Boek online je consultafspraak     

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Nieuws

Afscheid Erik Laban

22 / 10 / 2020

Na 10 jaar neemt Velthuis kliniek (Amsterdam) afscheid van plastisch chirurg Erik Laban. Hij gaat verdiend met pensioen!

Erik kijkt zelf terug op een enorme toptijd bij Velthuis kliniek

“Alles overdenkend was het een fantastische tijd bij Velthuis kliniek. Ik had grote dromen toen ik startte. Veel zijn er uitgekomen, een aantal ook niet maar toch: kijk wat we hebben bereikt!

Binnen het team in Amsterdam richtte ik mezelf op behandelingen in het gezicht, en dan vooral ’the aging face’. Denk hierbij aan facelifts, wenkbrauwlifts maar vooral ooglidcorrecties. De ooglidcorrectie is de meest uitgevoerde plastisch chirurgische behandeling. En dat is ook wel logisch want het is geen langdurige ingreep, je gezichtsveld wordt beter, je oogt stralender, minder vermoeid, en alles dan ook nog met een heel natuurlijk resultaat.

Mijn hoogtepunt in deze 10 jaar was de opening van de kliniek in Amsterdam, juni 2017. Lang door mij gewenst en over gezeurd, en terecht, want het betekende zo’n enorme stimulans voor Velthuis kliniek Hilversum-Amsterdam. De groei was bijna exponentieel na de verhuizing. Als we hadden gewild en ons de ruimte was geboden dan was het nog groter geweest. Maar de nieuwe kliniek, de uitstraling, de outillage: het was een feestje het te mogen meemaken.

Ik heb deelgenomen aan mooie projecten waaronder een aantal leuke TV programma’s. We begonnen met ‘RTL-Consult’. Afdeling marketing en ik kregen best veel tegenstand in het begin, maar we drukten het er toch doorheen binnen de organisatie. ‘Lelijke Eendjes’ en 'Het zit in de Familie’ wierpen mooie resultaten af, voor de deelnemers maar ook voor ons vakgebied. TV heeft veel betekend voor Velthuis kliniek. 

Wat ik het meest ga missen is het werk op de OK. Elke keer toch weer spannend: kan ik met de ingreep bereiken wat ik heb beloofd; gaat het zoals ik bedoeld had; treden er geen onverwachte complicaties op: oftewel is de cliënt uiteindelijk blij!?

Daarnaast was echt ongeëvenaard (en ik kan het vergelijken hoor, ik heb gewerkt in Kliniek Klein Roosendaal, Bergman Clinics en het EMC) de top organisatie van Equipe Zorgbedrijven waar Velthuis kliniek onder valt. En dan bedoel ik overall hoor. Dus collega’s in de kliniek, maar ook op het hoofdkantoor, de mensen achter de schermen.

Wat ik niet zal missen is ons EPD (Elektronisch Patiënten Dossier), haha. Mijn hemel, wat een drama!

Ik draag mijn stokje (scalpel) over aan Erik Jan Timmenga. Ik ken hem al heel lang, vanaf de jaren negentig en heb altijd bewondering gehad voor zijn resultaten wat betreft de plastische correcties in het gezicht. Ik ben blij dat hij het overneemt. Natuurlijk omdat het een goede dokter is, maar vooral ook omdat het een prima collega is. 

Bijzondere patiënten zijn natuurlijk vrienden, bekenden, collega’s, zogenaamde “celebs” maar uiteindelijk zijn het allemaal “gewoon” patiënten. Een echt memorabele patiënt is degene bij wie een enorme complicatie optrad. Risico’s op complicaties zijn er nu eenmaal, maar deze was zeer ernstig en in elk geval met blijvende littekens tot gevolg. Het is goed gekomen, vooral dankzij de hulp van mijn collega’s in de kliniek en in het Antoniusziekenhuis, met veel hulp van de afdeling huidtherapie in Velp en de onvoorwaardelijke steun van Equipe. Ik heb goed contact gehouden en het gaat haar goed met haar. Ik denk er nog vaak aan, nog steeds wel eigenlijk. Zeker een memorabele patiënte.

Mijn vrije tijd ga ik voorlopig opvullen met olijven plukken in Italië. Daarnaast ben ik gevraagd door een Italiaanse kliniek om daar ooglidcorrecties te gaan doen maar hmmm ik ben gestopt toch?! Ach, ik weet het niet ik maak me er geen zorgen over. Ik heb me nog nooit verveeld. Eerst maar die olijven.

Ik hoop werkelijk dat Velthuis kliniek haar unieke positie binnen Equipe Zorgbedrijven (namelijk commerciële zorg, zonder gedoe van verzekeraars, budgetten en afspraken, maar gewoon, je patiënten goed behandelen, je praktijk laten excelleren en laten groeien omdat je zo goed je best doet) kan behouden. En dat Velthuis Amsterdam de kans en de ruimte krijgt om het marktaandeel waar het recht op heeft te kunnen en te mogen verwerven. Ik denk echt dat we nog niet op de helft zitten van wat er qua marktaandeel mogelijk is. En tot nu toe heb ik altijd gelijk gekregen, haha.

Ik heb genoeg meegemaakt binnen plastisch chirurgisch Nederland om zonder terughoudendheid te durven beweren dat Velthuis kliniek Nederland en zeker Velthuis kliniek Amsterdam unieke organisaties zijn; met precies de goede mix van kwaliteit, commercie en liefde voor het vak en voor de Patiënt, met een hoofdletter P!

Wat ik tot slot wil zeggen richting al mijn cliënten: Dank voor jullie vertrouwen in mij en blijf goed voor jezelf zorgen!
Tegen nieuwe cliënten zou ik willen zeggen: Kom naar de Laarderhoogtweg 12 (2e verdieping) in Amsterdam, of naar het Loosdrechtse Bos in Hilversum, mag ook! Hier zit je altijd goed.

Wellicht tot ooit…..”

Erik

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201