Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Buikwandcorrectie

vanaf € 3.970,-

Zodat je weer lekker in je vel zit

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201

MA - DO

08.00 - 18.00

VR

08.00 - 17.00

Of neem contact op

Geen overtollige huid meer

Heb je last van slappe, uitgerekte huid op je buik? Dit kan het gevolg zijn van gewichtsverlies, zwangerschappen of veroudering. Een buikwandcorrectie helpt dit herstellen en zorgt voor een plattere en strakkere buik.

Verschillende ingrepen

Een buikwandcorrectie is een grote ingreep waarvoor je een nacht moet blijven in onze kliniek. Samen met de arts bespreek je je wensen en de eventuele verschillen in resultaat tijdens het consult van de verschillende soorten buikwandcorrecties.

Mini-buikwandcorrectie

Bevindt het teveel aan huid zich alleen onder de navel, dan kunnen we de beperkte (of mini) buikwandcorrectie uitvoeren. De navel wordt hierbij met rust gelaten.

Uitgebreide buikwandcorrectie

Is de buikwand in zijn geheel verslapt, dus ook de huid en de spieren boven de navel, dan is een totale buikwandcorrectie de beste oplossing. Bij deze ingreep wordt het huidoverschot verwijderd en de navel opnieuw ingehecht. 

Fleur-de-lis

Wanneer er sprake is van erg veel vet en huidoverschot kan voor de fleur-de-lis methode gekozen worden. Hierbij maakt de plastisch chirurg twee snedes; één horizontaal en één verticaal. De (extra) verticale snede loopt van boven de navel over de buik tot de ribbenboog Deze variant van de buikwandcorrectie wordt ook wel de Anker buikwandcorrectie genoemd, vanwege de vorm van deze twee snedes.

Bekijk hier videoresultaten van een buikwandcorrectie

Resultaat buikwandcorrectie

Uit het tv-programma 'Het zit in de familie'

Het behandeltraject

De stappen van een buikwandcorrectie

  • Telefonische intake

    Telefonische intake

    Bel 088 – 7785201 (ma-do van 8-18 uur, vrij van 8-17 uur). Je krijgt dan een van de medewerkers van ons Informatiecentrum aan de lijn. Zij vragen je naar je klachten en je wensen en plannen op basis daarvan een consult in bij de arts die jou het beste kan helpen. Uiteraard houden we rekening met de plaats waar je woont en de dagen die voor jou handig zijn.

    Om het consult zo goed mogelijk voor te bereiden vragen we naar je medische achtergrond en je medicijngebruik. Ook ontvang je alvast informatie over de behandeling.

     

    Direct contact opnemen

    MA - DO 08.00 - 18.00

    VR 08.00 - 17.00

  • Advies gesprek met arts

    Consult met je behandelend arts

    Tijdens het consult spreek je de medisch consulente en de plastisch chirurg. De medisch consulente geeft je eerst informatie over de behandeling, de voor- en de nazorg. Zij zal je persoonlijke aanspreekpunt zijn tijdens het gehele behandeltraject. Het werkelijke consult volgt bij de plastisch chirurg.

    Bij Velthuis kliniek zie je altijd de arts die je later ook gaat behandelen. Je bespreekt samen je wensen en je verwachtingen. De arts kan je precies uitleggen welke behandeling voor jou het meest geschikt is. Hij/zij geeft je eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s en het herstel.

    Besluit je de behandeling te doen, dan wordt alle informatie op papier gezet. Samen met de plastisch chirurg onderteken je deze behandelovereenkomst.

  • De behandeling

    Behandeling

    Voor de behandeling maken we foto's voor in je medisch dossier. Een (mini)buikwandcorrectie vindt plaats onder narcose. Velthuis kliniek gebruikt speciale narcosemiddelen die voorkomen dat je misselijk bent bij het wakker worden.

    De plastisch chirurg maakt eerst een licht gebogen horizontale snede boven de schaamheuvel. Van daaruit worden huid en vet tot aan de ribbenboog losgemaakt, terwijl de navel op de onderliggende spierlaag blijft vastzitten. Daarna verkleint de chirurg eventueel de vergrootte ruimte tussen de buikspieren, zodat de buikwand wat strakker wordt. De overtollige huid en het teveel aan vet worden verwijderd en de navel wordt opnieuw ingehecht. De behandeling duurt ongeveer 2 uur.

  • Nazorg

    Nazorg

    Enkele uren na een mini-buikwandcorrectie mag je weer naar huis, als de plastisch chirurg dit verantwoord vindt. Bij een volledige buikwandcorrectie bieden we je de mogelijkheid om de avond na de ingreep te blijven overnachten. Je kunt dan de volgende dag weer naar huis. In beide gevallen mag je niet zelf autorijden, neem dus iemand mee die je naar huis kan brengen. 

    Na de operatie heb je waarschijnlijk niet veel pijn, maar als het nodig is kun je pijnstillers nemen. Doordat je buikwand een stuk strakker is, kun je na de operatie wel pijn of ongemak hebben bij hoesten, lachen en persen.

    De eerste twee weken na de operatie heeft de buikwand nodig om te genezen. Je kunt in die tijd het beste rust houden, en mag in ieder geval geen zwaar lichamelijk werk verrichten. Na twee weken kom je voor de eerste controle en worden de hechtingen bij de navel (indien van toepassing) verwijderd. Hierna kun je je dagelijkse bezigheden weer oppakken en na zes weken mag je weer zwaarder werk doen en gaan sporten. Houd dus rekening met een totale hersteltijd van vier tot zes weken.

    De eerste maanden kunnen de littekens nogal vurig van kleur zijn. Hierna zullen ze meer en meer de kleur van de huid aannemen en minder zichtbaar worden. Het is belangrijk om de littekens gedurende het eerste jaar na de ingreep niet aan de zon bloot te stellen. Door de zon kunnen ze 'inbranden' en daardoor blijven ze meer zichtbaar. Houd de littekens bedekt of smeer ze in met een zeer hoge beschermingsfactor.

    Tijdens de eindcontrole op de kliniek worden er foto’s gemaakt voor in je medische dossier. Goed om te weten: de kliniek is 24/7 bereikbaar voor vragen of als je je zorgen maakt over je herstel.

  • Risico's

    Risico's

    Elke operatie brengt risico’s met zich mee. Er is een kleine kans op een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters, een infectie, verstoorde wondgenezing of een nabloeding. Ook zijn er kleine risico's verbonden aan de narcose.

    Bij een buikwandcorrectie ontstaat onder in de buik een gevoelloze plek. Dat is tijdelijk; het gevoel komt op deze plek na een tijdje weer terug.

Welke plastisch chirurgen helpen je bij deze behandeling?

Deze artsen zijn gespecialiseerd in buikwandcorrecties. Zij zullen er alles aan doen om je de plattere buik te geven die je zo graag wilt.

Maak kennis met onze specialisten

Meer informatie over een buikwandcorrectie

Veelgestelde vragen
Ik ben te zwaar, kan ik toch een buikwandcorrectie ondergaan?

Een buikwandcorrectie kan je een beduidend plattere buik geven, maar deze ingreep is geen oplossing voor overgewicht. Ben je te zwaar, dan is het verstandig om voor de operatie eerst af te vallen. Bij overgewicht loop je namelijk meer risico op complicaties zoals infectie en nabloeding. Een buikwandcorrectie geeft het beste resultaat als je voor de operatie op je streefgewicht bent. Ook mag de Body Mass Index nooit meer dan 30 bedragen.

Wat is het verschil tussen een buikwandcorrectie en een mini-buikwandcorrectie?

Je komt voor een mini-buikwandcorrectie in aanmerking wanneer het teveel aan huid zich onder de navel bevindt. Er wordt dan huidoverschot direct onder de navel tot net boven het schaambeen verwijderd. Is de buikwand in zijn geheel verslapt, dus ook de huid boven de navel, dan is een totale buikwandcorrectie de beste oplossing. Bij deze laatste ingreep wordt ook de navel opnieuw ingehecht. Een volledige buikwandcorrectie is een duidelijk zwaardere ingreep dan een mini-buikwandcorrectie.

Wat is het verschil tussen een buikwandcorrectie en een liposuctie? 

Bij een buikwandcorrectie haal je zowel het oppervlakkige vet als het overschot aan huid weg. Bij een liposuctie verwijder je het overtollige vet dat tussen de buikspieren en de huid zit. Wanneer er (bijvoorbeeld door flink gewichtsverlies) teveel huid over is, is liposuctie niet voldoende. 

Wordt een buikwandcorrectie vergoed?

Een buikwandcorrectie wordt over het algemeen niet vergoed door de zorgverzekeraar. Je moet de operatie dus meestal zelf betalen. Er zijn echter gevallen waarin er wél een vergoeding mogelijk is. De regels hiervoor zijn echter streng. Meer informatie over deze regels vind je hier, of vraag het na bij je zorgverzekeraar.

Hoe lang duurt het herstel? 

De genezing van de wond duurt ongeveer 2 weken. Tussen de 4 en 6 weken kun je weer langzaam gaan opbouwen met je dagelijkse activiteiten en na ongeveer 6 weken mag je weer sporten. 

Kan een buikwandcorrectie gecombineerd worden met andere behandelingen?

In sommige gevallen kan een buikwandcorrectie worden gecombineerd met liposuctie, vooral als je last hebt van 'love handles' of overtollig vet op de flanken of heupen. Liposuctie kan dan helpen om deze gebieden te verfijnen voor een meer gestroomlijnde algemene contour.

Direct contact opnemen

MA - DO 08.00 - 18.00

VR 08.00 - 17.00

Vestigingen Stel een vraag

Wil je meer informatie over een buikwandcorrectie?

Maak dan een afspraak voor een consult of neem contact met ons op.

Plan een intake
Of neem contact op: 088 - 7785201
MA - DO 08.00 - 18.00
VR 08.00 - 17.00
Bel 088 - 7785201