Voorhoofdsrimpels verminderen - Velthuis kliniek

Voorhoofdsrimpels verminderen

Rimpels in je voorhoofd geven je een zorgelijk uiterlijk en daarnaast laten ze duidelijk zien dat je ouder aan het worden bent. Niet iets waar je op zit te wachten.

Voorhoofdsrimpels verminderen met botuline toxine of een filler

Gelukkig zijn er manieren om die voorhoofdsrimpels aan te pakken. Wanneer ze zijn ontstaan door vaak fronsen of verbaasd kijken, maakt botuline toxine een groot verschil. Maar zijn de rimpels gewoon het gevolg van veroudering van de huid, dan kunnen we juist met een filler mooie resultaten bereiken. Onze artsen zullen dus altijd kijken naar de oorzaak – en bieden je vervolgens een behandeling op maat. Zodat je weer met een goed gevoel in de spiegel kijkt.

Bekijk hier resultaten

1

Selecteer een gebied:

Liplijnen Wangen Bovenlippen Wenkbrauw Oog
2

Selecteer een gezicht:

3

Sleep en zie het verschil:

before after before after before after
De resultaten zijn afhankelijk van welk Juvéderm® product wordt gebruikt.
Deze informatie is alleen bedoeld als informatie en educatie en is niet bedoeld als vervanging voor advies van onze specialisten.

Botuline toxine, kortweg botox, is geen filler maar een stof die de mimische spieren verslapt, waardoor rimpels minder zichtbaar worden. Botuline toxine werkt vooral bij mannen en vrouwen die veel mimiek in hun gezicht hebben. Als het gezicht ontspannen is zullen er weinig rimpels zichtbaar zijn, maar bij praten of ingespannen luisteren kunnen diepe rimpels in het voorhoofd en tussen de wenkbrauwen zichtbaar worden.

Botuline toxine kan die rimpels op het voorhoofd verzachten of zelfs helemaal laten verdwijnen. Het middel wordt rechtstreeks in de spier gespoten en het effect is na een paar dagen zichtbaar, na een week optimaal en na vier tot vijf maanden uitgewerkt. Bij herhaling blijft een behandeling meestal langer effectief.

Bij Velthuis kliniek maken wij gebruik van producten van leverancier Allergan, producent van Vistabel en Botox®. De behandelingen worden uitgevoerd door ervaren, speciaal opgeleide cosmetisch artsen die zich na hun studie voor basisarts hebben gespecialiseerd in de cosmetische geneeskunde.

Voorhoofdrimpels kunnen ook worden opgevuld met een hyaluronzuurfiller. Velthuis kliniek gebruikt hiervoor Juvéderm Ultra 2. Dit middel is uiterst precies te doseren en in principe niet voelbaar. De behandeling moet soms na drie weken herhaald worden voor een optimaal resultaat. Na ongeveer twaalf maanden is het ingespoten hyaluronzuur door het lichaam opgenomen en kan de inspuiting zonder problemen herhaald worden.

Injectables behandeling van Eef

Bekijk video

Wanneer u bij Velthuis kliniek komt voor een eerste consult krijgt u altijd een gesprek met de arts die u ook daadwerkelijk gaat behandelen. In dit gesprek bekijkt de arts of u geschikt ben voor een behandeling met botox of een filler. Daarvoor zal de arts vragen naar uw medische achtergrond en of u medicijnen gebruikt.

Tevens wordt de vragenlijst die u thuis heeft ingevuld uitvoerig met u besproken. Het is belangrijk dat u zo eerlijk en uitgebreid mogelijk bent waar het uw gezondheid betreft. Want we willen alle mogelijke risico's uitsluiten en zorgen dat u op een veilige manier geholpen wordt.

Uiteraard bespreekt u samen met de arts uw wensen. Waar stoort u zich aan in uw gezicht en wat zou u graag anders zien? De arts zal op basis van uw persoonlijke wensen bekijken welke filler of injectable de beste optie is.

Soms is het niet voldoende om alleen wat rimpels te laten verdwijnen, maar is het mooier als er ook wat extra volume wordt toegevoegd. U kunt rekenen op een uitgebreid, open en eerlijk advies, zodat u precies weet wat u kunt verwachten.

Aan een consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

Wanneer u besluit tot behandeling ondertekenen de arts en u een officiële behandelovereenkomst. Er worden ook foto's van u gemaakt die in uw medisch dossier gaan. Zo kunnen we achteraf duidelijk zien wat het resultaat van de behandeling is.

Bij een inspuiting met botox is een verdoving niet nodig. De injectienaald die we hiervoor gebruiken is heel fijn en zorgt slechts voor het gevoel van een speldenprikje. Er worden per behandeling zeer kleine hoeveelheden in de spier gespoten. De huid kan na de behandeling gedurende 1 à 2 uur een beetje rood worden en zwellen. Door het middel stagneert de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren, waardoor de spieren tijdelijk uitgeschakeld worden. Na de behandeling, die zo’n vijf tot tien minuten duurt, kunt u meteen naar huis. Botox werkt ongeveer drie tot zes maanden, maar naarmate de behandeling vaker wordt toegepast, blijft het middel langer effectief.

Ook bij een inspuiting met Juvéderm Ultra 2 is een verdoving niet nodig. De vloeistof wordt met een dunne naald in de huid geïnjecteerd. De behandeling duurt ongeveer vijftien minuten. Na de behandeling wordt u licht gekoeld en daarna mag u meteen naar huis.

Het resultaat van botox is na een paar dagen zichtbaar, na een week optimaal en na vier tot vijf maanden uitgewerkt. Bij herhaling blijft een behandeling meestal langer effectief.

Een behandeling met Juvéderm Ultra 2 moet soms na drie weken herhaald worden voor een optimaal resultaat. Na ongeveer twaalf maanden is het ingespoten hyaluronzuur door het lichaam opgenomen en kan de inspuiting zonder problemen herhaald worden.

Tijdens de eindcontrole worden foto's gemaakt die aan uw medisch dossier worden toegevoegd. De behandelend arts zal duidelijk aangeven welk resultaat hij beoogt te bereiken. Echter het resultaat is niet te garanderen, omdat niet iedereen op dezelfde manier reageert op de behandeling.

Risico’s

Botox geeft in het algemeen geen complicaties, gevaren of nadelen. Allergische reacties blijven achterwege gezien de lage dosering. In uitzonderlijke gevallen kan een inspuiting een vreemd effect hebben, dat tijdelijk aanhoudt. Dat is het geval als er een horizontale rimpel vlak boven de wenkbrauw wordt ingespoten; een 'hangend' ooglid is dan het gevolg. De behandelende arts zal dan ook altijd heel goed de afweging maken welke rimpels voor een behandeling in aanmerking komen.

Mensen met een zenuw- of spieraandoening en zwangere vrouwen mogen niet behandeld worden. Dit is een beslissing uit voorzorg. Ongeveer 1 tot 2 % van de mensen heeft antistoffen tegen botuline toxine. Bij hen heeft de behandeling geen of onvoldoende effect.

Een behandeling met Juvéderm Ultra 2 geeft, zoals elke inspuiting, een klein risico op infectie en een allergische reactie. Beide risico's zijn zeer gering (minder dan 0,1%) en veroorzaken geen gevolgen voor het resultaat.

Juvéderm Ultra 2 kan, wanneer het oppervlakkig wordt ingespoten, iets blauw doorschemeren. Het middel is dan door de huid heen zichtbaar. Deze complicatie komt zelden voor en verdwijnt meestal ook weer vanzelf. Er zijn verder geen specifieke complicaties bekend bij inspuitingen met Juvéderm Ultra 2.

Waarom kiezen voor een behandeling bij Velthuis kliniek

  • Zeer ervaren en deskundige specialisten
  • De nieuwste behandelmethodes voor het beste resultaat
  • Wij nemen de tijd voor u en luisteren écht

Kosten van een voorhoofdsrimpel behandeling

De kosten zijn afhankelijk of een botuline toxine behandeling of een injectables behandeling nodig is.

Soort behandeling Prijs
Botox® behandeling vanaf €100,00
Injectabes behandeling vanaf €450,00

Artsen gespecialiseerd in het verminderen van voorhoofdsrimpels (8)

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten