Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Schaamlipcorrectie

vanaf € 1.850,-

Voor intieme delen waar jij weer blij mee bent

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201

MA - DO

08.00 - 18.00

VR

08.00 - 17.00

Of neem contact op

Stoor jij je aan de grootte van je schaamlippen?

Het is niet altijd zichtbaar, maar het gebied rond de schaamstreek kan je een ongemakkelijk gevoel geven. Misschien bezorgen te grote of uitstekende schaamlippen je ongemak tijdens het fietsen, wandelen of vrijen. Of schaam jij je voor hoe ze eruit zien. Met een schaamlipcorrectie verhelpen we deze problemen graag. Of met een mooi woord: labiareductie. Voor een uitstekend resultaat. Bij een schaamlipcorrectie worden de kleine, binnenste schaamlippen verkleind. Soms is een combinatie met een andere behandeling mogelijk. Daarnaast kan je je ook storen aan een grote of te dikke venusheuvel. Met een pubis-lift kan overtollig huid en vet rond en op de schaamheuvel verwijderd worden. 

Het resultaat

Spannend! Na een paar dagen kun je al vrij goed beoordelen of het resultaat naar wens is. Doordat de schaamlippen goed doorbloed zijn geneest de wond erg snel. En omdat de huid volgens de beste techniek wordt gehecht is het resultaat optimaal. Hoe het er straks bij jou uitziet kunnen we natuurlijk niet vertellen, maar over het algemeen zijn de meeste vrouwen erg tevreden. Hopelijk ben jij dat straks ook.

Het behandeltraject

De stappen van een behandeling

  • Telefonische intake

    Telefonische intake

    Bel 088 – 7785201 (ma-do van 8-18 uur, vrij van 8-17 uur). Je krijgt dan een van de medewerkers van ons Informatiecentrum aan de lijn. Zij vragen je naar je klachten en je wensen en plannen op basis daarvan een consult in bij de arts die jou het beste kan helpen. Uiteraard houden we rekening met de plaats waar je woont en de dagen die voor jou handig zijn.

    Om het consult zo goed mogelijk voor te bereiden vragen we naar je medische achtergrond en je medicijngebruik. Ook ontvang je alvast informatie over de behandeling.

    Direct contact opnemen

    MA - DO 08.00 - 18.00

    VR 08.00 - 17.00

  • Advies gesprek met arts

    Consult

    Tijdens het consult spreek je de medisch consulente en de plastisch chirurg. De medisch consulente geeft je eerst informatie over de behandeling, de voor- en de nazorg. Zij zal je persoonlijke aanspreekpunt zijn tijdens het gehele behandeltraject. Het werkelijke consult volgt bij de plastisch chirurg. Bij Velthuis kliniek zie je altijd de arts die je later ook gaat behandelen. Je bespreekt samen je wensen en je verwachtingen. De arts kan je precies uitleggen welke behandeling voor jou het meest geschikt is. Hij/zij geeft je eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s en het herstel.

    Besluit je de behandeling te doen, dan wordt alle informatie op papier gezet. Samen met de plastisch chirurg onderteken je deze behandelovereenkomst.

  • De behandeling

    De behandeling

    Bij een schaamlipcorrectie wordt het uitstekende deel van de kleine schaamlippen verwijderd. Ze zijn na de ingreep weer beter in verhouding met de grote schaamlippen. Het resterende slijmvlies van de kleine schaamlippen wordt gehecht met dun oplosbaar hechtdraad. Dat hoeft niet verwijderd te worden.

    Wij vragen je altijd een half uur voor aanvang van de behandeling aanwezig te zijn. De behandeling zelf duurt ongeveer 45 minuten en wordt onder plaatselijke verdoving of een licht roesje uitgevoerd door een ervaren plastisch chirurg. Velthuis kliniek gebruikt speciale narcosemiddelen die voorkomen dat je misselijk bent bij het wakker worden. Natuurlijk begeleiden we je tot het moment dat je naar huis gaat. Dat is meestal al een uur na de operatie.

  • Nazorg

    De nazorg

    Na de behandeling mag je naar huis zodra de arts dit verantwoord vindt. Zorg wel dat iemand met je mee gaat of je komt ophalen, want autorijden mag nog even niet. Ook kun je nog wat last hebben van napijn door de zwelling en bloeduitstortingen. Vaak is een lichte pijnstiller hiervoor voldoende.

    Na de schaamlipcorrectie kan er enige zwelling optreden. Goede koeling zorgt ervoor dat dit zo minimaal mogelijk blijft of afneemt. Na de derde dag is de grootste zwelling wel verdwenen. Douchen mag gewoon, maar wacht nog even met een (heet) bad tot de hechtingen weg zijn. Dit kan de zwelling namelijk erger maken. Zitten en het gebruik van het toilet kunnen in de eerste week na de behandeling bovendien nog pijnlijk zijn. Een week rust is dan ook ons advies. Je hoeft niet helemaal stil te zitten: normale beweging is juist goed voor het herstel. De schaamlippen worden dan goed doorbloed en dat bevordert het genezingsproces. Vermijd nog wel zware lichamelijke inspanningen, zoals zwaar tillen. En ook seksueel contact kun je de eerste twee weken beter vermijden. Net als sporten.

    We zien je een week na de behandeling graag weer terug op de kliniek. We controleren dan de wond en verwijderen eventueel de hechtingen. Na drie maanden ziet de plastisch chirurg je nog een laatste keer voor de eindcontrole.

    Goed om te weten: de kliniek is 24/7 bereikbaar voor vragen of als je je zorgen maakt over je herstel.

  • Risico's

    Risico's

    Elke operatie brengt risico’s met zich mee. Er is een kleine kans op een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters, een infectie, trombose, verstoorde wondgenezing of een nabloeding. Ook zijn er kleine risico's verbonden aan de narcose.

    Na een schaamlipverkleining kan er ook sprake zijn van een asymmetrisch resultaat. Onze ervaren artsen werken toe naar het meest optimale resultaat, maar symmetrie kunnen zij niet garanderen.

    Let op: rook je? Voor het beste resultaat en zo minimaal mogelijke littekens raden we je dringend aan om hiermee stoppen. Drie weken voor de ingreep, maar ook drie weken daarna. Dit vermindert de kans op ontstekingen sterk. En daar heb je zeker profijt van.

Welke plastisch chirurgen helpen je bij deze behandeling?

Deze artsen zijn gespecialiseerd in schaamlipcorrectie. Zij zullen er alles aan doen om je de vorm en de grootte te geven die je zo graag wilt.

Maak kennis met onze specialisten

Kosten

Wat kost een schaamlipcorrectie?

Tijdens het consult zal de arts de verschillende behandelmogelijkheden met je bespreken en bepalen wat het beste bij je past. Aan de hand daarvan krijg je uitleg over de bijbehorende kosten. Wat je ook kiest, je bent bij Velthuis kliniek verzekerd van de allerbeste zorg.

Meer informatie over een schaamlipcorrectie

Veelgestelde vragen

Blijft het litteken lang zichtbaar? Wanneer mag ik weer aan de slag? Antwoord op deze vragen lees je hier.

Blijft het litteken lang zichtbaar?

Afhankelijk van hoe snel en mooi je geneest is het litteken langer of minder lang zichtbaar. Voor alle littekens geldt dat ze de eerste maanden enigszins rood kunnen zijn en langzaam steeds lichter worden. En litteken kan zelfs in de jaren na een operatie nog veranderen.

Wanneer mag ik weer aan de slag?

De meeste vrouwen gaan na enkele dagen weer aan het werk, uiteraard wel afhankelijk van het werk dat je doet. Doe het de eerste week nog wel rustig aan. Na zo’n twee weken kun je weer sporten en actief aan de slag. Alleen als de bloeduitstortingen langer zichtbaar blijven, raden wij je aan nog even te wachten.

Moet ik stoppen met roken?

Roken heeft een ongunstige invloed op de doorbloeding van de weefsels en juist dat is belangrijk voor een goed herstel. Wij raden je daarom aan om minimaal drie weken voor de behandeling te stoppen met roken. Ook na de behandeling is het beter om niet te roken. Dit versnelt het verouderingsproces.

Zijn er medicijnen die ik niet mag nemen?

Bespreek je medicijngebruik tijdens het eerste consult. De arts kan dan adviseren met welke medicijnen je eventueel moet stoppen. Vanaf twee weken voor de ingreep mag je in ieder geval geen bloedverdunnende medicijnen meer nemen (dus ook geen aspirine).

Wordt de behandeling vergoed door zorgverzekeraars?

Labiareductie (schaamlipcorrectie) wordt uitsluitend vergoed indien er sprake is van ernstige misvorming door verminking, ziekte, ongeval of medische verrichting. Correctie van de labia komt doorgaans dus niet in aanmerking voor vergoeding. Mechanische klachten met bijvoorbeeld fietsen en vrijen zijn geen redenen tot vergoeding.

Direct contact opnemen

MA - DO 08.00 - 18.00

VR 08.00 - 17.00

Vestigingen Stel een vraag

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201