natuurlijke celeiwitten van hun wateromhulsel, waardoor de bovenste huidlaag opdroogt en afgestoten wordt. Door de inwerkdiepte van de peeling zal de celdeling in de lederhuid gestimuleerd worden. Het gevolg: de huid gaat zich gedragen als een jongere huid. Cel vernieuwing treedt op en de huid wordt hierdoor zichtbaar egaler, pigmentvlekken verminderen en de structuur verbetert.

Nadat de huid is gereinigd en voorbereid, wordt het trichloorazijnzuur op de huid aangebracht. Dit kan na enkele minuten een licht brandend gevoel gaan geven. De TCA peeling wordt in een aantal lagen op de huid aangebracht totdat de gewenste diepte is bereikt. De behandeling kan zonder verdoving worden uitgevoerd en duurt ongeveer 15 tot 30 minuten.

Meestal is de huid na de behandeling enigszins gevoelig, rood en mogelijk licht gezwollen. Ook kan de huid strak aanvoelen. Na de peeling wordt een ‘post peel crème’ aangebracht waardoor het ongemak van roodheid en hitte snel uit de huid verdwijnt.

Wij werken met de Easy TCA peeling van SKIN TECH Pharma®. Deze peeling kent een relatief kortere herstelperiode en minder risico’s dan conventionele TCA peelings. Bovendien is een behandeling met Easy TCA® pain control goed te verdragen door zijn pijnstillende werking.

De nazorg

Na de behandeling mag je meteen naar huis. Soms kun je een licht branderig gevoel houden, dat gewoonlijk maximaal 24 uur duurt. Binnen 2-3 dagen na de behandeling wordt de huid droger. Je huid gaat strak aanvoelen en kan er rimpelig uit gaan zien. Vooraf aanwezige pigmentvlekken zullen als gevolg van de behandeling donker kleuren voordat de pigmentatie afneemt. Van dag 3-6 zal je huid geleidelijk gaan vervellen. De mate van vervelling is afhankelijk van het aantal lagen waarmee de peeling wordt aangebracht en de diepte van de peeling. Hierna voelt de huid weer normaal aan.

Het is belangrijk dat je de huid insmeert met de SKIN TECH® producten die je hebt meegekregen. Je start hier 24 uur na de TCA peeling mee. De post peel periode is een belangrijk onderdeel van de behandeling en draagt bij aan een optimaal resultaat. Wij adviseren daarom gebruik te maken van het Home care programma dat de huidtherapeut adviseert. Ook het beschermen tegen Uv-straling is erg belangrijk.

Tijdens de eindcontrole op de kliniek worden er foto’s gemaakt voor in je medische dossier. Goed om te weten: de kliniek is 24/7 bereikbaar voor vragen of als je je zorgen maakt over je herstel.

Risico's

Iedere cosmetisch ingreep kent risico’s. Na een TCA peeling kan de huid tijdelijk een kleurverschil vertonen. Dit verdwijnt na enkele weken.

Specifieke complicaties die na een TCA peeling kunnen optreden zijn langdurige roodheid, huidoneffenheden, algehele of gedeeltelijke verkleuring van de huid, verergering van bestaande acne en littekens. Een zeldzaam risico is een allergische reactie op de gebruikte producten.

Elske Jachimowski

Huidtherapeut. Locatie(s): Hilversum / Amsterdam

Luca Geleedst

Huidtherapeut. Locatie(s): Enschede

Marron Wassink

Huidtherapeut. Locatie(s): Velp

Linda van de Poel

Huidtherapeut. Locatie(s): Eindhoven

Ineke Heijneman

Huidtherapeut. Locatie(s): Velp

Devika Nandoe

Huidtherapeut. Locatie(s): Hilversum / Amsterdam

Carmen Hanegraaf

Huidtherapeut. Locatie(s): Eindhoven

Sabrina aan de Wiel

Huidtherapeut. Locatie(s): Rotterdam

Wie helpen je bij deze behandeling?

Deze huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in de TCA peeling. Zij zullen er alles aan doen om je huid weer zichtbaar gezond te krijgen.

Maak kennis met onze specialisten

Wat kost een TCA peeling?

Tijdens het consult zal de huidtherapeut de verschillende behandelmogelijkheden met je bespreken. Om het gewenste resultaat te krijgen zijn vaak twee tot drie behandelingen nodig. De veroudering van de huid gaat hierna gewoon door, waardoor een herhaling van de behandeling na verloop van tijd gewenst kan zijn om het resultaat te behouden. Wat je ook kiest, je bent bij Velthuis kliniek verzekerd van de allerbeste zorg.TCA peeling 1 behandeling excl. productpakket

vanaf €195,-

TCA peeling 1 behandeling incl. productpakket

vanaf €295,-

Meer informatie over de TCA peeling

Veelgestelde vragen Blog

Veelgestelde vragen

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar? Wanneer kan ik weer aan het werk? Wanneer kan ik weer make-up dragen? Wanneer mag ik mijn huid weer blootstellen aan de zon? Antwoord op deze vragen lees je hier.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?

Dat verschilt van persoon tot persoon. Door gezond te leven en goed voor je huid te zorgen haal je het maximale uit de behandeling. Het effect van een TCA peeling blijft gemiddeld een jaar zichtbaar. Voor het behouden van een optimaal resultaat adviseren wij de oppervlakkige peeling om de 3-4 maanden toe te passen.

Wanneer kan ik weer aan het werk?

Houd rekening met een downtime als gevolg van de vervelling die optreedt. Veelal is het niet nodig om een volledige week vrij te plannen, maar houd er rekening mee dat de reactie van de peeling waarschijnlijk wel zichtbaar is voor je omgeving. Wij raden je aan om de peeling daarom zo te plannen dat je op dag 3 en 4 na de peeling vrij bent of deze dagen vrij houdt van belangrijke afspraken.

Wanneer kan ik weer make-up dragen?

Het is toegestaan om na 24 uur make-up aan te brengen. Wij raden je aan een product op minerale- of waterbasis te gebruiken.

Wanneer mag ik mijn huid weer blootstellen aan de zon?

Probeer de zon en sauna zoveel mogelijk te vermijden tot 3 maanden na de behandeling. Kom je toch in de zon, gebruik dan een zonnebrandcrème met beschermingsfactor 30 of hoger.

Direct contact opnemen

MA - DO 08.00 - 20.00

VR 08.00 - 17.00

Vestigingen Stel een vraag

Blog

Meer weten over peelings? Lees dan een van de blogposts, geschreven door onze huidtherapeuten. 

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 20.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201