Armlift voor het corrigeren van verslapte bovenarmen

Armlift

Velthuis kliniek is gespecialiseerd in het behandelen van slappe bovenarmen, het verwijderen van overtollige huid op de armen met een armlift uitgevoerd door onze ervaren artsen. Het is een typisch ouderdomsverschijnsel: bovenarmen die steeds slapper worden en op een gegeven moment losse flapjes vertonen. 

Dat komt niet alleen omdat de huid dunner wordt maar ook omdat de spieren verslappen. Ook als u veel bent afgevallen, kan er aan de onderkant van de bovenarmen een overschot aan huid zitten.

Informatie over armlift

Vindt u de armflapjes echt storend, dan kunt u een armlift overwegen. Daarbij wordt simpelweg de overtollige huid weggehaald. Dit geeft wel een groot litteken. Hoe zichtbaar dat wordt hangt af van de manier waarop uw lichaam geneest. Onze ervaren plastisch chirurgen zullen er alles aan doen om het littekens op een zo min mogelijk zichtbare plaats te leggen.

Alternatieven
Heeft u een teveel aan vet en is uw huid nog goed elastisch, dan kan liposculptuur een veel minder ingrijpende oplossing zijn. Eventueel kan dit gecombineerd worden met een beperkte armlift. Er wordt dan een ovaal weggesneden in de oksels, waardoor u geen littekens aan de bovenarmen zelf krijgt.

Om alle opties naast elkaar te zetten is een consult met de plastisch chirurg van belang. Tijdens het consult wordt beoordeeld wat de beste methode voor u is en welk resultaat u mag verwachten. Ook de mogelijke risico's en nazorg worden besproken. Tevens wordt beoordeeld of u medisch gezien geschikt bent voor een operatie. In sommige gevallen zal ook de anesthesist u willen zien en lichamelijk onderzoeken.


Foto's voor en na de behandeling(3)

Deze behandeling is uitgevoerd door Han Wilmink, Plastisch chirurg

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico's en de nazorg. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna.

Tijdens dit consult bekijkt de plastisch chirurg of u een geschikte kandidaat bent voor een armlift of liposculptuur. De chirurg zal vragen naar uw gezondheid, uw medische achtergrond en welke medicijnen u gebruikt. Met het gebruik van bloedverdunnende medicijnen moet u minimaal een week voor de behandeling stoppen. De arts zal ook vragen wat uw wensen en verwachtingen zijn. Hij kan dan aangeven of de ingreep aan die verwachtingen kan voldoen. En ook of een combinatie met een andere behandelmethode een optie kan zijn.

De medisch consulente geeft u aanvullende informatie met betrekking tot de voor- en nazorg en de controles. Besluit u tot een behandeling, dan wordt alle informatie op papier gezet in een behandelingsovereenkomst die zowel door de plastisch chirurg als door u wordt ondertekend.

Aan een consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

Voor de behandeling worden er foto's gemaakt voor uw medisch dossier. Een armlift wordt altijd uitgevoerd op een steriele operatiekamer onder sedatie of narcose door een ervaren plastisch chirurg. De chirurg tekent op de bovenarm nauwkeurig aan hoeveel huid er verwijderd moet worden. Tijdens de operatie wordt de huid losgemaakt van de onderliggende vet- en spierlagen. Het teveel aan huid wordt weggesneden en eventueel wordt het teveel aan vet weggezogen. De behandeling duurt ongeveer 2 uur.

Een armlift vindt plaats onder narcose of sedatie. Het kan zijn dat u opziet tegen een narcose, vanwege het nare gevoel achteraf. Dan is het goed om te weten dat Velthuis kliniek met speciale narcosemiddelen werkt, die voorkomen dat u misselijk bent na de narcose. Tot het moment waarop u de kliniek verlaat, wordt u begeleid door een verpleegkundige, de anesthesioloog en uw plastisch chirurg.

Wanneer u bijkomt uit de narcose kunt u zich slap en moe voelen. De reacties op de narcose verschillen per individu maar omdat de Velthuis Kliniek met speciale narcosemiddelen werkt, is de kans op misselijkheid een stuk kleiner.

U mag de kliniek verlaten op het moment dat uw plastisch chirurg en anesthesioloog dit verantwoord vinden. Dat is meestal enkele uren na de ingreep. U kunt gewoon naar huis, maar u mag u niet zelf autorijden. Zorg er dus voor dat u iemand meeneemt die u naar huis kan brengen.

U kunt na de operatie wat napijn hebben door de zwelling en bloeduitstortingen. Vaak is een lichte pijnstiller als Celebrex hiervoor voldoende.

Napijn en herstel

 

U krijgt 3 tot 7 dagen een drukverband om de bovenarmen dat dag en nacht moet blijven zitten. Veel mensen beschrijven dit verband als ongemakkelijk, maar het is noodzakelijk. Het gaat de zwelling tegen die na de operatie optreedt en voorkomt te veel spanning op de operatiewond.

De 24 uur na de ingreep mag u alweer kort douchen, maar u moet ervoor zorgen dat de littekens niet nat worden of aangeraakt worden. Na een week kunt u weer gewoon douchen of in bad. De temperatuur van het water mag niet te heet zijn, omdat daardoor het behandelde gebied onnodig kan zwellen.

Na een armlift moet u zich de eerste tijd goed in acht nemen. Normale lichaamsbeweging is direct toegestaan waarbij u de armen niet te veel hoeft te gebruiken. Tot 6 weken na de operatie is het niet toegestaan om intensief te sporten, zwaar te tillen of zwaar werk uit te voeren, te zwemmen, onder de zonnebank gaan of naar de sauna te gaan. Reken erop dat u pas na 6 weken weer in staat bent om te tillen en uw armen volledig te bewegen.

Het is belangrijk dat er de eerste weken geen druk of spanning op uw armen komt te staan. Over het algemeen is het ongemak groter dan de pijn. Wanneer u besluit de behandeling te ondergaan, krijgt u desgewenst een recept voor pijnstillers die u na de ingreep kunt gebruiken.

Twee weken na de behandeling komt u terug naar de kliniek om de hechtingen te laten verwijderen. De onderhuidse oplosbare hechtingen verdwijnen vanzelf. Het verdwijnen van alle zwelling neemt gemiddeld twee tot zes weken in beslag. De meeste personen die een armlift hebben ondergaan, kunnen na twee weken weer gaan werken en zijn na zes weken weer volledig actief.

De eerste maanden kunnen de littekens nogal vurig van kleur zijn. Hierna zullen ze meer en meer de kleur van de huid aannemen en minder zichtbaar worden. Het is belangrijk om de littekens gedurende het eerste jaar na de ingreep niet aan de zon bloot te stellen. Door de zon kunnen ze 'inbranden' en daardoor blijven ze meer zichtbaar. Hou de littekens bedekt of smeer ze in met een zeer hoge beschermingsfactor. Na een jaar is het verstandig om de littekens met mate aan de zon bloot te stellen. Daardoor worden ze minder zichtbaar.

Onze ervaring is dat mensen altijd een volledig strak resultaat verwachten. Helaas is dat iets wat zelden bereikt wordt. Uw armen worden wel duidelijk minder slap. Door de incisies mooi te hechten en te verbergen in de bestaande plooien, wordt het resultaat zo optimaal en zo natuurlijk mogelijk.

Kort na de ingreep is de verstrakking al enigszins zichtbaar. Pas wanneer de zwelling grotendeels verdwenen is kunt u het resultaat goed beoordelen. Het uiteindelijke resultaat zal pas zichtbaar zijn nadat de operatiewond en het onderhuidse weefsel volledig genezen zijn. Dat is ongeveer een jaar na de operatie.

De eerste maanden kunnen de littekens nogal vurig zijn. Hierna zullen ze meer en meer de kleur van de huid aannemen. Uiteindelijk resteert niet meer dan een lange lichte lijn. Tijdens de eindcontrole in de kliniek worden foto's gemaakt die aan uw medisch dossier worden toegevoegd.

Is het mogelijk in termijnen te betalen?

Een behandeling op afbetaling of in termijnen is helaas geen mogelijkheid, daar de betalingsvoorwaarden voor alle cliënten van Velthuis kliniek gelijk zijn.

Moet ik stoppen met roken?

Roken heeft een ongunstige invloed op de doorbloeding van de weefsels en juist dat is belangrijk voor een goed herstel. Wij raden u daarom aan om enkele weken voor de behandeling te stoppen met roken. Ook na de behandeling is het beter om niet te roken omdat daardoor het verouderingsproces wordt versneld.

Ik stoor me enorm aan die grote 'hangzakken' onder mijn bovenarmen maar zie toch wel op tegen de littekens. Wat kan ik nu het beste doen?

Niemand kan voor u beslissen waar u het gelukkigst van wordt. Inderdaad zijn de littekens altijd zichtbaar. U moet goed bij u zelf nagaan hoe storend u littekens bij u zelf ervaart. Daarnaast moet u eens vergelijken met andere mensen hoe mooi u geneest. Kijk eens kritisch naar oude littekens op uw lichaam. In een vrijblijvend consult met een ervaren plastisch chirurg kunt u hem/haar hierover ook om advies vragen.

Waarom kiezen voor Velthuis kliniek?

  • Zeer ervaren en deskundige specialisten
  • De nieuwste behandelmethodes voor het beste resultaat
  • Wij nemen de tijd voor u en luisteren écht

Kosten

De kosten van een armlift

Behandeling Prijs
Armlift € 4.700

Wilt u een afspraak maken of meer informatie?

Neem dan contact op met ons informatiecentrum of maak een afspraak voor een consultgesprek.

Artsen gespecialiseerd in armlift (11)

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten