Radiesse voor een vollere en stevige huid

Radiesse

Alleen het opvullen van rimpels is vaak niet voldoende om uw jeugdige en frisse uitstraling terug te krijgen. Om de effecten van de zwaartekracht tegen te gaan en weer een jonger uitziende vorm te krijgen, heeft het gezicht volume nodig. Daarvoor gebruiken we Radiesse.

Radiesse is een afbreekbare (dus niet-permanente) filler met een dubbele werking: het vult rimpels onmiddellijk op, maar het stimuleert ook de huid om zelf nieuw collageen aan te maken. De huid wordt er dus voller en steviger door.

Informatie over Radiesse

Radiesse is een tijdelijk filler die op twee manieren werkt. De gel-matrix geeft meteen na het inspuiten al vulling en zorgt dus voor direct zichtbaar resultaat. In de gel zitten zeer fijne calciumfosfaat microsferen, een lichaamseigen stof die onder meer voorkomt in onze tanden en botten. Onder invloed van het calciumfosfaat wordt de collageenvorming gestimuleerd. Daardoor wordt het volume teruggebracht, precies daar waar het in de loop der jaren verloren is gegaan. Diepe lijnen worden zachter, wangen krijgen meer volume, weggezakte jukbeenderen worden in vorm hersteld, de kaaklijn wordt strakker: uw natuurlijke gezichtscontouren komen terug.

Radiesse is een veilige en effectieve behandeling voor volumeherstel ter hoogte van de jukbeenderen, voor het opvullen van ingevallen wangen, voor het verzachten van de neuslippenplooi en marionetlijnen en voor het creëren van een scherpere kaaklijn. Ook  kunnen we Radiesse gebruiken voor een ‘liquid facelift’, een behandeling waarbij we het verloren volume terugbrengen en het omlaag gezakte volume terugbrengen naar de oorspronkelijke plaats.

Radiesse wordt binnen drie maanden door het lichaam afgebroken. Het resultaat blijft echter bij de meeste patiënten een jaar zichtbaar.


Foto's voor en na de behandeling(3)

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico's en de nazorg.

U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna. Tijdens dit consult bekijkt de arts of u een geschikte kandidaat bent voor een behandeling met Radiesse. Goed om te weten: wanneer u eerder een behandeling met permanente fillers heeft ondergaan, is behandeling met Radiesse niet mogelijk. Ook zal de arts vragen wat uw wensen en verwachtingen zijn. Hij kan dan aangeven of de ingreep aan die verwachtingen kan voldoen. En ook of een combinatie met een andere behandelmethode of filler een optie kan zijn.

U krijgt aanvullende informatie met betrekking tot de voor- en nazorg en controles. Besluit u tot een behandeling, dan wordt alle informatie op papier gezet in een behandelingsovereenkomst die zowel door de arts als door u wordt ondertekend.

Aan een consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

Voor de behandeling worden er foto's gemaakt voor uw medisch dossier. De behandeling is niet erg pijnlijk, maar als u wilt kan er een lokale verdoving door middel van een kleine injectie of een crème worden toegepast. Daarna spuit de arts het middel zeer zorgvuldig in. Na het inspuiten wordt het behandelde gebied gemasseerd om te zorgen voor een gelijkmatig resultaat. Hierdoor kan uw huid tijdelijk rood of gezwollen zijn. Na de behandeling mag u meteen naar huis. Een behandeling met Radiesse duurt ongeveer 30 minuten.

Een behandeling met Radiesse kan een licht ongemak of een lichte pijn met zich meebrengen. Daarom wordt meestal een lokale verdoving toegepast om de behandeling zo comfortabel mogelijk te maken. Deze verdoving kunt u nog enige tijd voelen.

Na de behandeling kan uw huid tijdelijk wat rood of gezwollen zijn. Door een koud kompres op de behandelde zone(s) te houden tijdens de eerste uren na de behandeling, kunt u de omvang en de duur van de verkleuring en de zwelling enigszins beperken.

Het is mogelijk dat u milde tot matige branderigheid of pijn voelt na een injectie. De behandelde plek kan gedurende een paar dagen gevoelig blijven.

Na 24 uur mag u de behandelde plek voorzichtig reinigen en make-up dragen. Stel uw gezicht de eerste week na de behandeling niet bloot aan intense warmte (bijvoorbeeld zon, solarium of sauna) of andere intense gezichtsbehandelingen.

Op de plaats van de injectie kunt u last hebben van een kleine kneuzing, zwelling,
pijn of roodheid. Het behandelde gebied kan ook voor korte tijd gevoelig zijn.
De zwelling duurt vaak niet langer dan 5–7 dagen. In een enkel geval ontstaat er een blauwe plek. Die kunt u gewoon camoufleren. Na een paar dagen verdwijnt de blauwe plek vanzelf.

Hoe lang houdt de werking van Radiesse aan?

Een behandeling met Radiesse blijft bij de meeste patiënten een jaar of langer zichtbaar, maar de duur van het effect kan per persoon verschillen, afhankelijk van leeftijd, huidtype, levensstijl en spieractiviteit.

Is het resultaat met Radiesse permanent?

Nee. Het product is afbreekbaar en wordt volledig door het lichaam opgenomen.

Is Radiesse voelbaar onder de huid?

Het materiaal is mogelijk een korte periode, net na de behandeling, voelbaar. De stimulatie van het lichaamseigen collageen vergroot de sterkte van het weefsel waarneembaar.

Wanneer mag ik een herhaalbehandeling ondergaan?

Meestal blijft het effect van de behandeling tot een jaar lang zichtbaar. Mocht u een aanvullende of een herhaalbehandeling wensen, volg dan het advies op van uw arts.

Waarom kiezen voor Velthuis kliniek?

  • Zeer ervaren en deskundige specialisten
  • De nieuwste behandelmethodes voor het beste resultaat
  • Wij nemen de tijd voor u en luisteren écht

Kosten Radiesse

De kosten van radiesse zijn afhankelijk van de hoeveelheid die gebruikt wordt. 

Behandeling Prijs
Radiesse, 1x 1,5 cc € 575
Radiesse, 2x 1,5 cc € 1.100

Wilt u een afspraak maken of meer informatie?

Neem dan contact op met ons informatiecentrum of maak een afspraak voor een consultgesprek.

Artsen gespecialiseerd in radiesse (5)

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten