Boek eenvoudig online je consultafspraak  

Klik hier
Mijn Velthuis kliniek

Tel: 088 - 7785201

Blog

Hoe komen jij en je huid de winter goed door?

21 / 12 / 2018

De winter heeft zijn intrede gedaan en het landschap transformeert langzaam in een witte, bevroren wereld. Zoals de bomen en planten in winterstand gaan, verandert de huid ook met de weersomstandigheden. Juist in deze periode is het belangrijk om goed voor je huid te zorgen.

Wat kun je het beste doen om de winter te doorstaan?

Veelvoorkomende ongemakken in de winter zijn het strakker staan van de huid, rode vlekken en schrale lippen. De rode plekken zijn vaak het gevolg van een verminderde stofwisseling. De droge lucht die in de winter aanwezig is, zowel in binnen- als buitenruimtes, zorgt voor een minimale beschermlaag. Soms verdwijnt deze laag zelfs helemaal. Hierdoor trekt ook de huid meer, zijn fijne lijntjes zichtbaarder en oogt de huid energielozer.

Hydrateer je huid
Om de minimale beschermlaag van de huid zoveel mogelijk te helpen, is het belangrijk goed te hydrateren.  Vermijd daarom het liefst agressieve producten zoals zeep. Een zeep onttrekt veel vocht uit de huid, waardoor het een oncomfortabel gevoel en veel rode vlekken op de huid geeft. Daarnaast is het ook van belang om warme baden en warme douches zoveel mogelijk te vermijden, omdat de huid hierdoor nog verder uitdroogt.

Let op je lippen
Ook vertrekken veel mensen weer op wintersport! Tijdens de wintersport is het belangrijk om een goede zonnebescherming voor je huid te gebruiken, en vergeet daarbij de lippen niet. Deze hebben het zwaar met de koude temperaturen en de krachtige zon. Gebruik hiervoor dus een goede lippenverzorging met een zonbescherming om ook deze kwetsbare huid te beschermen tegen de winterse omstandigheden.

Weg met dode huidcellen
Tot slot is het van belang om een exfoliant (een product om onder andere dode huidcellen te verwijderen) op glycolzuurbasis te gebruiken, in combinatie met glycolzuur peelings. Door de dode huidcellen te verwijderen, ontstaat er een vernieuwde huid die de hydraterende crème beter opneemt. Een ander bijkomend voordeel is dat de huid een frissere uitstraling krijgt, minder dof oogt en de structuur verzacht.  

Wil jij je huid winterready maken? Kom dan gerust eens langs voor een vrijblijvend consult bij een van onze huidtherapeuten. Wij helpen je graag verder en kijken samen met jou hoe we jouw huid in optimale conditie kunnen houden. Heel december kun je nog een gratis consult huidverbetering inboeken!

Altijd volledig op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor info, acties en kortingen!

Terug naar overzicht
Bel 088 - 7785201