CO2 Laser resurfacing - voor vermindering van rimpels en acne littekens

CO2 Laser Resurfacing

Om rimpels te laten verdwijnen, kunnen we de CO2 laser inzetten, ook wel CO2 Laser Resurfacing genoemd. Deze techniek wordt al vanaf 1994 toegepast.

Informatie over CO2 Laser Resurfacing

Inmiddels zijn bij Velthuis kliniek meer dan 3000 cliënten met Laser Resurfacing behandeld. Het is de meest effectieve en best gecontroleerde manier om oppervlakkige huidlagen te verwijderen, die door een nieuwe huid worden vervangen. Na de behandeling is de huid in alle opzichten 'verjongd': ze is gladder, soepeler, minder vochtarm en beter van teint.


Foto's voor en na de behandeling(1)

Deze behandeling is uitgevoerd door Stephanie Waterval-Bukkems, Cosmetisch arts

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico's en de nazorg. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna.

Tijdens dit consult bekijkt de arts of u een geschikte kandidaat bent voor CO2 Laser Resurfacing. Ook zal hij vragen wat uw wensen en verwachtingen zijn. Hij kan dan aangeven of de ingreep aan die verwachtingen kan voldoen. En ook of een combinatie met een andere behandelmethode een optie kan zijn, zoals bijvoorbeeld een facelift of het inspuiten van een filler.

De medisch consulente geeft u aanvullende informatie met betrekking tot de voor- en nazorg en de controles. Besluit u tot een behandeling, dan wordt alle informatie op papier gezet in een behandelingsovereenkomst die zowel door de arts als door u wordt ondertekend.

Voorafgaand aan de behandelingen zal de huidtherapeut een digitale huidscan uitvoeren. Met behulp van deze scan wordt de conditie van de huid in beeld gebracht. De digitale foto’s kunnen per mail naar u toegestuurd worden. 

huidscan-nieuw

 

huidscan-fotos

U krijgt aanvullende informatie met betrekking tot de voor- en nazorg. Besluit u tot een behandeling, dan wordt alle informatie op papier gezet in een behandelingsovereenkomst die zowel door de huidtherapeute als door u wordt ondertekend.

Aan een consult zonder digitale huidscan zijn € 30,- consultkosten verbonden, aan een consult met digitale huidscan € 50,-. Dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

Huidscan

Bekijk video

Voor de behandeling worden er foto's gemaakt voor uw medisch dossier. Dan kan de behandeling beginnen.

In de oppervlakkige huidlagen bevinden zich rimpels en ouderdomsvlekken.Het infrarode (dus warme) licht uit de CO2 laser wordt door het vocht in de huid geabsorbeerd. Hierdoor verdampt het behandelde huidlaagje en blijft er slechts een grijzig laagje stof over dat met een gaasje voorzichtig wordt weggeveegd. Wat overblijft is vergelijkbaar met een oppervlakkige vervelling. Lijntjes en rimpels zijn afgevlakt en daardoor minder zichtbaar, ouderdomsvlekken zijn meestal compleet verdwenen.

Omdat de laser computergestuurd is, kan er tot op tienden van millimeters nauwkeurig worden gewerkt. Zo is er geen kans dat er te veel huid wordt verwijderd. Indien nodig kan de arts een tweede of zelfs derde flinterdun laagje laten verdampen. Bij CO2 Laser Resurfacing komt geen bloed te pas. De haarvaatjes worden door de warmte meteen dichtgeschroeid. Een positief bijeffect van de behandeling is dat tegelijkertijd het onderliggende bindweefsel met 10 tot 15% krimpt. Dat geeft de huid een strakker aanzien.

Na de behandeling kunt u meteen naar huis, maar u mag niet zelf autorijden. Zorg er dus voor dat u iemand meeneemt die u naar huis kan brengen.

Verdoving

De behandeling wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Hiervoor wordt het te behandelen gebied geïnjecteerd met een verdovingsvloeistof. Veel mensen ervaren dit als het meest onaangenaam.

Na de behandeling

Meteen na de ingreep wordt het behandelde gebied dik ingesmeerd met een speciale zalf, die vooral plantaardige ingrediënten bevat. Die zalf voorkomt infecties en houdt tevens het vochtgehalte in de huid op peil.

De eerste uren na de ingreep moet deze zalf elk uur vernieuwd worden. De tweede tot de vijfde dag krijgt de huid elke twee uur een nieuw laagje zalf en 's nachts een dikke laag.

Na vijf dagen gaat u een andere zalf gebruiken, die lichter en wateriger van structuur is. De genezing is dan al bijna voltooid. De zwelling van de huid verdwijnt geleidelijk, de roodheid kan echter nog een aantal maanden blijven. Deze kan echter prima met een (bij voorkeur groene) foundation worden gecamoufleerd.

Napijn en herstel

De napijn is voor elke cliënt anders. Meestal volstaat een paracetemol. De herstelperiode verloopt verder pijnloos. Gedurende een tot twee weken bent u niet toonbaar en kunt u niet werken of aan sociale activiteiten deelnemen. Ook mag de kwetsbare nieuwe huid de eerste maanden niet worden blootgesteld aan de zon. Na die tijd moet u een goede beschermende zonnebrandcrème gebruiken.

Het resultaat van Laser Resurfacing is mooie gladde en strakkere huid die minder vochtarm is en een betere teint heeft. In het algemeen blijft bij een goede huidverzorging het resultaat vijf tot tien jaar zichtbaar. Het is wel belangrijk om te proberen het ontstaan van nieuwe rimpels en lijntjes te voorkomen. Roken bijvoorbeeld veroorzaakt op den duur verticale rimpeltjes op de bovenlip. Ook als u te veel in de zon komt zonder goede bescherming, zal het effect van de behandeling snel verdwenen zijn.

Deze behandeling is alleen bedoeld om het huidoppervlak een beter aanzien te geven. Voor een correctie van de gezichtscontour is een facelift de aangewezen behandeling.

Tijdens de eindcontrole in de kliniek worden foto's gemaakt die aan uw medisch dossier worden toegevoegd.

Net als bij de meeste chirurgische ingrepen bestaat het risico van een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters. Soms is er sprake van een gestoorde wondgenezing. Ook kan, ondanks het feit dat er steriel gewerkt wordt, een infectie ontstaan. De kans hierop is echter klein, namelijk 1-2%.

Een laserbehandeling maakt de huid altijd een teint lichter. Deze lichte ontkleuring kan enkele jaren blijven bestaan. Bij een sterk gepigmenteerde huid is een gedeeltelijke Laser Resurfacing niet aan te bevelen omdat de nieuwe, blekere huid dan erg goed zichtbaar is. Om deze reden is het ook bij een minder gepigmenteerde huid beter om het hele gezicht te behandelen.Door zonlichtblootstelling zal de kleur zeer geleidelijk weer normaliseren.

Bij donkere mensen bestaat de mogelijkheid dat de huid tijdelijk verkleurt. In sommige gevallen kunnen de verkleuringen zelfs permanent zijn. In enkele gevallen is vlekkerige pigmentatie in het behandelgebied waargenomen. Ook deze blijft langdurig bestaan. De arts zal bij een consult altijd kijken naar het risico van pigmentstoornissen. Ook kan een langdurige roodheid optreden en een trekkend gevoel aan de oogleden.

Kan iedereen een laser behandeld worden?

Nee, behandeling met een laser is niet mogelijk wanneer u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Wanneer kan ik weer aan het werk?

Gemiddeld kunt u na drie dagen weer aan het werk.

Wordt een acnebehandeling vergoed door mijn zorgverzekeraars?

Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden acnebehandelingen volledig of gedeeltelijk wanneer ze worden uitgevoerd door een erkend huidtherapeut of dermatoloog. U heeft hiervoor wel een aanvullende verzekering nodig. Soms moet er vooraf toestemming worden gevraagd aan de zorgverzekeraar om in aanmerking te komen voor een vergoeding. De huidtherapeut kan u hierbij helpen. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de voorwaarden van uw zorgverzekering.

Wie voert de CO2 Laser Resurfacing uit?

Een CO2 Laser Resurfacing behandeling wordt altijd door een arts en/of dermatoloog uitgevoerd.

Wanneer mag ik na de behandeling weer in de zon of gebruik maken van de sauna?

Wij adviseren u 6 tot 8 weken na de behandeling niet direct in de zon te gaan en u daarna goed in te smeren met SPF 30. 6 weken na de behandeling mag u weer gebruik maken van de sauna.

Waarom kiezen voor Velthuis kliniek?

  • Zeer ervaren en deskundige specialisten
  • De nieuwste behandelmethodes voor het beste resultaat
  • Wij nemen de tijd voor u en luisteren écht

Kosten

Informeer of u voor vergoeding in aanmerking komt bij uw zorgverzekeraar, dit is afhankelijk van uw polisvoorwaarden.

Behandeling Prijs
Bovenlip of boven- of onderoogleden €1000
Rond de mond of boven- en onderoogleden, inclusief sedatie €1800
Gezicht, exclusief voorhoofd, inclusief sedatie €2400
Volledig gezicht, inclusief sedatie €3000

Wilt u een afspraak maken of meer informatie?

Neem dan contact op met ons informatiecentrum of maak een afspraak voor een consultgesprek.

Artsen gespecialiseerd in een behandeling (12)

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten