Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Borstverkleining bij mannen (gynaecomastie)

vanaf € 2.785,-

Borstvorming bij mannen komt vrij vaak voor – en er is wat aan te doen; een borstverkleining.

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201

MA - DO

08.00 - 18.00

VR

08.00 - 17.00

Of neem contact op

Vertrouw op Velthuis kliniek

De beste technieken voor het gewenste resultaat

Eindelijk: een normaal, mannelijk profiel

Gynaecomastie (borstvorming bij mannen) komt vrij vaak voor. Vaak schamen mannen zich ervoor en het kan zelfs een reden zijn om niet meer te sporten, te zwemmen of op het strand je shirt uit te trekken. Gelukkig is er wat aan te doen: met liposculptuur, het weghalen van klierweefsel of een combinatie van beiden krijg je weer een normaal, mannelijk silhouet. 

Het behandeltraject

De stappen van een gynaecomastiebehandeling

  • Telefonische intake

    Telefonische intake

    Bel 088 – 7785201 (ma-do van 8-18 uur, vrij van 8-17 uur). Je krijgt dan een van de medewerkers van ons Informatiecentrum aan de lijn. Zij vragen je naar je klachten en je wensen en plannen op basis daarvan een consult in bij de arts die jou het beste kan helpen. Uiteraard houden we rekening met de plaats waar je woont en de dagen die voor jou handig zijn.

    Om het consult zo goed mogelijk voor te bereiden vragen we naar je medische achtergrond en je medicijngebruik. Ook ontvang je alvast informatie over de behandeling.

    Direct contact opnemen

    MA - DO 08.00 - 18.00

    VR 08.00 - 17.00

  • Advies gesprek met arts

    Consult met je behandelend arts

    Tijdens het consult spreek je de medisch consulente en de plastisch chirurg. De medisch consulente geeft je eerst informatie over de behandeling, de voor- en de nazorg. Zij zal je persoonlijke aanspreekpunt zijn tijdens het gehele behandeltraject. Het werkelijke consult volgt bij de plastisch chirurg.

    Bij Velthuis kliniek zie je altijd de arts die je later ook gaat behandelen. Je bespreekt samen je wensen en je verwachtingen. De arts kan je precies uitleggen welke aanpak bij jou de beste is: liposculptuur, weghalen van klierweefsel of een combinatie van beide.

    Soms is borstvorming een signaal voor een ernstige ziekte, zoals een afwijking aan de schildklier, een leverziekte of een tumor. Als de arts het vermoeden heeft dat er meer aan de hand zou kunnen zijn, verwijzen we je door naar je huisarts.

    Je krijgt eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s en het herstel. Besluit je de behandeling te doen, dan wordt alle informatie op papier gezet. Samen met de plastisch chirurg onderteken je deze behandelovereenkomst.

  • De behandeling

    De behandeling

    Voor de behandeling maken we foto's voor in je medisch dossier. Het te behandelen gebied wordt afgetekend en je krijgt een sedatie of narcose. Velthuis kliniek gebruikt speciale narcosemiddelen die voorkomen dat je misselijk bent bij het wakker worden.

    Dan begint de chirurg met een liposcultuur behandeling. Eerst wordt een speciale tumescent vloeistof in de borst gespoten, die het gebied verdoofd en het vet losmaakt. Met fijne canules wordt daarna het teveel aan vet nauwkeurig weggezogen.

    Om het klierweefsel weg te halen maakt de chirurg een kleine incisie onder de tepelhof. De sneetjes worden afgeplakt met een wondpleister. Dan krijg je een elastisch korset aan om bloeduitstortingen en zwellingen tegen te gaan. De ingreep duurt in totaal ongeveer een uur.

  • Nazorg

    De nazorg

    Meestal mag je enkele uren na de operatie weer naar huis. Je mag niet zelf autorijden, neem dus iemand mee die je naar huis kan brengen.

    De eerste dagen kun je last hebben van wat napijn en zwelling. Daarvoor krijg je medicatie van ons mee. De eerste twee tot vier weken draag je een elastisch korset om zwelling tegen te gaan.

    Een week na de operatie kom je langs om de hechtingen te laten verwijderen. De meeste mensen gaan na een week weer aan het werk. De sneetjes die worden gemaakt bij deze ingreep zijn zo klein, dat ze nauwelijks zichtbare littekens achterlaten.

    Tijdens de eindcontrole op de kliniek worden er foto’s gemaakt voor in je medische dossier. Goed om te weten: de kliniek is 24/7 bereikbaar voor vragen of als je je zorgen maakt over je herstel.

  • Risico's

    Risico's

    Elke operatie brengt risico’s met zich mee. Er is een kleine kans op een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters, een infectie, trombose, verstoorde wondgenezing of een nabloeding. Ook zijn er kleine risico's verbonden aan de narcose.

Welke plastisch chirurgen helpen je bij deze behandeling?

Deze artsen zijn gespecialiseerd in gynaecomastie. Zij zullen er alles aan doen om je borst weer glad en mannelijk te maken.

Maak kennis met onze specialisten

Kosten

Wat kost een borstverkleining bij mannen?

Tijdens het consult zal de arts de verschillende behandelmogelijkheden met je bespreken. Wat je ook kiest, je bent bij Velthuis kliniek verzekerd van de allerbeste zorg.

Meer informatie over een borstverkleining bij mannen (gynaecomastie)

Veelgestelde vragen

Ben ik de enige die hiermee zit? Na hoeveel tijd kan ik weer aan het werk? Het antwoord op deze vragen vind je hieronder.

Ben ik de enige die hiermee zit?

Zeker niet: gynaecomastie komt vrij veel voor. Je ziet het soms bij jonge mannen in de puberteit; deze vorm van borstvorming verdwijnt meestal spontaan weer. Gynaecomastie komt echter ook voor bij mannen van middelbare leeftijd. Omdat zij zich schamen, dragen zij vaak meerdere lagen kleding en vertonen zij zich zelden met ontbloot bovenlichaam. Vandaar dat je het misschien minder vaak ziet.

Na hoeveel tijd kan ik weer aan het werk?

Dat hangt af van het werk dat je doet. Heb je een administratieve functie, dan kun je vaak na 2 dagen alweer rustig aan het werk. Doe je zware lichamelijke arbeid, dan kan het wel 2 á 4 duren voordat je weer kunt beginnen. Luister in ieder geval naar je lichaam en geef het de tijd om te herstellen.

Moet ik na de behandeling op controle komen?

Jazeker, wij vinden het prettig om te weten hoe het met je gaat. Een week na de behandeling kom je voor controle en eventuele verwijdering van de hechtingen naar de kliniek. Daarna kom je na 3 of 6 maanden op eindcontrole.

Ik rook, is dat een probleem?

Nicotine is niet goed voor het genezingsproces en kan het risico op infecties vergroten. Daarom raden we aan 6 weken voor de ingreep te stoppen met roken. Ook daarna is het beter om niet meer te roken omdat daardoor het verouderingsproces wordt versneld.

Direct contact opnemen

MA - DO 08.00 - 18.00

VR 08.00 - 17.00

Vestigingen Stel een vraag

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201