Kraaienpootjes verminderen met Botox - Velthuis kliniek

Kraaienpootjes verminderen

Als je geniet van het leven dan lach je veel. Minder leuk is het dat al dit lachen zorgt voor de eerste rimpeltjes in je gezicht: de lachrimpels naast je ogen. 

Meer informatie over de behandeling van kraaienpootjes

Niet alleen lachen, maar ook knijpen met je ogen omdat je bijvoorbeeld geen zonnebril draagt, werkt kraaienpootjes in de hand. Zon en roken doen daar nog een schepje bovenop. Een paar fijne lijntjes kunnen nog best charmant zijn maar wanneer kraaienpootjes duidelijk zichtbaar worden, kan dat storend zijn. Met botuline toxine zijn die rimpels prima te verhelpen. Na zo een behandeling kun je weer zorgeloos lachen!

Wanneer je bij Velthuis kliniek komt voor een eerste consult voor het verminderen van kraaienpootjes krijg je altijd een gesprek met de arts die jou ook daadwerkelijk gaat behandelen. In dit gesprek bekijkt de arts of je geschikt ben voor een behandeling met botuline toxine.

Soms is het niet voldoende om alleen wat rimpels te laten verdwijnen, maar is het mooier als er ook wat extra volume wordt toegevoegd. Je kunt rekenen op een uitgebreid, open en eerlijk advies, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

Aan een consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

Injectables behandeling van Eef

Bekijk video

Behandeling van kraaienpootjes

Bij een inspuiting met botuline toxine is een verdoving niet nodig. De injectienaald die we hiervoor gebruiken is heel fijn en zorgt slechts voor het gevoel van een speldenprikje.

Er worden per behandeling zeer kleine hoeveelheden in de spier gespoten. De huid kan na de behandeling gedurende 1 à 2 uur een beetje rood worden en zwellen. Door het middel stagneert de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren, waardoor de spieren tijdelijk uitgeschakeld worden. Na de behandeling, die zo’n vijf tot tien minuten duurt, kunt u meteen naar huis.

Botox werkt ongeveer drie tot zes maanden, maar naarmate de behandeling vaker wordt toegepast, blijft het middel langer effectief.

Meer informatie over botuline toxine

Botuline toxine, is geen filler maar een stof die de mimische spieren verslapt, waardoor rimpels, zoals lachrimpels, minder zichtbaar worden. Botuline toxine werkt vooral bij mannen en vrouwen die veel mimiek in hun gezicht hebben. Als het gezicht ontspannen is zullen er weinig rimpels zichtbaar zijn, maar bij praten, ingespannen luisteren of lachen kunnen rimpels zichtbaar worden. Zo vormen zich op den duur zich kraaienpootjes naast de ogen.

Botuline toxine kan kraaienpootjes verzachten of zelfs helemaal laten verdwijnen. Het middel wordt rechtstreeks in de spier gespoten en het effect is na een paar dagen zichtbaar, na een week optimaal en na vier tot vijf maanden uitgewerkt. Bij herhaling blijft een behandeling meestal langer effectief.

Bij Velthuis kliniek maken wij gebruik van producten van leverancier Allergan, producent van Vistabel en Botox®. De behandelingen worden uitgevoerd door ervaren, speciaal opgeleide cosmetisch artsen die zich na hun studie voor basisarts hebben gespecialiseerd in de cosmetische geneeskunde.

Na de behandeling kan de huid rood of gezwollen zijn, dit trekt enkele uren na de behandeling weer weg. U kunt na de behandeling dan ook direct naar huis en bent de volgende dag weer volledig toonbaar.

Wel raden wij u aan om meteen na de inspuiting zoveel mogelijk het hoofd rechtop te houden (dus niet gaan liggen of bukken). Dit voorkomt dat de vloeistof naar een ander deel van het gezicht zakt. Ook is het verstandig om tot ongeveer 2 uur na de inspuiting de spieren in het behandelde gebied zoveel mogelijk te gebruiken. Hierdoor hecht de botuline toxine zich zo goed mogelijk en wordt de werking optimaal.

Een behandeling geeft geen napijn. Enkele dagen na de inspuiting is er al een effect zichtbaar en na een week is dat optimaal. De botuline toxine is na 3 tot 6 maanden uitgewerkt en dan kan de behandeling worden herhaald.

Omdat de spieren rust krijgen, plooit de huid daarboven ook niet meer. Het resultaat is dat de kraaienpootjes vervagen of verdwijnen en ook dat er geen nieuwe lachrimpeltjes kunnen ontstaan. Daarom wordt botuline toxine ook wel preventief toegepast bij jonge mensen. Naast kraaienpootjes zijn ook fronsrimpels en voorhoofdsrimpels prima te behandelen.

De duur van het resultaat kan per persoon verschillen. Na drie tot zes maanden is het middel uitgewerkt en kan de behandeling zonder problemen herhaald worden.

Tijdens de eindcontrole worden foto's gemaakt die aan uw medisch dossier worden toegevoegd. De behandelend arts zal duidelijk aangeven welk resultaat hij beoogt te bereiken. Echter het resultaat is niet te garanderen, omdat niet iedereen op dezelfde manier reageert op de behandeling.

Is de behandeling pijnlijk?

Botuline toxine injecties worden door de meeste mensen niet als pijnlijk ervaren. Om het eventuele ongemak te verminderen koelen we uw huid voor en direct na de behandeling met coldpacks of ijszakjes.

Krijg ik littekens na de behandeling?

Nee, er ontstaan geen littekens bij een inspuiting met botuline toxine.

Moet ik een speciale slaaphouding aannemen na de behandeling?

Het is belangrijk dat u tot 4 uur na de behandeling niet gaat liggen. Dit om verspreiding van Botox® naar ongewenste gebieden te voorkomen en de werking op de gewenste plekken zo effectief mogelijk te laten zijn.

Zijn er medicijnen die ik niet mag nemen?

Wanneer u medicijnen gebruikt moet u dit van tevoren aangeven. Het gebruik van medicijnen is op zich geen contra-indicatie voor een inspuiting met botuline toxine.

Waarom kiezen voor een behandeling bij Velthuis kliniek

  • Zeer ervaren en deskundige specialisten
  • De nieuwste behandelmethodes voor het beste resultaat
  • Wij nemen de tijd voor u en luisteren écht

Kosten van een behandeling vanaf €100,-

Voor de behandeling van kraaienpootjes met botuline toxine volstaat één locatie hiermee worden de kraaienpootjes aan beide zijden bedoeld.

Om de kraaienpootjes te verzachten hebben we vaak genoeg aan een behandeling voor een klein gebied ook wel de mini-botox behandeling genaamd. 

Aantal locaties Prijs
Mini-botox behandeling €100,00
1 locatie, per behandeling € 200,00

Maak een afspraak voor een behandeling

Neem contact op met ons informatiecentrum of maak een afspraak.

Artsen gespecialiseerd in het verminderen van kraaienpootjes (8)

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten