Fronsrimpel verminderen met een botox behandeling

Fronsrimpel

"Kijk eens niet zo boos!" Als je dit vaak te horen krijgt, is negen van de tien keer je fronsrimpel de oorzaak. Een diepe groef tussen je wenkbrauwen geeft namelijk een permanent boos uiterlijk. Oók als je helemaal niet boos bent.

Fronsrimpel verminderen

Fronsrimpels zijn vaak erfelijk; vaak zien we dat één van de ouders het ook heeft. De injectable-artsen van Velthuis kliniek weten precies hoe ze fronsrimpels kunnen verminderen of verwijderen. Eén behandeling met botuline toxine en je boze blik verdwijnt als sneeuw voor de zon. Al na een paar dagen is het verschil zichtbaar: je ziet er zachter, vriendelijker en vrolijker uit. Precies zoals je bent!

Bekijk hier de resultaten van een filler behandeling.

1

Selecteer een gebied:

Liplijnen Wangen Bovenlippen Wenkbrauw Oog
2

Selecteer een gezicht:

3

Sleep en zie het verschil:

before after before after before after
De resultaten zijn afhankelijk van welk Juvéderm® product wordt gebruikt.
Deze informatie is alleen bedoeld als informatie en educatie en is niet bedoeld als vervanging voor advies van onze specialisten.

Wanneer je bij Velthuis kliniek komt voor een eerste consult voor het verminderen van een fronsrimpel krijg je altijd een gesprek met de arts die jou ook daadwerkelijk gaat behandelen. In dit gesprek bekijkt de arts of je geschikt ben voor een behandeling met botuline toxine.

Soms is het niet voldoende om alleen wat rimpels te laten verdwijnen, maar is het mooier als er ook wat extra volume wordt toegevoegd. Je kunt rekenen op een uitgebreid, open en eerlijk advies, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

Aan een consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

Injectables behandeling van Eef

Bekijk video

Behandeling van een fronsrimpel

Bij een inspuiting met botuline toxine is een verdoving niet nodig. De injectienaald die we hiervoor gebruiken is heel fijn en zorgt slechts voor het gevoel van een speldenprikje.

Er worden per behandeling zeer kleine hoeveelheden in de spier gespoten. De huid kan na de behandeling gedurende 1 à 2 uur een beetje rood worden en zwellen. Door het middel stagneert de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren, waardoor de spieren tijdelijk uitgeschakeld worden. Na de behandeling, die zo’n vijf tot tien minuten duurt, kunt u meteen naar huis.

Botox®  werkt ongeveer drie tot zes maanden, maar naarmate de behandeling vaker wordt toegepast, blijft het middel langer effectief.

Meer informatie over botuline toxine

Botuline toxine, is geen filler maar een stof die de mimische spieren verslapt, waardoor rimpels, zoals fronsrimpels, minder zichtbaar worden. Botuline toxine werkt vooral bij mannen en vrouwen die veel mimiek in hun gezicht hebben. Als het gezicht ontspannen is zullen er weinig rimpels zichtbaar zijn, maar bij praten, ingespannen luisteren of lachen kunnen rimpels zichtbaar worden. Zo vormen zich op den duur zich kraaienpootjes naast de ogen.Botuline toxine kan fronsrimpels verzachten of zelfs helemaal laten verdwijnen. Het middel wordt rechtstreeks in de spier gespoten en het effect is na een paar dagen zichtbaar, na een week optimaal en na vier tot vijf maanden uitgewerkt. Bij herhaling blijft een behandeling meestal langer effectief.Bij Velthuis kliniek maken wij gebruik van producten van leverancier Allergan, producent van Vistabel en Botox®. De behandelingen worden uitgevoerd door ervaren, speciaal opgeleide cosmetisch artsen die zich na hun studie voor basisarts hebben gespecialiseerd in de cosmetische geneeskunde.

Na de behandeling kan de huid rood of gezwollen zijn, dit trekt enkele uren na de behandeling weer weg. Je kunt na de behandeling dan ook direct naar huis en bent de volgende dag weer volledig toonbaar.

Wel raden wij aan om meteen na de inspuiting zoveel mogelijk het hoofd rechtop te houden (dus niet gaan liggen of bukken). Dit voorkomt dat de vloeistof naar een ander deel van het gezicht zakt. Ook is het verstandig om tot ongeveer 2 uur na de inspuiting de spieren in het behandelde gebied zoveel mogelijk te gebruiken. Hierdoor hecht de botuline toxine zich zo goed mogelijk en wordt de werking optimaal.

Een behandeling geeft geen napijn. Enkele dagen na de inspuiting is er al een effect zichtbaar en na een week is dat optimaal. De botuline toxine is na 3 tot 6 maanden uitgewerkt en dan kan de behandeling worden herhaald.

Omdat de spieren rust krijgen, plooit de huid daarboven ook niet meer. Het resultaat is dat de fronsrimpels vervagen of verdwijnen en ook dat er geen nieuwe fronsrimpels kunnen ontstaan. Daarom wordt botuline toxine ook wel preventief toegepast bij jonge mensen. Naast fronsrimpels zijn ook kraaienpootjes en voorhoofdsrimpels prima te behandelen.

De duur van het resultaat kan per persoon verschillen. Na drie tot zes maanden is het middel uitgewerkt en kan de behandeling zonder problemen herhaald worden.

Is de behandeling pijnlijk?

Botuline toxine injecties worden door de meeste mensen niet als pijnlijk ervaren. Om het eventuele ongemak te verminderen koelen we uw huid voor en direct na de behandeling met coldpacks of ijszakjes.

Krijg ik littekens na de behandeling?

Nee, er ontstaan geen littekens bij een inspuiting met botuline toxine.

Moet ik een speciale slaaphouding aannemen na de behandeling?

Het is belangrijk dat u tot 4 uur na de behandeling niet gaat liggen. Dit om verspreiding van Botox® naar ongewenste gebieden te voorkomen en de werking op de gewenste plekken zo effectief mogelijk te laten zijn.

Zijn er medicijnen die ik niet mag nemen?

Wanneer u medicijnen gebruikt moet u dit van tevoren aangeven. Het gebruik van medicijnen is op zich geen contra-indicatie voor een inspuiting met botuline toxine.

Waarom kiezen voor een behandeling bij Velthuis kliniek

  • Zeer ervaren en deskundige specialisten
  • De nieuwste behandelmethodes voor het beste resultaat
  • Wij nemen de tijd voor u en luisteren écht

Kosten van een behandeling vanaf €100,-

De te behandelen gebieden noemt Velthuis kliniek locaties. Met één locatie worden voorhoofdsrimpels of fronsrimpels of kraaienpootjes (beide zijden) bedoeld.

Een mini-Botox® behandeling voeren wij vaak uit om de fronsrimpel te verzachten waarbij het wel mogelijk blijft te fronsen. 

Soort Prijs
Mini-Botox® behandeling €100,00
Kosten Botox® , 1 locatie, per behandeling €200,00
Kosten Botox® , 2 locaties, per behandeling €350,00
Kosten Botox® , 3 locaties, per behandeling €450,00

Wilt u een afspraak maken of meer informatie?

Neem dan contact op met ons informatiecentrum of maak een afspraak voor een consultgesprek.

Artsen gespecialiseerd in de behandeling van fronsrimpels (8)

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten