ALA-PDT - Velthuis kliniek

ALA-PDT

ALA-PDT is één van de nieuwste behandelmethodes binnen de dermatologie en wordt al met veel succes toegepast bij de behandeling van huidkanker. Ook bij acne blijkt deze methode goed te werken.

Informatie over ALA-PDT

PDT staat voor photodynamische therapie, een behandeling waarbij gebruik gemaakt wordt van verschillende soorten licht. Daarbij wordt eerst een speciale lichtgevoelige stof (ALA) op de huid aangebracht, vervolgens wordt de huid belicht.

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke behandeling voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico's en de nazorg. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna.

Tijdens dit consult bekijkt de huidtherapeute, eventueel in overleg met de dermatoloog, of u een geschikte kandidaat bent voor een behandeling met ALA-PDT. Ook zal zij vragen wat uw wensen en verwachtingen zijn. Zij kan dan aangeven of de behandeling aan die verwachtingen kan voldoen. En ook of een combinatie met een andere behandelmethode een optie kan zijn.

U krijgt aanvullende informatie met betrekking tot de voor- en nazorg. Besluit u tot een behandeling, dan wordt alle informatie op papier gezet in een behandelingsovereenkomst die zowel door de huidtherapeute als door u wordt ondertekend.

Voorafgaand aan de behandelingen zal de huidtherapeut een digitale huidscan uitvoeren. Met behulp van deze scan wordt de conditie van de huid in beeld gebracht. De digitale foto’s kunnen per mail naar u toegestuurd worden.

huidscan-nieuw
huidscan-fotos

U krijgt aanvullende informatie met betrekking tot de voor- en nazorg. Besluit u tot een behandeling, dan wordt alle informatie op papier gezet in een behandelingsovereenkomst die zowel door de huidtherapeute als door u wordt ondertekend.

Aan een consult zonder digitale huidscan zijn € 30,- consultkosten verbonden, aan een consult met digitale huidscan € 50,-. Dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

Huidscan

Bekijk video

Voor de behandeling worden er foto's gemaakt voor uw medisch dossier. De ALA crème zal een half uur tot een uur voor de behandeling aangebracht worden.

Deze lichtgevoelige crème moet goed inwerken. Daarna wordt uw huid belicht. Dit duurt ongeveer 10 tot 15 minuten. Onder invloed van het licht wordt de ALA geactiveerd en ontstaat er een chemische reactie die leidt tot beschadiging van de talgkliertjes.

Voor een behandeling met ALA-PDT is geen verdoving nodig. Tijdens de belichting kan wel een pijnlijk, branderig gevoel ontstaan.

Na de behandeling kunt u meteen naar huis. Wanneer u last heeft van een branderig gevoel kunt u de huid thuis nog koelen met een natte doek. De eerste uren na de behandeling zal de huid rood zijn en er kunnen korstjes ontstaan. Dit verdwijnt na enkele dagen tot een week. In zeldzame gevallen ontstaan er blaasjes. Genezing hiervan duurt 2 weken.

Na de behandeling is het belangrijk uw huid goed te beschermen tegen de zon. Wij raden u aan een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken.

Resultaat

De meeste mensen zien al na de eerste behandeling een verbetering. Na een aantal dagen zal de actieve acne zichtbaar minder worden. Meestal zijn er drie tot vijf behandelingen nodig met steeds vier weken pauze.

Bij een heftige reactie op de behandeling kan er een verkleuring van de huid optreden. Dit is bijna altijd tijdelijk van aard.

Wordt een acnebehandeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden acnebehandelingen volledig of gedeeltelijk wanneer ze worden uitgevoerd door een erkend huidtherapeut of dermatoloog. U heeft hiervoor in veel gevallen wel een aanvullende verzekering nodig. Soms moet er vooraf toestemming worden gevraagd aan de zorgverzekeraar om in aanmerking te komen voor een vergoeding. De huidtherapeut kan u hierbij helpen.Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de voorwaarden van uw zorgverzekering.

Ik kan voor een acnebehandeling toch ook gewoon naar de schoonheidsspecialist?

De schoonheidsspecialist heeft slechts een beperkt aantal mogelijkheden om acne te behandelen. Ze kan de huid reinigen en licht peelen om verstopping van de talgklieren te voorkomen, maar dat blijkt niet altijd voldoende te zijn om acne tegen te gaan. Voor het voorschrijven van medicijnen, behandeling met geavanceerde lasers, photodynamische therapie, het inspuiten van fillers of het operatief verwijderen van littekens kunt u in ieder geval níet bij de schoonheidsspecialist terecht. Velthuis Kliniek beschikt wel over het complete behandelaanbod. Sommigen behandelingen worden door een arts of dermatoloog uitgevoerd, andere door een huidtherapeut die gespecialiseerd is in dit vakgebied. Zo kunnen we voor de meeste vormen van acne en voor elk stadium de juiste combinatie van behandelingen kiezen.

Zijn er medicijnen die ik niet mag nemen?

Tijdens het eerste consult laat u de arts weten welke medicijnen u gebruikt. De arts zal dan adviseren met welke medicijnen u eventueel moet stoppen.

Vanaf welke leeftijd kan er behandeld worden?

Acnebehandelingen kunnen niet alleen bij volwassenen, maar ook bij tieners uitgevoerd worden. Juist in de puberteit is acne vaak op zijn hevigst en dat kan een grote impact hebben op het zelfvertrouwen. Door op tijd en met de juiste middelen te behandelen, kan acne aanzienlijk verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Groot voordeel daarbij is, dat er dus ook minder acnelittekens zullen ontstaan. Bij Velthuis kliniek behandelen we vanaf 14 jaar. Voor de behandeling van tieners is toestemming van (een van) de ouders nodig.

Wie voert de ALA-PDT behandeling uit?

De ALA-PDT behandeling wordt gedaan door een huidtherapeut onder supervisie van een dermatoloog. Huidtype IV tm VI zijn ook uitgesloten ivm een hoog risico op pigmentverschuivingen.

Waarom kiezen voor Velthuis kliniek?

  • Zeer ervaren en deskundige specialisten
  • De nieuwste behandelmethodes voor het beste resultaat
  • Wij nemen de tijd voor u en luisteren écht

Kosten

De kosten van de behandeling

Behandeling Prijs
ALA-PDT behandeling hele gelaat €900

Wilt u een afspraak maken of meer informatie?

Neem dan contact op met ons informatiecentrum of maak een afspraak voor een consultgesprek.

Artsen gespecialiseerd in een behandeling (7)

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten