Halsliposculptuur - liposuctie van de hals en onderkin

Halsliposculptuur

Wanneer er teveel vet onder de kin en in de hals zit, ontstaat een zogenaamde 'onderkin'. Zo'n gevulde hals kan u dikker en ouder laten lijken dan u werkelijk bent.

Door middel van halsliposculptuur kunnen we het overtollige vet wegzuigen, zodat u een nieuw, mooier profiel krijgt.

Informatie over de halsliposculptuur

Halsliposculptuur wordt vaak gedaan in combinatie met een facelift, hals-kaaklift of platysmaplastiek. Maar ook wanneer u alleen een halsliposcultuur ondergaat, kunt u al rekenen op mooiere contouren. Tijdens het consult zal de plastisch chirurg aangeven welke behandeling voor u het beste resultaat zal geven.

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico's en de nazorg. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna.

Tijdens dit consult bekijkt de plastisch chirurg of u een geschikte kandidaat bent voor een halsliposculptuur. Er wordt bekeken of er geen contra-indicatie aanwezig is, zoals een verhoogd tromboserisico. De chirurg zal vragen naar uw gezondheid, uw medische achtergrond en welke medicijnen u gebruikt. Met het gebruik van bloedverdunnende medicijnen moet u minimaal een week voor de behandeling stoppen.

De arts zal ook vragen wat uw wensen en verwachtingen zijn. Hij kan dan aangeven of de ingreep aan die verwachtingen kan voldoen. En ook of een combinatie met een andere behandelmethode een optie kan zijn. De medisch consulente geeft u aanvullende informatie met betrekking tot de voor- en nazorg en de controles.

Besluit u tot een behandeling, dan wordt alle informatie op papier gezet in een behandelingsovereenkomst die zowel door de plastisch chirurg als door u wordt ondertekend.

Aan een consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

 Voordat de arts met de ingreep begint, zal hij die gebieden nauwkeurig aftekenen en ook de plekken waar de incisies voor de zuignaaldjes komen. De plekken waar deze sneetjes worden gemaakt, worden verdoofd met behulp van kleine verdovende injecties.

Zodra de verdoving werkt, worden de incisies gemaakt. Met een fijne canule wordt de tumescente verdovingsvloeistof ingespoten. Na twintig minuten inwerktijd worden de vetcellen opgezogen met behulp van een fijne canule (zuignaald) waarbij de arts een zogenaamde criss-cross beweging maakt. Hierbij wordt niet meer dan twee tot drie keer in dezelfde richting bewogen waardoor slechts minimale onderhuidse tunnels ontstaan. De arts voelt telkens op de plaats waar vet weggezogen wordt, om goed te kunnen bepalen of de juiste hoeveelheid vet weggehaald wordt. Nauwgezet worden de verschillende behandellocaties afgewerkt.

De zuignaaldjes zijn aangesloten op een vacuümpomp waardoor het vet kan worden weggezogen. Het weghalen van het vet hoort nagenoeg pijnloos te zijn. Hooguit is er een lichte druk te voelen of kan de beweging van het zuignaaldje onaangenaam zijn. Het inbrengen van de verdovingsvloeistof wordt door 20% van de mensen als licht tot matig pijnlijk ervaren.

Na de ingreep rust u even uit in de kliniek en krijgt u wat te drinken. Daarna kunt u gewoon naar huis. Wel is het verstandig een begeleider mee te nemen en in ieder geval niet zelf auto te rijden.

U moet de elastische bandage een week lang dag en nacht dragen om zwelling tegen te gaan. Is het sneetje onder uw kin gehecht, dan wordt die hechting na een week verwijderd tijdens de eerste controle. Het sneetje is zo klein dat er geen zichtbare littekens overblijven.

Napijn en herstel

De napijn bij een halsliposculptuur verschilt per persoon. Bloeduitstortingen en stijfheid kunnen voor wat ongemak zorgen. Een lichte pijnstiller als paracetamol is daarvoor meestal voldoende. Het behandelde gebied is enkele dagen heel gevoelig en ook kunt u zich misschien wat slapjes voelen. Deze symptomen trekken geleidelijk weg. Omdat bij de verdoving extra vocht in de huid werd geïnjecteerd, kan de vochthuishouding enigszins verstoord zijn. De zwellingen verdwijnen meestal na twee tot drie weken. De meeste mensen gaan na een week weer aan het werk.

Om sneller te herstellen kunt u zelf een aantal dingen doen:

Maak een afspraak voor een manuele lymfedrainage bij een schoonheidsspecialist, huidtherapeut of fysiotherapeut. Deze massage stimuleert de lymfeomloop, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd

Gebruik extra vitamines en mineralen. Vooral vitamine C, vitamine E, selenium, zink en magnesiumtauraat (bijvoorbeeld producten als Supra-Squash en Magnesiumtauraat) kunnen helpen. Ze zijn zonder recept verkrijgbaar via drogist of apotheek.

Dankzij de verfijnde techniek die Velthuis kliniek hanteert komen complicaties gelukkig zelden voor. Algemene complicaties die na elke operatie kunnen voorkomen zijn bloedingen, infecties, gevoelloosheid, slechte wondgenezing en een allergische reactie. Bij elke chirurgische ingreep bestaat er een zeer kleine kans op trombose. Specifieke problemen die kunnen voorkomen bij liposculptuur zijn een onregelmatig huidoppervlak (vooral wanneer u een wat slappere huid heeft), verkleuringen van de huid na bloeduitstortingen en vochtophoping.

Roken vergroot de kans op een infectie. Daarom raden we u dringend aan om drie weken voor de ingreep te stoppen, en ook drie weken na de ingreep niet te roken.

Hoelang moet ik een bandage om mijn hoofd dragen?

Direct na de behandeling krijgt u een bandage, soort rekverband, onder de onderkin en zijkant van het hoofd. U dient deze bandage 1 week dag en nacht te dragen om zoveel mogelijk zwelling te voorkomen.

Moet ik stoppen met roken?

Roken heeft een ongunstige invloed op de doorbloeding van de weefsels en juist dat is belangrijk voor een goed herstel. Wij raden u daarom aan om enkele weken voor de behandeling te stoppen met roken. Ook na de behandeling is het beter om niet te roken omdat daardoor het verouderingsproces wordt versneld.

Na hoeveel tijd kan ik weer aan het werk?

De meeste mensen gaan na een ingreep aan hun gezicht na een week weer aan het werk. Dat komt met name omdat u die eerste week niet toonbaar bent. U mag die week al wel weer licht huishoudelijk werk doen. Bij een voorhoofdlift of facelift duurt het wat langer voor u weer aan het werk kunt, daarvoor staat twee weken. Na een ingreep onder narcose moet u de eerste dagen absolute rust nemen. Pas na een week mag u lichte huishoudelijke werkzaamheden verrichten, maar u mag daarbij niet bukken. Zware lichamelijke inspanning (ook tillen) mag de eerste maand na de ingreep niet. De genoemde termijnen zijn gemiddelden; het kan best zijn dat u zich sneller weer fit voelt of dat het herstel juist wat langer duurt.

Is het mogelijk in termijnen te betalen?

Een behandeling op afbetaling of in termijnen is helaas geen mogelijkheid, daar de betalingsvoorwaarden voor alle cliënten van Velthuis kliniek gelijk zijn.

Waarom kiezen voor Velthuis kliniek

  • Zeer ervaren en deskundige specialisten
  • De nieuwste behandelmethodes voor het beste resultaat
  • Wij nemen de tijd voor u en luisteren écht

Prijs van een halsliposculptuur

De kosten worden bepaald door de uitgebreidheid van de behandeling. Een halsliposculptuur wordt vaak uitgevoerd in combinatie met één of meerdere andere behandelingen. Tijdens het consult zal de arts u volledig informeren over de eventuele mogelijkheden en/of noodzaak om behandelingen te combineren en u het daarbij behorende kostenplaatje voorleggen.

Behandeling Prijs
Halsliposculptuur vanaf €1.175

Wilt u een afspraak maken of meer informatie?

Neem dan contact op met ons informatiecentrum of maak een afspraak voor een consultgesprek.

Artsen gespecialiseerd in een halsliposculptuur (10)

Velthuis kliniek maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten